Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27th September 2008, 18:09   #441  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
I can't duplicate any of that. What version are you using?
Guest is offline  
Old 28th September 2008, 05:54   #442  |  Link
xopowo
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 25
AVISynth 2.5.7 and v1.0.1 of the program.
xopowo is offline  
Old 28th September 2008, 07:47   #443  |  Link
xopowo
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 25
Also, two more questions:

I guess only one thread can be addressed at one time? I thought this was fixed? Neither vdub can be accessed with more than one instance at a time, nor can x264 from CLI.

Additionally, I know that you (Donald) had mentioned building a ts cutter for h264 since there isn't a good one out there. If this is still something that you intend to pursue, is it possible that it could use the purevideo CUDA things as well (as opposed to DirectShow and/or haali)?
xopowo is offline  
Old 28th September 2008, 13:34   #444  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
I'm sorry but multi-instance is working fine and you are the only person reporting an issue. Let me think about it and then send you a debugging build to try to find out what is happening for you. In the meantime what is the exact error you get when you load the script the second time?

An intitial version of a cutter would use libavcodec for broadest compatibility, but don't look for this to arrive any time soon.
Guest is offline  
Old 28th September 2008, 17:27   #445  |  Link
xopowo
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 25


That is what happens when I try to open two instances of vdubmod. Also, when I run x264.exe from CLI, the first one runs, the second one starts to go, then just stops (it doesn't give an error); it just doesn't do anything.
xopowo is offline  
Old 28th September 2008, 19:57   #446  |  Link
ultratoto14
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 112
I search in windows error log to see if the problem with meGui is the same than Staxrip. I've got two different cases :

meGui :
Application défaillante MeGUI.exe, version 0.3.0.2017, horodatage 0x48d8f4c3, module défaillant DGAVCDecodeNV.dll, version 1.0.0.0, horodatage 0x48dc15d3, code d’exception 0xc0000005, décalage d’erreur 0x000044ac, ID du processus 0x1514, heure de début de l’application 0x01c9219ae07f4a02.

StaxRip :

Application défaillante StaxRip.exe, version 1.1.1.0, horodatage 0x4875d9fb, module défaillant d3d9.dll_unloaded, version 0.0.0.0, horodatage 0x4791a65d, code d’exception 0xc0000005, décalage d’erreur 0x71acf03c, ID du processus 0x9d4, heure de début de l’application 0x01c920dbe791eefd.

Sorry for the language, I'm French. This is strange that the DGAVCDecodeNV.dll installed is not 1.0.0.0 but 1.0.1.0.

I tried to create multiple instances of the DGAVCDecodeNV and have no problem with two virtualdubmod.

Tell me if you want me to test something.
ultratoto14 is offline  
Old 28th September 2008, 21:58   #447  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by xopowo View Post


That is what happens
Just tell me with an exact error message in text. Your link is all screwed up and I can't see anything.

Quote:
when I run x264.exe from CLI, the first one runs, the second one starts to go, then just stops (it doesn't give an error); it just doesn't do anything.
I'm supposed to guess what your CLI commands were???

Also, provide a link to a stream sample that I can use to duplicate this.

Last edited by Guest; 28th September 2008 at 22:01.
Guest is offline  
Old 28th September 2008, 22:00   #448  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Sorry for the language, I'm French.
Yes, but that doesn't help me. Can you please take a stab at translating it?
Guest is offline  
Old 28th September 2008, 22:57   #449  |  Link
jeffy
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 943
Quote:
Originally Posted by ultratoto14 View Post
meGui :
Application défaillante MeGUI.exe, version 0.3.0.2017, horodatage 0x48d8f4c3, module défaillant DGAVCDecodeNV.dll, version 1.0.0.0, horodatage 0x48dc15d3, code d’exception 0xc0000005, décalage d’erreur 0x000044ac, ID du processus 0x1514, heure de début de l’application 0x01c9219ae07f4a02.

StaxRip :

Application défaillante StaxRip.exe, version 1.1.1.0, horodatage 0x4875d9fb, module défaillant d3d9.dll_unloaded, version 0.0.0.0, horodatage 0x4791a65d, code d’exception 0xc0000005, décalage d’erreur 0x71acf03c, ID du processus 0x9d4, heure de début de l’application 0x01c920dbe791eefd.
Application défaillante = Faulting application
horodatage = time stamp
module défaillant = faulting module
code d’exception = exception code
décalage d’erreur = fault offset
ID du processus = process id
heure de début de l’application = application start time

Let me guess the OS, Windows Vista.
jeffy is offline  
Old 29th September 2008, 07:26   #450  |  Link
ultratoto14
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 112
You're right, Windows Vista 32 SP1.
ultratoto14 is offline  
Old 29th September 2008, 15:01   #451  |  Link
xopowo
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 25
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Just tell me with an exact error message in text. Your link is all screwed up and I can't see anything.
VirtualDubMod.exe - Application Error
The instruction at "0x06d897a8" referenced memory at "0x6db4240". The memory could not be "read".
Click on OK to terminate the program

**Other than bad grammar, that is exactly what the message says when trying to load the exaxt same .avs file into two different instances of vdubmod. The first one can open it, the second one will give this error everytime. When the second one has to be closed becasue of this, the first one is still open and works fine.

Additionally, when there is a file open, and say one steps through and makes trims, once trims are saved, and then the .avs is reloaded into the same vdubmod session (that you just made trims from), it gives the same error as above and the program crashes. The 'hex referenced numbers' are canged however (0x091997a8, 0x01c04240)

Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I'm supposed to guess what your CLI commands were???
The CLI commands I used were these:

I opened up two cmd windows and typed the same exact thing in both. First cmd window I hit 'enter' to start encoding, it does. Second window, I hit enter to start encoding, it starts, then just stops (there is no error message given, it just won't do it).

x264.exe --pass 1 --bitrate 2500 --stats "C:\backup\test1.stats" --bframes 3 --b-pyramid --filter -1:0 --subme 2 --partitions none --vbv-maxrate 25000 --me dia --threads 4 --thread-input --sar 1:1 --progress --no-psnr --no-ssim --output NUL "C:\backup\test1.avs"

x264.exe --pass 1 --bitrate 2500 --stats "C:\backup\test2.stats" --bframes 3 --b-pyramid --filter -1:0 --subme 2 --partitions none --vbv-maxrate 25000 --me dia --threads 4 --thread-input --sar 1:1 --progress --no-psnr --no-ssim --output NUL "C:\backup\test1.avs"

**the only difference between the two is creating a different .stats file which would need to be done.**

Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Also, provide a link to a stream sample that I can use to duplicate this.
The stream would be any 1080i stream that DGAVCDecNV has to demux and be used (on my computer). If everyone in the world is able to do exactly what I can't do as referenced above, then there is something wrong on this end. I'm confident that it has nothing to do with hardware, this is a software thing since everything else works fine. Maybe a avisynth version issue? Maybe a vdubmod issue? I don't know.

When I do the same tests using DGDecode on mpeg2 content, everything works. I have not tried with DGAVCDecode.
xopowo is offline  
Old 29th September 2008, 15:05   #452  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Does it happen with the latest VirtualDub (not VirtualDubMod)?
Guest is offline  
Old 29th September 2008, 22:59   #453  |  Link
SpAwN_gUy
Junglist
 
SpAwN_gUy's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Belarus, Minsk
Posts: 298
Cool... PayPal does not even have a Country, where i live, listed...
__________________
Rule Number 6: Concentrate!!!
(c)Hercules, Disney

"I like to build planes.... in the air" (c) some ADV.

tutorials
How to Setup agent-based encoding with x264farm (the easy way)
SpAwN_gUy is offline  
Old 29th September 2008, 23:10   #454  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Version 1.0.2

Version 1.0.2 changes:

* New version of nvcuvid.dll that improves high-level error recovery.

* Fixed quirks in the bobbing solution for DGAVCDecodeNV.

* Fixed decode failure when no PPS 0 exists.

* Improved robustness of transport parsing.

http://neuron2.net/dgavcdecnv/dgavcdecnv.html
Guest is offline  
Old 30th September 2008, 05:57   #455  |  Link
xopowo
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 25
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Does it happen with the latest VirtualDub (not VirtualDubMod)?
VirtualDub 1.8.3 - it will just close without an error. So, short answer is yes. Only difference is absence of error message. I don't know if that is the latest (its the latest one I have).

First one opens fine, second instance is a no-go.
xopowo is offline  
Old 30th September 2008, 06:43   #456  |  Link
Zwitterion
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
* Fixed quirks in the bobbing solution for DGAVCDecodeNV.
Now if deinterlacing with a single instance, a low quality deinterlacing filter seems to be used (jaggy lines like in the pic above).
When bobbing, the every two frames are a bit different, but they are both reconstructed from the same field.
Using the usual avisynth commands from the manual.

Last edited by Zwitterion; 30th September 2008 at 06:49.
Zwitterion is offline  
Old 30th September 2008, 10:30   #457  |  Link
saemonz
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 9
how can I use this software in megui?

same AVS?
LoadPlugin("C:\Program Files\GordianKnot\AviSynthPlugins\DGAVCDecodeNV.dll")
AVCSource("D:\movie\STREAM\zzz.test.dga")
saemonz is offline  
Old 30th September 2008, 10:54   #458  |  Link
ultratoto14
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 112
I tried many tools and only a few are compatible with DGAVCDecodeNV.

My experiments:

Good:
- Cli's
- Avidemux vi avsproxy
- VirtualDubMod directly

Bad:
- meGui
- StaxRip
- Xvid4Psp

I continue testing...
ultratoto14 is offline  
Old 30th September 2008, 11:55   #459  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by Zwitterion View Post
(jaggy lines like in the pic above)
What pic is that? Can you provide the source sample as well, please?
Guest is offline  
Old 30th September 2008, 11:56   #460  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by saemonz View Post
how can I use this software in megui?

same AVS?
LoadPlugin("C:\Program Files\GordianKnot\AviSynthPlugins\DGAVCDecodeNV.dll")
AVCSource("D:\movie\STREAM\zzz.test.dga")
You can't. Read the release notes.
Guest is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.