Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16th January 2014, 08:55   #1  |  Link
Gaby83
言承旭...我爱你!
 
Gaby83's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: In my hommy~ =x
Posts: 35
Avisinth error loading a script with TempGaussMC_beta2

Hi, I've used this script many times and it worked pretty well, but I had to format my computer and stop encoding from some months, now that I want to keep encoding, the script doesn't work, I don't know what's happening, I tried redownloading all the plugins (because maybe one of them was corrupt or something) but it doesn't work, can you guys please help me?

This is the error I'm getting:


This is my script:

Code:
LoadPlugin("DGDecode.dll")
LoadPlugin("Decomb.dll")
LoadPlugin("nnedi3.dll")
LoadPlugin("mt_masktools-26.dll")
LoadPlugin("mvtools2.dll")
LoadPlugin("RepairSSE3.dll")
LoadPlugin("RemoveGrainSSE3.dll")
LoadPlugin("VerticalCleanerSSE2.dll")
LoadPlugin("vinverse.dll")
Import("TempGaussMC_beta2.avsi")
MPEG2Source("video.d2v")
LanczosResize(656,height)
AssumeTFF()
TempGaussMC_beta2(1,1,2,EdiMode="NNEDI3")
selecteven()
vinverse()
Tweak(bright=-5, sat=1.1)
Thank you in advance!

Last edited by Gaby83; 16th January 2014 at 09:01.
Gaby83 is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 09:13   #2  |  Link
feisty2
I'm Siri
 
feisty2's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: void
Posts: 2,633
"merge" is an internal avisynth filter, check your avisynth version
feisty2 is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 10:06   #3  |  Link
Gaby83
言承旭...我爱你!
 
Gaby83's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: In my hommy~ =x
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by feisty2 View Post
"merge" is an internal avisynth filter, check your avisynth version
Hello, thanks for your answer.

I use the latest version of avisynth, Avisynth 2.5.8 that I downloaded it from here:http://sourceforge.net/projects/avisynth2/

Last edited by Gaby83; 16th January 2014 at 10:10.
Gaby83 is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 10:25   #4  |  Link
Gavino
Avisynth language lover
 
Join Date: Dec 2007
Location: Spain
Posts: 3,423
Quote:
Originally Posted by Gaby83 View Post
I use the latest version of avisynth, Avisynth 2.5.8
In that case, you should be using mt_masktools-25.dll, not mt_masktools-26.dll.
__________________
GScript and GRunT - complex Avisynth scripting made easier
Gavino is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 10:41   #5  |  Link
Gaby83
言承旭...我爱你!
 
Gaby83's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: In my hommy~ =x
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Gavino View Post
In that case, you should be using mt_masktools-25.dll, not mt_masktools-26.dll.
Thank you! Maybe I downloaded a different version of avisynth last time, now I changed mt_masktools-26.dll for mt_masktools-25.dll and i think it worked, but now it gives me another error...



It seems it's time for RemoveGrain to give me a headache, lol, any ideas?
Gaby83 is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 12:24   #6  |  Link
Taurus
Registered User
 
Taurus's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Krautland
Posts: 903
Dont use the SSE3 versions for:
Code:
LoadPlugin("RepairSSE3.dll")
LoadPlugin("RemoveGrainSSE3.dll")
Take the SSE2 instead.
Or take the package from the QTGMC thread.
Try the basic package and/or the modded one.
Not the experimental one. Might give you headache .
It's all explained very well over there.
Taurus is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 13:58   #7  |  Link
Gaby83
言承旭...我爱你!
 
Gaby83's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: In my hommy~ =x
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Taurus View Post
Dont use the SSE3 versions for:
Code:
LoadPlugin("RepairSSE3.dll")
LoadPlugin("RemoveGrainSSE3.dll")
Take the SSE2 instead.
Or take the package from the QTGMC thread.
Try the basic package and/or the modded one.
Not the experimental one. Might give you headache .
It's all explained very well over there.
Thank you but it keeps giving me the same error even with SSE2

Code:
LoadPlugin("DGDecode.dll")
LoadPlugin("Decomb.dll")
LoadPlugin("nnedi3.dll")
LoadPlugin("mt_masktools-25.dll")
LoadPlugin("mvtools2.dll")
LoadPlugin("RepairSSE2.dll")
LoadPlugin("RemoveGrainSSE2.dll")
LoadPlugin("VerticalCleanerSSE2.dll")
LoadPlugin("vinverse.dll")
Import("TempGaussMC_beta2.avsi")
MPEG2Source("video.d2v")
LanczosResize(656,height)
AssumeTFF()
TempGaussMC_beta2(1,1,2,EdiMode="NNEDI3")
selecteven()
vinverse()
Tweak(bright=-5, sat=1.1)
Gaby83 is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 14:09   #8  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,506
It sounds like you're using an older version, use RemoveGrain v1.0b.
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 16th January 2014, 14:27   #9  |  Link
Gaby83
言承旭...我爱你!
 
Gaby83's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: In my hommy~ =x
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Reel.Deel View Post
It sounds like you're using an older version, use RemoveGrain v1.0b.
Yay! That definitely solved the problem! Thank you very much for your help guys!
Gaby83 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
error, merge, tempgaussmc_beta2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.