Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > High Efficiency Video Coding (HEVC)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30th April 2024, 15:49   #281  |  Link
Kuler087
Registered User
 
Kuler087's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Location: Canada
Posts: 276
Yes, except that I'm still using an old 20.5 build because I have some movies that won't resume in v21.
__________________
DoVi_Scripts
Kuler087 is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2024, 17:13   #282  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Kuler087 View Post
Yes, except that I'm still using an old 20.5 build because I have some movies that won't resume in v21.
Thank you so much!
jayper is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2024, 18:27   #283  |  Link
Balthazar2k4
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Here, There, & Everywhere
Posts: 271
Is it possible to batch process the 8-2-3 ProRes workflow? I would like to queue up some titles to convert to ProRes overnight so that I can run them through Resolve that next day.
Balthazar2k4 is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2024, 19:00   #284  |  Link
Kuler087
Registered User
 
Kuler087's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Location: Canada
Posts: 276
You can use Staxrip for that. Here's my prores template: https://drive.google.com/file/d/1KUs...ew?usp=sharing
Put it in StaxRip\Settings\Templates
__________________
DoVi_Scripts
Kuler087 is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2024, 19:03   #285  |  Link
Balthazar2k4
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Here, There, & Everywhere
Posts: 271
Awesome! Much appreciated! I'll give it a try.
Balthazar2k4 is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2024, 01:14   #286  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
When you want to create a ST-DL MKV from a disc with FEL/MEL, what process do you recommend? Rip with MakeMKV, or with MKVToolNix? I am particularly curious about discs with seamless branching? I used to demux everything with TSMuxer first, now I am not so sure if there's a better/recommended route.
jayper is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2024, 02:12   #287  |  Link
Kuler087
Registered User
 
Kuler087's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Location: Canada
Posts: 276
I've always used tsmuxer to demux the audio from seamless branching discs. Then mkvtoolnix to mux the video + demuxed audio + subs.
dgdemux or the latest eac3to might be even better, I don't know but I never had issues using tsmuxer on my x800m2. So far so good on the Ugoos but I'm not sure if I've watched a SB rip yet.
__________________
DoVi_Scripts
Kuler087 is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2024, 02:24   #288  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Kuler087 View Post
I've always used tsmuxer to demux the audio from seamless branching discs. Then mkvtoolnix to mux the video + demuxed audio + subs.
dgdemux or the latest eac3to might be even better, I don't know but I never had issues using tsmuxer on my x800m2. So far so good on the Ugoos but I'm not sure if I've watched a SB rip yet.
Thanks, appreciate the response and the perspective. I'll give that a try. I also had great luck with tsmuxer and my Oppo, so I was inclined to stick with it.
jayper is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2024, 18:15   #289  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Kuler087 View Post
The only times I generate DV for a movie that has retail DV are:

1- static L1 and L2. (Static L1 + dynamic L2 is fine.)
2- P5 web-dl is a different grade and cant be injected into the bluray
3- The original DV was done in cmv2.9(2.5nits avg floor) without any manual trims
4- if the bluray is cmv2.9 MEL and web is 4.0, I injected the web metadata like in: Aquaman and the Lost Kingdom, Migration.2023, Wonka.2023, The.Hunger.Games.The.Ballad.of.Songbirds.and.Snakes.2023
Why? because cmv2.9 content has crushed/clipped black and cmv4.0 does not. It also has better tone mapping.


PS Ugoos AM6B+ has arrived and looks VERY promising: https://www.youtube.com/watch?v=4QUURfLy5ew
I'm guessing that all the Star Wars D+ shows fall into this camp. Spot-checked a few Andor episodes and it looks like static L2. Thinking about generating DV using cm4.0 and the newly released discs.
jayper is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2024, 20:06   #290  |  Link
Kuler087
Registered User
 
Kuler087's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Location: Canada
Posts: 276
No, Andor is not static, at least not in this episode:

__________________
DoVi_Scripts
Kuler087 is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2024, 20:11   #291  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
OK, good to know. I was clearly looking in the wrong place. Thanks!

Also, curious to know if this warning is anything to be concerned with:

plugin_manager: ←[33;1mWARNING←[0m ←[Kplugin does not contain dlb_plugin_file_io_init_v1
jayper is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2024, 20:32   #292  |  Link
Kuler087
Registered User
 
Kuler087's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Location: Canada
Posts: 276
You can ignore it.
__________________
DoVi_Scripts
Kuler087 is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2024, 21:19   #293  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
Thank you so much!
jayper is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2024, 03:47   #294  |  Link
TheHooligan95
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 2
sometimes ffmpeg gives me (running the script in 4-1 mode), during the first part of the process:

Application provided invalid, non monotonically increasing dts to muxer in stream 0: (number)>=(number)

It seems to depend on sync issues of the source (framerate?). The result will infact have audio and subtitles out of sync with the video, which will anticipate the audio and the subs. Asked on ffmpeg irc and almost got laughed at, they told me that it would be much easier to make dovitools better than to make ffmpeg fix this

Last edited by TheHooligan95; 4th May 2024 at 03:50.
TheHooligan95 is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2024, 04:21   #295  |  Link
Kuler087
Registered User
 
Kuler087's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Location: Canada
Posts: 276
You can disable ffmpeg piping when it causes issues.

line 171
set ffmpeg_pipe=YES
__________________
DoVi_Scripts
Kuler087 is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2024, 11:48   #296  |  Link
TDS
Formally known as .......
 
TDS's Avatar
 
Join Date: Sep 2021
Location: Down Under.
Posts: 1,086
Strange behaviour..

Hi Reset,

I updated to 2.0.5, and downloaded the newer tools.7z, etc, yesterday, got everything sorted out (didn't want to overwrite anything in the 2.0.3 folders.

And it's performing well, but I just wanted to tell you of a strange thing that happened when attempting a 5 minute chunk with 8-5 (I think)...

I had 4 movies I wanted a chunk of, and this one movie "Kate & Leopold", threw up some really strange errors msg's, and would fail...

Part of the error msg was Leopold, so I changed the name, and it showed the same error, so I shortened the name even more, same msg, so I decided to run it thru MKVToolNix, stripped out everything I didn't want, the error msg was not displayed, and I got my chunk....so there must have been something DS didn't like.

BTW, is there a simple way to change the 5 minute chunk to something a little shorter, like 2 minutes ??

Cheers
__________________
Long term RipBot264 user.

RipBot264 modded builds..
*new* x264 & x265 addon packs..
TDS is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2024, 12:51   #297  |  Link
Kuler087
Registered User
 
Kuler087's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Location: Canada
Posts: 276
The only change is the mkvtoolnix files are in a separate folder so you probably had the same MSG in the previous version. You can provide a sample and I'll have a look.
You can change the 8-5 sample timestamp at line: 125

Quote:
:: choose the timestamp for the sample maker workflow (8-5) (default=5m)
set timestamp=00:00:00-00:05:00
__________________
DoVi_Scripts
Kuler087 is offline   Reply With Quote
Old 5th May 2024, 14:13   #298  |  Link
TDS
Formally known as .......
 
TDS's Avatar
 
Join Date: Sep 2021
Location: Down Under.
Posts: 1,086
Quote:
Originally Posted by Kuler087 View Post
The only change is the mkvtoolnix files are in a separate folder so you probably had the same MSG in the previous version. You can provide a sample and I'll have a look.
You can change the 8-5 sample timestamp at line: 125
Yes, I'm sure I would have had the same error...this movie in question had many subtitles..it must have something to do with one of them...problem has been solved, I don't really think there's any need to provide a sample..unless you really want one !

I'd have to do it MKVToolNix.

for the tip on the chunk size
__________________
Long term RipBot264 user.

RipBot264 modded builds..
*new* x264 & x265 addon packs..
TDS is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2024, 18:32   #299  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by Kuler087 View Post
Did you install avisynthplus?

https://github.com/AviSynth/AviSynth...3_20230715.exe

If it's for a profile 5 webdl, your GPU must support Vulkan.
Sorry, all is well. I mistakenly had a space in my new install folder location. I deleted my prior comment, hoping that you wouldn't have seen it.
jayper is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2024, 14:51   #300  |  Link
jayper
Registered User
 
Join Date: Feb 2024
Posts: 12
Sorry to ask this here, but I haven't been able to find a clear answer on the CoreELEC forums. For the Ugoos AM6b+, I understand that the device hardware is fixed at outputting a rec709 flag.

But there are two options presented to change this via ssh:

echo Y > /sys/module/hdmitx20/parameters/dovi_tv_led_no_colorimetry
echo Y > /sys/module/hdmitx20/parameters/dovi_tv_led_bt2020

I have an older TV, TCL 65R617 (2018 Model), is it best to send out no colorimetry flag? Or send bt2020? It sounds like newer TVs it doesn't matter, but I was curious if you had thoughts on this? Appreciate your time!
jayper is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
batch scripts, dolby vision processing, dovi_scripts

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.