Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13th September 2019, 16:41   #3441  |  Link
[)370|\|470!2
dentist-experimenter
 
[)370|\|470!2's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Israel
Posts: 254
Just about two years ago I asked ITT whether there's any coding help required. Almost immediately was carried away by RL stuff though. Yet I'm a dedicated MPCHC user for years still and can't stand it just ending like this. I'm extremely lazy, hairy and busy, yet believe we may have this thing revived no matter what (given, of course, that a programmer is the only thing this project lacks).
Reach me @ x3merz---a---t---intensecircuit.com
__________________
20 years and ubuntu has just restored my faith in humanity ...lol

Last edited by [)370|\|470!2; 13th September 2019 at 16:54.
[)370|\|470!2 is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2019, 16:56   #3442  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,013
It is not dead. Go here:
https://forum.doom9.org/showthread.php?t=175209
clsid is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2019, 09:55   #3443  |  Link
[)370|\|470!2
dentist-experimenter
 
[)370|\|470!2's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Israel
Posts: 254
Cool! If you need any help with it just let me know.
__________________
20 years and ubuntu has just restored my faith in humanity ...lol
[)370|\|470!2 is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2019, 15:07   #3444  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,013
There are plenty of bug reports and feature requests that you can work on. Pick something that interests you.

Bug trackers:
https://github.com/clsid2/mpc-hc/issues
https://trac.mpc-hc.org/report/1
clsid is offline   Reply With Quote
Old 22nd September 2019, 06:03   #3445  |  Link
HelmedHorror
Registered User
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 32
EDIT: Running Altdrag and my Autohotkey script as administrator fixed these problems. I'm not sure why it fixed anything, seeing as how my UAC settings are set to the lowest option on the slider. Furthermore, I'm still unclear why my problems related to administrator privileges. Most importantly, I'm not sure why this would only be a problem with MPC-HC and no other program. I'd be curious to know why, if anyone happens to know.

**********

I'm having a problem with MPC-HC's interaction with AutoHotkey as well as AltDrag. I believe this only started when I upgraded from Windows 7 to Windows 10.

I have an AutoHotkey script that has rebound my Capslock key to increase my system's volume by 10%, as well as a script to change my Insert key to Windows' calculator. Neither of those work when MPC-HC is selected. Instead, what happens is that capslock becomes enabled as if the AHK script did not exist. While I don't use my calculator much when watching videos, you can imagine why I'd like to be able to change the system volume.

AltDrag, as well, does not work properly with my MPC-HC. A quick primer on what AltDrag is: AltDrag allows the user to press-and-hold a modifier button (in my case, the Win key) while clicking-and-dragging or rightclicking-and-dragging on a window, and doing so moves or resizes the window. This is a very efficient way of moving or resizing windows, as compared to finicky corner dragging or titlebar dragging.

Normally with AltDrag, performing the following sequence - 1) holding the Win key -> 2) clicking-and-dragging a window -> 3) releasing the mouse button -> 4) releasing the Win key - results in a window being moved without the start menu ever popping up. When performed on MPC-HC, however, not only do those same actions not result in the expected behavior of the window being moved, but the start menu also pops up. This seems to indicate that MPC-HC is not merely ignoring AltDrag, but is somehow killing AltDrag's functionality (one could imagine a world where MPC-HC would remain unmoved by AltDrag but without causing the start menu to pop up. This is not the case.)

I have been using this same Autohotkey script, this same version of AltDrag, and this same version of MPC-HC for literally years, and I have never encountered these problems before. Furthermore, no other program on my computer causes this problematic behavior with AHK and AltDrag, which is why my assumption is that it is a problem specific to MPC-HC. That's why I'm here rather than on the other programs' support sites.

There are a couple things worth mentioning for troubleshooting purposes: first, this problem only exists when MPC-HC is run with elevated administrator privileges. Second, this problem persists even when I do a fresh install of MPC-HC on a different computer. The problem also exists for MPC-HC 1.8.7.

Anyone have any ideas? I'm happy to offer any additional information as well attempt any troubleshooting that might help.

Thanks!

Last edited by HelmedHorror; 22nd September 2019 at 07:17.
HelmedHorror is offline   Reply With Quote
Old 22nd September 2019, 14:55   #3446  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,013
You shouldn't disable UAC completely, as it can cause weird behavior. It also doesn't automatically make things run as admin if you were expecting that.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2019, 23:37   #3447  |  Link
bigboyman
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 19
Hello guys.

Recently I've come upon a batch of files which can't properly decode (video).
The video doesn't render properly and instead gives me black screens lasting several seconds followed by a sped-up version of what it was supposed to display in the first place (like it's trying not to lag behind despite being absolutely unwatchable).

Things which were not the problem:
  • MPC-HC
  • The renderer (tried them all)
  • LAV Video Decoder
  • The codec (h.265 in this case)
  • The format (.mkv)
  • The encode (x265)
  • DXVA
  • Hardware acceleration in general
Turns out my GPU was the problem, as it rendered flawlessly using my integrated graphics instead (or with no hardware acceleration).
But the thing is, playing any other x265 files I have with the exact same settings as before (using my GPU of course) is absolutely fine.
So what gives? It's obviously an issue with the files but why something so specific?
Anyone have an idea?
__________________
SW:
Windows 10
MPC-HC (latest)
LAV Video, Audio, Splitter
madVR, EVR (CP), ...
XYsub, ASS, VobSub, ...
HW:
i7-6700HQ @ 2.60 GHz
GTX 960M (4 GB)
16 GB DDR4 RAM
1TB HDD + 128GB SSD
bigboyman is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2019, 17:29   #3448  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,013
Most likely a problem with the NVIDIA driver.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2019, 19:45   #3449  |  Link
bigboyman
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
Most likely a problem with the NVIDIA driver.
Wouldn't that make it more prevalent over a range of files instead of a single batch? Dumping file info in case it helps.

Filter : LAV Video Decoder - CLSID : {EE30215D-164F-4A92-A4EB-9D4C13390F9F}

- Connected to:

CLSID: {B98D13E7-55DB-4385-A33D-09FD1BA26338}
Filter: LAV Splitter Source (internal)
Pin: Video

- Connection media type:

Video: HVC1 1404x1080 (58:45) 29.97fps

AM_MEDIA_TYPE:
majortype: MEDIATYPE_Video {73646976-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: Unknown GUID Name {31435648-0000-0010-8000-00AA00389B71}
formattype: FORMAT_MPEG2_VIDEO {E06D80E3-DB46-11CF-B4D1-00805F6CBBEA}
bFixedSizeSamples: 0
bTemporalCompression: 1
lSampleSize: 1
cbFormat: 255

VIDEOINFOHEADER:
rcSource: (0,0)-(1404,1080)
rcTarget: (0,0)-(1404,1080)
dwBitRate: 0
dwBitErrorRate: 0
AvgTimePerFrame: 333667

VIDEOINFOHEADER2:
dwInterlaceFlags: 0x00000000
dwCopyProtectFlags: 0x00000000
dwPictAspectRatioX: 58
dwPictAspectRatioY: 45
dwControlFlags: 0x00000000
dwReserved2: 0x00000000

MPEG2VIDEOINFO:
dwStartTimeCode: 0
cbSequenceHeader: 123
dwProfile: 0x00000001
dwLevel: 0x00000096
dwFlags: 0x00000004

BITMAPINFOHEADER:
biSize: 40
biWidth: 1404
biHeight: 1080
biPlanes: 1
biBitCount: 12
biCompression: HVC1
biSizeImage: 2276640
biXPelsPerMeter: 0
biYPelsPerMeter: 0
biClrUsed: 0
biClrImportant: 0

pbFormat:
0000: 00 00 00 00 00 00 00 00 7c 05 00 00 38 04 00 00 ........|...8...
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 7c 05 00 00 38 04 00 00 ........|...8...
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 63 17 05 00 00 00 00 00 ........c.......
0030: 00 00 00 00 00 00 00 00 3a 00 00 00 2d 00 00 00 ........:...-...
0040: 00 00 00 00 00 00 00 00 28 00 00 00 7c 05 00 00 ........(...|...
0050: 38 04 00 00 01 00 0c 00 48 56 43 31 20 bd 22 00 8.......HVC1 ".
0060: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0070: 00 00 00 00 7b 00 00 00 01 00 00 00 96 00 00 00 ....{.......–...
0080: 04 00 00 00|01 01 40 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ......@.........
0090: 96 f0 00 fc fd f8 f8 00 00 47 03 20 00 01 00 19 –...G. ....
00a0: 40 01 0c 01 ff ff 01 40 00 00 03 00 00 03 00 00 @....@........
00b0: 03 00 00 03 00 96 84 30 24 21 00 01 00 35 42 01 .....–„0$!...5B.
00c0: 01 01 40 00 00 03 00 00 03 00 00 03 00 00 03 00 ..@.............
00d0: 96 a0 02 c0 80 11 07 72 e5 84 3b 90 94 41 0f 55 – .€..r„;”A.U
00e0: 55 55 43 ff 00 28 00 27 01 00 00 03 03 e9 00 00 UUC.(.'.......
00f0: 75 30 08 22 00 01 00 07 44 01 c0 f7 c0 cc 90 u0."....D.̐
__________________
SW:
Windows 10
MPC-HC (latest)
LAV Video, Audio, Splitter
madVR, EVR (CP), ...
XYsub, ASS, VobSub, ...
HW:
i7-6700HQ @ 2.60 GHz
GTX 960M (4 GB)
16 GB DDR4 RAM
1TB HDD + 128GB SSD
bigboyman is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2019, 20:28   #3450  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,013
That video has an uncommon resolution. Plus the encoding settings of the video can be very different between files.

Start by updating to the latest version of MPC-HC. Then update the NVIDIA driver.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2019, 23:21   #3451  |  Link
bigboyman
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
That video has an uncommon resolution. Plus the encoding settings of the video can be very different between files.

Start by updating to the latest version of MPC-HC. Then update the NVIDIA driver.
Did that but still no luck. What else?
__________________
SW:
Windows 10
MPC-HC (latest)
LAV Video, Audio, Splitter
madVR, EVR (CP), ...
XYsub, ASS, VobSub, ...
HW:
i7-6700HQ @ 2.60 GHz
GTX 960M (4 GB)
16 GB DDR4 RAM
1TB HDD + 128GB SSD
bigboyman is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2019, 16:09   #3452  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5,013
Send me a private message with a link to one of those files that has issues.
clsid is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dxva, media player classic, mpc, mpc-hc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.