Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th January 2019, 21:22   #181  |  Link
paauw
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 17
qsvenc

https://imgur.com/a/vbBiBgp



hope this helps
paauw is offline  
Old 7th January 2019, 23:43   #182  |  Link
K.i.N.G
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 90
Is there any way to manually add an audio encoder?
I'd like to add OpusEnc.exe ... since it results in better quality than the ffmpeg included one (according to ffmpeg documentation).

Last edited by K.i.N.G; 8th January 2019 at 00:07.
K.i.N.G is offline  
Old 8th January 2019, 19:37   #183  |  Link
Revan654
Registered User
 
Revan654's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by paauw View Post
It's likely you have the strict option enable which throw up an warning if it doesn't follow it's guideline.

Right click on Staxrip on right menu -> Properties

Compile Tab -> Disable all warnings.

FYI, I don't use github app when import project. I do it all manually, I found the github to be a giant PIA to use and creates a bunch of issues.

Last edited by Revan654; 8th January 2019 at 19:43.
Revan654 is offline  
Old 8th January 2019, 19:39   #184  |  Link
Revan654
Registered User
 
Revan654's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by K.i.N.G View Post
Is there any way to manually add an audio encoder?
I'd like to add OpusEnc.exe ... since it results in better quality than the ffmpeg included one (according to ffmpeg documentation).
The audio should be very similar to one another since, OpusEnc libs are used to compile ffmpeg.

----

Technically yes, You have to create command events and command cli. Not sure how well it will work in automation chain. You will have to disable the main audio function.

Just remember, Staxrip also has normalize audio functions and such. Not sure if OpusEnc has additional functions.

Last edited by Revan654; 8th January 2019 at 19:54.
Revan654 is offline  
Old 8th January 2019, 21:50   #185  |  Link
paauw
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 17
qsvenc

you were right the github clone was PIA...
i downloaded master.zip from github...opened the staxrip file
(had to install 4.7.2. sdk) and the build did go well...

I hope i did the right thing and copied the files in the bin directory of the unzipped masterfile (staxrip.exe and others) to your staxrop 2.0.0.0 directory and started staxrip...no more errors like before but when i started to encode it failed when it did try to start qsvencc with the message :

----------------------------- QSVEnc Error -----------------------------

H.265/HEVC isn't supported by your Hardware.



any suggestions ?
paauw is offline  
Old 8th January 2019, 21:55   #186  |  Link
paauw
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 17
qsvenc

this is the message also

QSVEnc Error (2.0.0.0)

H.265/HEVC isn't supported by your Hardware.

StaxRip.ErrorAbortException: H.265/HEVC isn't supported by your Hardware.
at StaxRip.QSVEnc.Encode()
at StaxRip.GlobalClass.ProcessVideo()
at System.Threading.Tasks.Task.Execute()
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw()
at StaxRip.GlobalClass.ProcessJob(String jobPath)
paauw is offline  
Old 8th January 2019, 21:57   #187  |  Link
paauw
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 17
is it also possible that paralel processing does not work anymore...?
paauw is offline  
Old 8th January 2019, 23:05   #188  |  Link
katzenjoghurt
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 128
Thanks for keeping StaxRip alive, Revan!

I got the feeling that the colors aren't off in the video comparison tool any more when comparing an 8bit with am 10bit encoded movie - could that be?
If yes... great work!!

I got two other issues though with the tool...

1) After importing a bigger video file (like a 20GB AVC clip taken from a BluRay) the comparer seems to take a long break now where the application won't react for minutes.

2) For whatever reason source and encoded video are often (not always!) async by one frame now in the video comparison tool although frame count and fps are the same.
The same videos would show in sync when comparing with 1.7.0.6.
Would have loved to give you examples but I couldn't reproduce it with test clips.
But this could also be turned into a feature request - the ability to set a frame offset for each compared video would be something I always missed as I rarely had problems with async files in old StaxRip as well.

Last edited by katzenjoghurt; 9th January 2019 at 00:10.
katzenjoghurt is offline  
Old 10th January 2019, 17:42   #189  |  Link
Revan654
Registered User
 
Revan654's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by paauw View Post
you were right the github clone was PIA...
i downloaded master.zip from github...opened the staxrip file
(had to install 4.7.2. sdk) and the build did go well...

I hope i did the right thing and copied the files in the bin directory of the unzipped masterfile (staxrip.exe and others) to your staxrop 2.0.0.0 directory and started staxrip...no more errors like before but when i started to encode it failed when it did try to start qsvencc with the message :

----------------------------- QSVEnc Error -----------------------------

H.265/HEVC isn't supported by your Hardware.



any suggestions ?
Source files are Work in Progress, Assume you may run into a bug or two as progress goes on. Just have to re-check for updated files as progress goes on.

It's just part of programming, you fix one thing but breaks another.
Revan654 is offline  
Old 10th January 2019, 17:43   #190  |  Link
Revan654
Registered User
 
Revan654's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by paauw View Post
is it also possible that paralel processing does not work anymore...?
Depends on you expect to happen. It does encode, audio & video at the same time.

Last edited by Revan654; 11th January 2019 at 01:50.
Revan654 is offline  
Old 11th January 2019, 01:45   #191  |  Link
Revan654
Registered User
 
Revan654's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by katzenjoghurt View Post
Thanks for keeping StaxRip alive, Revan!

I got the feeling that the colors aren't off in the video comparison tool any more when comparing an 8bit with am 10bit encoded movie - could that be?
If yes... great work!!

I got two other issues though with the tool...

1) After importing a bigger video file (like a 20GB AVC clip taken from a BluRay) the comparer seems to take a long break now where the application won't react for minutes.

2) For whatever reason source and encoded video are often (not always!) async by one frame now in the video comparison tool although frame count and fps are the same.
The same videos would show in sync when comparing with 1.7.0.6.
Would have loved to give you examples but I couldn't reproduce it with test clips.
But this could also be turned into a feature request - the ability to set a frame offset for each compared video would be something I always missed as I rarely had problems with async files in old StaxRip as well.
I usually forget that app even exist at times. It has not been updated since 1.7.

- You are loading a massive file into the code, it takes time to index & cache that file. It uses FFVideoSource as the source filter using AVS.

- Many of offset is usually based off the codec, filter, or if the fps is off by .1 even if it doesn't show it in info data.

It's why it's usually a good idea to respec the video before encoding just incase something is off.

- There allot of elements to take into account like range, Depth, and the display. Most PC Monitors are only 8Bit. You will not get the full effect of 10Bit color.
Revan654 is offline  
Old 11th January 2019, 10:18   #192  |  Link
Forteen88
Herr
 
Join Date: Apr 2009
Location: North Europe
Posts: 556
@Revan654. When I used your Staxrip.2.0.0.0.x64, and "aq-mode" set to "Enabled", it still sets aq-mode to 2...
I hope you fix that, because I've gone over to use MeGUI instead (even though MeGUI produced a green video when using DGDec on a mpeg1-video, while Staxrip2.0 didn't (I don't know which mpeg-1 decoder it uses)).
Thanks in advance, if you fix that bug.

Last edited by Forteen88; 11th January 2019 at 10:38.
Forteen88 is offline  
Old 11th January 2019, 18:17   #193  |  Link
videoh
Useful n00b
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1,667
Quote:
Originally Posted by Forteen88 View Post
MeGUI produced a green video when using DGDec on a mpeg1-video
DGDecNV does not support MPEG1. DGMPGDec (DGIndex + MPEG2Source) does support MPEG1.
videoh is offline  
Old 11th January 2019, 19:01   #194  |  Link
Forteen88
Herr
 
Join Date: Apr 2009
Location: North Europe
Posts: 556
Quote:
Originally Posted by videoh View Post
DGDecNV does not support MPEG1. DGMPGDec (DGIndex + MPEG2Source) does support MPEG1.
Thanks, but I don't think that I used DGDecNV, I used MeGUI:s default MPEG-1 decoder. I don't see DGDecNV in,
C:\Utils\MeGUI-2896-64\tools\dgindex

The only DLL in that directory is DGDecode.dll
Forteen88 is offline  
Old 11th January 2019, 19:11   #195  |  Link
videoh
Useful n00b
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1,667
If you can give me a link to the source file, I can look into it.

Does the file open when opening with DGIndex/DGDecode directly, rather than through MeGUI?
videoh is offline  
Old 11th January 2019, 19:49   #196  |  Link
Forteen88
Herr
 
Join Date: Apr 2009
Location: North Europe
Posts: 556
Quote:
Originally Posted by videoh View Post
If you can give me a link to the source file, I can look into it.

Does the file open when opening with DGIndex/DGDecode directly, rather than through MeGUI?
Download source from here, https://www5.zippyshare.com/v/1par8rZv/file.html

It's a very small video file, I just used it for test, so don't bother fixing that bug if it takes much time fixing it.

I don't know exactly what you mean, I think I saw something in MeGUI mentioning DGDec (but I'm not 100% sure) when encoding this video to x265-video with "One-click" encode mode.
Thanks.

Last edited by Forteen88; 11th January 2019 at 23:13.
Forteen88 is offline  
Old 12th January 2019, 02:10   #197  |  Link
videoh
Useful n00b
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1,667
Works fine using DGIndex/DGDecode standalone, so any issue you see must be MeGUI-related.
videoh is offline  
Old 12th January 2019, 07:06   #198  |  Link
Revan654
Registered User
 
Revan654's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by Forteen88 View Post
@Revan654. When I used your Staxrip.2.0.0.0.x64, and "aq-mode" set to "Enabled", it still sets aq-mode to 2...
I hope you fix that, because I've gone over to use MeGUI instead (even though MeGUI produced a green video when using DGDec on a mpeg1-video, while Staxrip2.0 didn't (I don't know which mpeg-1 decoder it uses)).
Thanks in advance, if you fix that bug.
aq-mode in what Encoder. aq-mode doesn't give much details, since most encoders have aq-mode.
Revan654 is offline  
Old 12th January 2019, 09:08   #199  |  Link
Natty
Noob
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 221
bugs

Quote:
Originally Posted by katzenjoghurt View Post
I got two other issues though with the tool...

1) After importing a bigger video file (like a 20GB AVC clip taken from a BluRay) the comparer seems to take a long break now where the application won't react for minutes.

2) For whatever reason source and encoded video are often (not always!) async by one frame now in the video comparison tool although frame count and fps are the same.
The same videos would show in sync when comparing with 1.7.0.6.
Would have loved to give you examples but I couldn't reproduce it with test clips.
But this could also be turned into a feature request - the ability to set a frame offset for each compared video would be something I always missed as I rarely had problems with async files in old StaxRip as well.
i have the same issue along with a few other bugs/issues but revan always replies stuffs like "nothing has been changed much" so i dont report the issues/bugs anymore.
Natty is offline  
Old 12th January 2019, 10:03   #200  |  Link
Forteen88
Herr
 
Join Date: Apr 2009
Location: North Europe
Posts: 556
Quote:
Originally Posted by Revan654 View Post
aq-mode in what Encoder. aq-mode doesn't give much details, since most encoders have aq-mode.
In x265-3.0_RC+10-672ce05_vs2017-AVX2 (msystem).7z

EDIT: Thanks videoh, for telling me. Then I can report to MeGUI-devs that there's a bug in their MPEG-1 conversion.

Last edited by Forteen88; 13th January 2019 at 21:45.
Forteen88 is offline  
Closed Thread

Tags
aac, hdr, hevc, nvenc, staxrip, x264, x265

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.