Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th December 2009, 21:26   #321  |  Link
Eretria-chan
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,053
Sweet and not so sweet
But I know you'll fix it at some point in time I have faith in you.
Eretria-chan is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2009, 21:29   #322  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
http://forum.doom9.org/showthread.ph...14#post1357514

settings are fixed. I'm gonna make a successful encode before posting anything new :P
so far so good... 60 FPS at first pass, 9fps at second pass on my old AMD64 3800+ X2.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 02:24   #323  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
looks good!
gonna make a NSIS tomorrow
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 14:51   #324  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
the whole process works fine. download link on first post!

[edit]

added x86 build and sources
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 29th December 2009 at 15:04.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 14:55   #325  |  Link
Eretria-chan
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,053
So... considered adding options for compressing HD anime videos? They are getting pretty common, after all.
And another thought - why are you putting the installer inside a 7z archive when the compression gained is negligible?
Eretria-chan is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 15:03   #326  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by Eretria-chan View Post
So... considered adding options for compressing HD anime videos? They are getting pretty common, after all.
I considered it for RealAnime 7, but I can update the UI of Bencos for it too. I read too that there are "settings presets" builtin in x264, I might switch for them too. For HD stuff I might just add 100kbps. I'm open to settings suggestions too

Quote:
Originally Posted by Eretria-chan View Post
And another thought - why are you putting the installer inside a 7z archive when the compression gained is negligible?
Google Sites don't allow .exe uploads
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 16:47   #327  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Todo:

* Test DVD input (or remove it, if it doesn't work) (Sharktooth old code)
* Add HD settings
* Revalidate x264 settings (use x264 builtin presets and source type?)
* Simplify settings selection (UI)
* Smoother SysTray events, if possible
* Tooltip on settings and options
* Use NeroEnc instead of old enhAacPlusEnc (2007)
* Bitrate Calculator

Done:
* Remove from the UI unworking elements (aka subtitles)
* Make Linux build

any ideas / comments?
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 10th January 2010 at 15:38.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 17:55   #328  |  Link
Eretria-chan
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,053
Maybe some more tooltips on settings or a guide? What does PP and Fix Levels do?
I assume Frame is deinterlacing?

Also, though I don't have anything to encode right now, I will definitely have in the future, and when I do, having the ability to change fps would be handy.
I honestly don't know much about the settings. I would go with whatever MeGUI / Sharktooth uses, since that's usually optimal settings.
Is preview possible too?

Otherwise, the program starts quickly, looks okay. Good job I think.
Eretria-chan is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 17:58   #329  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by Eretria-chan View Post
Maybe some more tooltips on settings or a guide? What does PP and Fix Levels do?
I assume Frame is deinterlacing?
Great idea! I'll relook at the documentation and add tooltips.

Quote:
Originally Posted by Eretria-chan View Post
having the ability to change fps would be handy.
convert or force?

Quote:
Originally Posted by Eretria-chan View Post
I honestly don't know much about the settings. I would go with whatever MeGUI / Sharktooth uses, since that's usually optimal settings.
ok

Quote:
Originally Posted by Eretria-chan View Post
Is preview possible too?
like settings on a small cut of the source?

Quote:
Originally Posted by Eretria-chan View Post
Otherwise, the program starts quickly, looks okay. Good job I think.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 18:03   #330  |  Link
Eretria-chan
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,053
Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
convert or force?
Convert, I think. I have some captured movies which looks totally smooth at around 10 fps, so by changing the fps to 10 without destroying the actual capture contents or animation, I can lower the bitrate substantially. So that's what I'm after... yeah.
I don't know which of those it is exactly, but I know there's an option in the megui's avisynth creator that I always use to get perfect results

Quote:
like settings on a small cut of the source?
Perhaps there are two previews? One live preview with all the filters and stuff, and one preview where it encodes a small portion of the file and then plays it?
I think both could be useful.
Eretria-chan is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:02   #331  |  Link
nakTT
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 393
Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
sure. It doesn't have the delay problem RA4 and bellow had.
Be sure to set the right FPS in the Settings tab.
Forgive me for asking this. I have yet to use this software but i really like to know whether or not I can use nero aac with this software? And how do I install it on linux e.g: Ubuntu or Mint.

nakTT is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:07   #332  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by nakTT View Post
but i really like to know whether or not I can use nero aac with this software?
It currently uses :
Code:
Enhanced aacPlus 3GPP Floating Point Reference Encoder

Source timestamp Wed Jan  3 10:01:12 2007
Build Jan  3 2007, 10:01:18
wici is old indeed. Next build will have nero acc (latest).

Quote:
Originally Posted by nakTT View Post
And how do I install it on linux e.g: Ubuntu or Mint.
Currently there is no Linux build. It is possible to compile it using Lazarus (linux version) then set the correct path to the different encoders. I don't have linux currently installed, but I'll add this to the todo list.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:13   #333  |  Link
nakTT
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 393
Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
wici is old indeed. Next build will have nero acc (latest).
Very glad to hear that. And thanks for your fast reply.

Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
Currently there is no Linux build. It is possible to compile it using Lazarus (linux version) then set the correct path to the different encoders. I don't have linux currently installed, but I'll add this to the todo list.
Looking forward to try the linux version to see if the speed increase for x264 (plus nero for audio) encoding for my video worth the migration to linux (from Vista Business 64bit).

nakTT is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:17   #334  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by nakTT View Post
Looking forward to try the linux version to see if the speed increase for x264 (plus nero for audio) encoding for my video worth the migration to linux (from Vista Business 64bit).
Does nero encoder works under linux?
All you need is mencoder, mplayer, neroenc, mp4box and faac.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:22   #335  |  Link
nakTT
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 393
Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
Does nero encoder works under linux?
All you need is mencoder, mplayer, neroenc, mp4box and faac.
Forgive me for my english. What I meant is "neroAacEnc.exe". Can it be somehow made working on linux too? Or "neroenc" is the same thing as "neroAacEnc.exe"? Thanks.

nakTT is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:28   #336  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by nakTT View Post
Forgive me for my english. What I meant is "neroAacEnc.exe". Can it be somehow made working on linux too? Or "neroenc" is the same thing as "neroAacEnc.exe"? Thanks.
Sorry I didn't have the right filename (I'm at work), yeah it's the same "neroAacEnc.exe".
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:37   #337  |  Link
nurbs
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,460
Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
Does nero encoder works under linux?
Yes, they distribute linux and windows versions of their encoder and other tools in the same zip file.
nurbs is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2009, 19:42   #338  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by nurbs View Post
Yes, they distribute linux and windows versions of their encoder and other tools in the same zip file.
Excellent! I'll modify the code to be able to use encoders outside the path of bencos.exe so it can work better on linux... or poeple can "ln -s" the required software inside bencos's folder.

bencos also need mkvmerge
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2009, 20:12   #339  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
anyone would be interrested in Theora/Vorbis support?
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2009, 20:13   #340  |  Link
nakTT
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 393
That would be good to have.

nakTT is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aac, bencos, gui, webm, x264

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.