Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 5th May 2021, 02:29   #19101  |  Link
Ripmann
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 51
Quote:
Originally Posted by Pauly Dunne View Post
Well, well, well....

Nice try, and you're definitely on the right track, but it's not that simple, it needs other "dependencies" to work.

May I draw your attention to this post :-

https://forum.doom9.org/showthread.p...89#post1941489
Oh, right, the dependencies. Zs_RF_Shared and the rest. Totally missed that. I'll see if I can install them manually before bothering you again. Thanks!
Ripmann is offline   Reply With Quote
Old 21st May 2021, 21:39   #19102  |  Link
Ryushin
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 318
Looks like MKVToolNix is going to support Dolby Vision soon.
https://gitlab.com/mbunkus/mkvtoolnix/-/issues/2784
Ryushin is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2021, 08:28   #19103  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 519
RipBot does NOT like this file...

It's a VP9 with Opus in mkv container....decoder error

https://www.mediafire.com/file/q1wcs...Geneva.7z/file
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Pauly Dunne is online now   Reply With Quote
Old 23rd May 2021, 09:17   #19104  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,594
Remove "★" and "" from file name.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2021, 10:49   #19105  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 519
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
Remove "★" and "" from file name.
OMG....

I also had to remove the "★" from the folder name, that that file was in...

Unbelievable..
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Pauly Dunne is online now   Reply With Quote
Old 23rd May 2021, 20:10   #19106  |  Link
david.dgc
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 8
Hello,

How works the excel file "workhours.csv" ?

The program will only encode within the time set and pauses according to this file?

How we enter time schedules inside?
Thanks
david.dgc is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2021, 20:34   #19107  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,594
Go to settings - work hours and generate simple rule. Next open that file in notepad to see how correct syntax should look like.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2021, 02:27   #19108  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 519
RipBot264 v1.26.1, now available

"We" have a long awaited autoupdate......

I was hoping for some significant changes, etc....but you can see for yourselves.

Thanks, Atak.
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Pauly Dunne is online now   Reply With Quote
Old 26th May 2021, 03:52   #19109  |  Link
FuzzyNutz
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Location: Canada
Posts: 116
predefined track descriptions

great that we can now add track descriptions. would be more useful if there was predefineable user-editable descriptions, separate for video, audio and subtitles, similar to what MKVToolNix has. thus, eliminating the need to manually type often used descriptions.

twas i that requested this be added to MKVToolNix, btw.

update: i assumed track descriptions = track names. seems i assumed wrong. so, what are track descriptions?

Last edited by FuzzyNutz; 27th May 2021 at 09:40.
FuzzyNutz is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2021, 05:32   #19110  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 519
Quote:
Originally Posted by FuzzyNutz View Post
great that we can now add track descriptions. would be more useful if there was predefineable user-editable descriptions, separate for video, audio and subtitles, similar to what MKVToolNix has. thus, eliminating the need to manually type often used descriptions.

twas i that requested this be added to MKVToolNix, btw.
This might need to be suggested to the author of MKVToolnix...not here.
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Pauly Dunne is online now   Reply With Quote
Old 26th May 2021, 07:49   #19111  |  Link
FuzzyNutz
Registered User
 
Join Date: Jun 2016
Location: Canada
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by Pauly Dunne View Post
This might need to be suggested to the author of MKVToolnix...not here.
i referenced an existing ability of MKVToolNix as an example of what i want added to RipBot264.
as an aside, i offered that the author of MKVToolNix added said ability at my request.

Last edited by FuzzyNutz; 26th May 2021 at 08:02.
FuzzyNutz is offline   Reply With Quote
Old 26th May 2021, 11:09   #19112  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 519
Extra Filters for Ripbot

So now that "we" have had an autoupdate, might be a good time to make it known that I have been working on several extra Avisynth degraining / denoising filters that work with RipBot.

As there is really only 2 to choose from, in RB, I have added the following filters to the Custom listing :-

AnimeIVTC

Autoadjust

HQDN3D (several variants of this original filter)

KNLMeansCL (some original scripts from earlier versions of RB)

MDegrain (variants of this, for HD)

SMDegrain (this is my current favorite filter)

mClean (this also does a nice job)

TemporalDegrain

TemporalDegrain2

TNLMeans

xNLMeans

as a side note, a lot of these filters have dependencies (that RB doesn't have), to make them work, so there are a lot that had to be added (behind the scenes).

=========================================

I have also updated many of the components that are used within RipBot, that haven't been updated for quite sometime.

I have been using this updated build for quite a while, and update it whenever a component update becomes available.

So if anyone is interested, I will make my update available to anyone that would like to give it a try.
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!

Last edited by Pauly Dunne; 28th May 2021 at 13:14.
Pauly Dunne is online now   Reply With Quote
Old 30th May 2021, 01:44   #19113  |  Link
screaming
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 20
Started up RipBot264 and it auto-updated to v1.26.1. Whatever .mkv I feed it, it generates an error after trying to index:
Quote:
System exception - Access Violation
(c:\temp\job1\getinfo.avs, line 2)
Looking at the getinfo.avs file, line 2 looks something like this:
Quote:
video=LWLibavVideoSource("c:\Video\Temp\video.mkv",cachefile="c:\temp\RipBot264temp\job1\video.mkv.lwi",prefer_hw=3)
Also spotted at the bottom of the test.log file:
Quote:
[avisynth @ 0000018da9c30e00] System exception - Access Violation
(c:\temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs, line 2)
c:\temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs: Unknown error occurred
I have tried multiple files, and I'm getting the same error each time now.
screaming is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2021, 09:04   #19114  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,594
Set all decoders to CPU instead of GPU
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2021, 15:12   #19115  |  Link
screaming
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
Set all decoders to CPU instead of GPU
Thank you. I switched just the AVC decoder from GPU to CPU, and that has allowed me to proceed with next steps and to start the encoding.

Is there a reason why decoders need to be set to CPU instead of GPU? Is there an issue a component or plugin that has an issue, or perhaps with a system driver on my computer?
screaming is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2021, 15:21   #19116  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,594
Latest version of lsmash seems to have broken hardware decoders. I haven't noticed that because I always use software decoders.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 31st May 2021, 19:25   #19117  |  Link
slalom
Registered User
 
slalom's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 416
@Atak

When I add an audio track from the 3-dot button, the program freezes

that's with the latest update, after 2021.05.25
__________________
E5 2697 v2 @ 3.0GHz on P9X79 Deluxe 24GB
Xeon E5-2680 v2 @ 3.1GHz 16GB
Sony Vaio VPC-F13Z1E/B
slalom is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2021, 08:13   #19118  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 519
Alternate encoder to "bypass" LSmash

Hey guy's,

If anyone is having issues with L Smash, (or just want's to use the older RB decoder, try this :-

overwrite this field in RipBot264.ini if you want to use FFMS2 instead of L-Smash

[DefaultVideoDecoder]
MPEG-2=FFMS2
VC-1=FFMS2
AVC=FFMS2
HEVC=FFMS2
OTHER=FFMS2
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Pauly Dunne is online now   Reply With Quote
Old 2nd June 2021, 09:39   #19119  |  Link
slalom
Registered User
 
slalom's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 416
Quote:
Originally Posted by slalom View Post
@Atak

When I add an audio track from the 3-dot button, the program freezes

that's with the latest update, after 2021.05.25
Probably my bad, they were jobs added with 2021.05.25 update
__________________
E5 2697 v2 @ 3.0GHz on P9X79 Deluxe 24GB
Xeon E5-2680 v2 @ 3.1GHz 16GB
Sony Vaio VPC-F13Z1E/B
slalom is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2021, 23:07   #19120  |  Link
Ripmann
Registered User
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 51
Hey guys, I'm having a dismal month with no free time whatsoever. Just wanted to drop by to thank Pauly Dunne for his advice (although I haven't had a chance to finish the installation yet) and Atak for adding all the title and filter strength options.

A minor note about the strength values: if it's not too much trouble, could you tweak the KNLMeansCL strength input to accept decimal values like 1.5? Back when I ran denoise tests, I saw a notable difference between values like 1.0 and 1.5. So just one decimal point, for better control, would be perfect. Otherwise, great job. Glad to see you back in action.

EDIT: By the way, I didn't notice any issues with audio tracks or GPU encoding after the patch (Nvidia card). In case somebody is wary of the update because of the reports above, back up the installation folder just in case and give it a try.

Last edited by Ripmann; 3rd June 2021 at 23:13.
Ripmann is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
264, 265, appletv, avchd, bluray, gui, iphone, ipod, ps3, psp, ripbot264, x264 2-pass, x264 gui, x264_64, x265, xbox360

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.