Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th August 2019, 16:09   #661  |  Link
clsid
*****
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,199
Quote:
Originally Posted by wOxxOm View Post
* The dark themed *context menu* disappears when the mouse cursor leaves the area of the menu (no clicks, just moving the cursor), which makes it pretty hard to navigate into submenus. Normally menus in Windows stay open in this scenario when invoked by a normal click (i.e. mouse down + up)
Someone else reported same issue on w10 v1809. But we haven't been able to reproduce it. Do you have any special mouse/keyboard related software installed? Or anything else running at the same time (in background)?
clsid is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2019, 16:25   #662  |  Link
wOxxOm
Oz of the zOo
 
Join Date: May 2005
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
Someone else reported same issue on w10 v1809. But we haven't been able to reproduce it. Do you have any special mouse/keyboard related software installed? Or anything else running at the same time (in background)?
No special driver, no special software. Even if I close everything except the player it's still the same.

Here's an excerpt from spy++, the menu is shown at the 3rd line WM_ENTERIDLE, then I move the mouse cursor outside of the menu area.
I could try to debug it in Visual Studio if you provide the pdb files.

Code:
000C0636 R WM_DRAWITEM fProcessed:True
000C0636 S WM_ENTERIDLE fuSource:MSGF_MENU hwnd:008C0560
000C0636 R WM_ENTERIDLE
000E0972 P WM_TIMER wTimerID:5 tmprc:00000000
003507EA P WM_TIMER wTimerID:1 tmprc:00000000
000C0636 P WM_MOUSEMOVE fwKeys:0000 xPos:1456 yPos:472
008C0560 S message:0x01E5 [Unknown] wParam:FFFFFFFF lParam:00000000
000C0636 S WM_ENTERIDLE fuSource:MSGF_MENU hwnd:008C0560
000C0636 R WM_ENTERIDLE
008C0560 P WM_TIMER wTimerID:65529 tmprc:00000000
000C0636 S WM_CAPTURECHANGED hwndNewCapture:00000000
000C0636 R WM_CAPTURECHANGED
008C0560 S message:0x0090 [Unknown] wParam:00000000 lParam:00000000
008C0560 S WM_WINDOWPOSCHANGING lpwp:002CF400
005D0204 S message:0x0090 [Unknown] wParam:00000000 lParam:00000000
005D0204 R message:0x0090 [Unknown] lResult:00000000
005D0204 S WM_WINDOWPOSCHANGING lpwp:002CF400
005D0204 R WM_WINDOWPOSCHANGING
005D0204 S WM_WINDOWPOSCHANGED lpwp:002CF400
005D0204 R WM_WINDOWPOSCHANGED
005D0204 S WM_DESTROY
005D0204 R WM_DESTROY
005D0204 S WM_NCDESTROY
008C0560 S WM_WINDOWPOSCHANGED lpwp:002CF400
008C0560 S WM_DESTROY
008C0560 S WM_NCDESTROY
000C0636 S WM_UNINITMENUPOPUP
000C0636 R WM_UNINITMENUPOPUP
000C0636 S WM_MENUSELECT uItem:0 fuFlags:FFFF (menu was closed) hmenu:00000000
000C0636 S WM_SETMESSAGESTRING wStringID:0000E001 lpszString:00000000
000C0636 R WM_SETMESSAGESTRING
000C0636 R WM_MENUSELECT
000C0636 S WM_EXITMENULOOP fIsTrackPopupMenu:True
000C0636 R WM_EXITMENULOOP

Last edited by wOxxOm; 11th August 2019 at 19:27.
wOxxOm is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2019, 16:41   #663  |  Link
rock
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 112
Quote:
Originally Posted by rock View Post
Scrolling on pin info make Apply button blink (dark theme)
https://i.imgur.com/6XL7iqX.gifv (sorry, forgot this)

I guess this has been here for long time, I wonder if you consider to fix/change this.
https://i.imgur.com/yeCl8xA.gifv

if I hold Shift+Scroll Up/Down on Download Subtitles dialog, it will download subtitle. Is it a bug? I guess this also happen on vanilla build.
rock is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2019, 10:35   #664  |  Link
rock
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 112
Status bar on subtitles download dialog still shows searching while main window shows completed
https://i.imgur.com/BvgLQF1.gifv
rock is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2019, 07:44   #665  |  Link
rock
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 112
Navigate->Chapters not themed (dark theme)
https://i.imgur.com/KwbBl3Z.png

Error when remove last shader from active pre-resize shaders (dark theme)
https://i.imgur.com/vNwvqoh.gifv

buttons looks good to me now
rock is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2019, 13:18   #666  |  Link
clsid
*****
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,199
Almost all the reported GUI bugs/regressions have been fixed. Only the menu closing issue not yet.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2019, 21:10   #667  |  Link
BetA13
cosmic entity
 
BetA13's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: outside the Box
Posts: 241
nice...
I cant whait for the Final Release..

also you can only activate teh Dark theme when you go with the menue on top, if you use the right click menue on player theres no "Drak Theme" found.
Since i only use the Player without the Menue Bar on Top this is kinda un handy..

Pics:

Dark theme is listed:
https://i.imgur.com/hXXksci.png

Dark Theme is NOT listed:
https://i.imgur.com/MaVQjLJ.png

Greetz
BetA13 is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2019, 01:13   #668  |  Link
rock
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 112
no space between subtitles name and language (dark theme)
https://i.imgur.com/CiFe3j7.png

weird characters on subtitles download dialog, filename in arabics, happened with korean characters too. it occurs on vanilla build too
https://i.imgur.com/wlGU4Rt.png

the look of some dropdown menu after click apply hasn't fixed yet. I wonder if it was overlooked. here is another gif.
https://i.imgur.com/Ss0wgf6.gifv

I don't know how to describe this, but here is the gif
https://i.imgur.com/MRQXPTE.gifv

hiding horizontal scrollbar formats and transform filters will be fixed later, right?

thanks for all previous issue that have been fixed.
rock is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2019, 15:49   #669  |  Link
clsid
*****
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,199
@wOxxOm
Please test if the menu closing issue is fixed in latest testbuild.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2019, 16:14   #670  |  Link
wOxxOm
Oz of the zOo
 
Join Date: May 2005
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
Please test if the menu closing issue is fixed in latest testbuild.
It's fixed.
wOxxOm is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2019, 16:16   #671  |  Link
clsid
*****
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,199
All reported issues with the dark theme should be fixed now.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2019, 18:13   #672  |  Link
BetA13
cosmic entity
 
BetA13's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: outside the Box
Posts: 241
@ clsid and your Helper

Tested teh new Build, as far as i can tell everything works as it should

THANK YOU !!1!


Edit:

When i use an "Dark" Windows Theme (WIN7) and enable Dark mode some Text is unreadable.. But its not the Players Fault i think..
Some Dark Themes will have Problems with it..

Pic:
https://i.imgur.com/FpzuOLP.png


Greetings

Last edited by BetA13; 21st August 2019 at 18:18.
BetA13 is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2019, 04:08   #673  |  Link
mikhaelkh
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 4
When Saving Image as JPG (Key ID: 806), if Quality is not divisible by 25, then image is saved with quality 1 less than expected.
mikhaelkh is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2019, 05:21   #674  |  Link
Nintendo Maniac 64
Registered User
 
Nintendo Maniac 64's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Northeast Ohio
Posts: 444
The seekbar timestamp has weird flickering with the dark theme on at least Windows 7 when using either the classic theme or one of the high contrast themes.

Again, this is with no DPI scaling with everything set to 100% DPI, I've simply zoomed in the actual animations so that you can more clearly see the issue.



Oh and yeah, these are animated PNGs since this type of content compresses and optimizes extremely well and it lets me piggy-back on any old standard image host (or at least the ones that don't re-encode PNGs) so that I can hotlink and embed it directly into my post.

So if the image isn't animating, then make sure you're not using a browser made by Microsoft nor some mobile-only browser.

Win7 + "Windows Classic" theme


Win7 + "High Contrast Black" theme
__________________
____HTPC____  | __Desktop PC__
2.93GHz Xeon x3470 (4c/8t Nehalem) | 4.6GHz Pentium G3258 (2c/2t Haswell)
Radeon HD5870  | Intel iGPU      
2x2GB+2x1GB DDR3-1333 | 4x4GB DDR3-1600       

Win7 x64
Nintendo Maniac 64 is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2019, 00:45   #675  |  Link
adipose
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 25
Hi everyone, clsid has been relaying your concerns over to me on github. I have been responding on the pull request. If you have bugs (ONLY related to the dark theme), go ahead and post them there. Otherwise, I can and will respond once I notice, but only over there.

Thanks

https://github.com/clsid2/mpc-hc/pull/90
adipose is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2019, 02:13   #676  |  Link
BetA13
cosmic entity
 
BetA13's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: outside the Box
Posts: 241
hy,

i just read your response on Github, but since i do not have an Github account i cant reply there..
--> https://github.com/clsid2/mpc-hc/pul...ment-524484864

i dont use a High Contrast theme, i use a custom 3rd Party theme that i edited a bit.. Hence why i sayd "its not the Players fault, etc".
Im allready happy as it is, since it really looks nice now.. I know that when using a 3rd party theme i cant expect it to work perfect, since its not the "normal" case.. So im all fine with it.. Just wanted to let you know..

GREAT WORK by the way

Greetings..

Last edited by BetA13; 24th August 2019 at 02:27.
BetA13 is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2019, 03:26   #677  |  Link
kuchikirukia
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 464
What would cause the x64 version to crash hard on subs with xysubfilter and vsfilter but not 32bit? (going back to at least 1.7.13)

https://www.filehosting.org/file/det...track4_eng.zip
kuchikirukia is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2019, 09:21   #678  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,570
No crash here. I muxed the ASS to mkv with random video/audio (fonts as attachments). MPC-HC x64 1.8.7 + LAV Filters 0.74.1.22 + madVR 0.92.17.
Tested:
- ISR
- XySubFilter 3.2.0.802 (pinterf)
- xy-vsfilter 3.2.0.802 (pinterf)
https://github.com/pinterf/xy-VSFilt.../tag/3.2.0.802
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2019, 15:59   #679  |  Link
clsid
*****
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,199
Older versions of Xy* had a crash bug.

If you want reliability, use the internal subtitle renderer.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2019, 21:09   #680  |  Link
kuchikirukia
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 464
Ah I was using 3.1.0.752. I thought that was the latest.
Whatever K-Lite uses crashed.

Hasn't "reliability" always just been "use the 32 bit version"?

Last edited by kuchikirukia; 9th September 2019 at 21:16.
kuchikirukia is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.