Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Development

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th November 2015, 12:34   #541  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
A few more slight adjustment.

https://github.com/Khanattila/KNLMea...ses/tag/v0.7.3
Code:
KNLMeansCL v0.7.3
* Removed 'default' and 'all' device_type.
* More controls of the OpenCL platform.
* Better error handling.
* VapourSynth: fixed frame properties.
__________________
github.com
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 14:22   #542  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,668
Hi Khanattila,

KNLMeansCL works fine with AviSynth+ r1576 but with x64 I get this error message:
Quote:
Avisynth read error: KNLMeansCL: fatal error! (AviSynthGetFrame)
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 14:42   #543  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Reel.Deel View Post
Hi Khanattila,

KNLMeansCL works fine with AviSynth+ r1576 but with x64 I get this error message:
Script?
__________________
github.com
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 14:43   #544  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,668
Quote:
Originally Posted by Khanattila View Post
Script?
Code:
ColorBars(pixel_type="YV12")
KNLMeansCL()
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 14:52   #545  |  Link
~ VEGETA ~
The cult of personality
 
~ VEGETA ~'s Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Planet Vegeta
Posts: 155
Quote:
Originally Posted by Groucho2004 View Post
It's faster than the original but still very slow compared to KNLMeansCL.
I did some tests here.
I used dfttest rather than tnlmeans and it was extremely slow! is it at least faster than this?
~ VEGETA ~ is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 15:50   #546  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,034
Quote:
Originally Posted by ~ VEGETA ~ View Post
I used dfttest rather than tnlmeans and it was extremely slow! is it at least faster than this?
It mostly depends on your CPU. Also, it takes less time to try it out than to write all these posts.
Groucho2004 is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 16:13   #547  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Location: Barcelona
Posts: 5,034
Quote:
Originally Posted by Reel.Deel View Post
KNLMeansCL works fine with AviSynth+ r1576 but with x64 I get this error message:
Avisynth read error: KNLMeansCL: fatal error! (AviSynthGetFrame)
Works for me (WinXP64SP2):
Code:
[General info]
Log file created with:                 AVSMeter 2.1.5 (x64)
Script file:                           F:\test.avs
Command line switches:                 -log -gpu
Avisynth version string:               AviSynth+ 0.1 (r1576, x64)
Avisynth file version:                 2.6.0.5
Avisynth Interface Version:            5
Avisynth MT support:                   No
Avisynth.dll linker/compiler version:  11.0
Avisynth.dll location:                 D:\WINNT\system32\AviSynth.dll
Avisynth.dll time stamp:               2014-01-03, 17:11:18
PluginDir2_5  (HKLM, x64):             E:\Apps\VideoTools\AvisynthRepository\AVSPLUS_x64\plugins


[Clip info]
Number of frames:               107892
Length (hh:mm:ss.ms):     00:59:59.996
Frame width:                       640
Frame height:                      480
Framerate:                      29.970 (30000/1001)
Colorspace:                       YV12
Audio channels:                      2
Audio bits/sample:                  16
Audio sample rate:               48000
Audio samples:               172799827


[Runtime info]
Frames processed:               320 (0 - 319)
FPS (min | max | average):      64.64 | 65.75 | 65.49
Memory usage (phys | virt):     34 | 73 MB
Thread count:                   8
CPU usage (average):            25%
GPU usage (average):            95%
Video engine load (average):    0%
GPU memory usage:               61 MB
Time (elapsed):                 00:00:04.887


[Script]
ColorBars(pixel_type="YV12")
KNLMeansCL()



[Graphics card info]
Card name:               NVIDIA GeForce GTX 750
GPU name:                GM107
Memory size:             1024
OpenCL version:          OpenCL 1.2 CUDA
Driver version:          6.14.13.5012 (ForceWare 350.12) / XP64
Info collected with:     GPU-Z 0.8.6

Last edited by Groucho2004; 11th November 2015 at 16:15.
Groucho2004 is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 19:12   #548  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,668
Quote:
Originally Posted by Groucho2004 View Post
Works for me (WinXP64SP2)
That's odd, it also works on my work computer. Last time I had problems with KNLMeansCL my home computer worked but not my work computer . If it's a driver issues, it's kinda weird that it works in 32-bit but not 64-bit. Anyways when I get home I'll update drivers and report back.

Edit: It turned out out to be a drive issue. Sorry for another false alarm . The drivers were not that outdated but I guess it requires the latest and greatest.

Last edited by Reel.Deel; 12th November 2015 at 13:58.
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2015, 20:08   #549  |  Link
kalehrl
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 335
Hi Khanattila,
I complained some time ago that knlmeanscl didn't work when using x264 encoder with MeGUI.
I just tested the latest version and it works now.
In the meantime, I updated my AMD driver to the latest beta instead of the latest release which I used before.
Also, there were some MeGUI updates as well.
Not really sure what fixed it but the important thing is, it works now!
kalehrl is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2015, 16:15   #550  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Happy that everything seems to be working.
__________________
github.com
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2015, 17:18   #551  |  Link
Xebika
Registered User
 
Join Date: May 2014
Location: Denmark
Posts: 50
I can't get it to work with both the newest Nvidia driver for my GeForce GTX 960 in Win 10 x64 because it crashes, i also tried replace with the included DLL from the v0.7.3 release.

And tried with an older version of the driver but the same result.
Xebika is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2015, 19:04   #552  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Xebika View Post
I can't get it to work with both the newest Nvidia driver for my GeForce GTX 960 in Win 10 x64 because it crashes, i also tried replace with the included DLL from the v0.7.3 release.

And tried with an older version of the driver but the same result.
Some more details? I tried a GTX 760 in Win 10 x64 and seems to work.
__________________
github.com
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2015, 06:10   #553  |  Link
Xebika
Registered User
 
Join Date: May 2014
Location: Denmark
Posts: 50
Which details do you need??
Xebika is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2015, 10:13   #554  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Xebika View Post
Which details do you need??
VapourSynth or AviSynth? Which version? Script used? Crashes without giving some error code?

I also need a report by GPU Caps Viewer 1.25.0: http://www.geeks3d.com/20150821/gpu-...l-opencl-cuda/
(tool -> export data -> http://pastebin.com/hF6F59Ks)

Can be any type of error.
Have you tried to do a clean installation of the drivers?

PS. Previous versions of KNLMeansCL will work? Probably I forgot something.
__________________
github.com

Last edited by Khanattila; 13th November 2015 at 11:30.
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2015, 17:11   #555  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Reel.Deel View Post
That's odd, it also works on my work computer. Last time I had problems with KNLMeansCL my home computer worked but not my work computer . If it's a driver issues, it's kinda weird that it works in 32-bit but not 64-bit. Anyways when I get home I'll update drivers and report back.

Edit: It turned out out to be a drive issue. Sorry for another false alarm . The drivers were not that outdated but I guess it requires the latest and greatest.
Only NVIDIA requires a recent driver and the last ones are only for marketing.
__________________
github.com
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2015, 19:54   #556  |  Link
Xebika
Registered User
 
Join Date: May 2014
Location: Denmark
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by Khanattila View Post
VapourSynth or AviSynth? Which version? Script used? Crashes without giving some error code?

I also need a report by GPU Caps Viewer 1.25.0: http://www.geeks3d.com/20150821/gpu-...l-opencl-cuda/
(tool -> export data -> http://pastebin.com/hF6F59Ks)

Can be any type of error.
Have you tried to do a clean installation of the drivers?

PS. Previous versions of KNLMeansCL will work? Probably I forgot something.
AviSynth 2.6 x86

I think maybe it approaches freezes then crash, and didn't have any choices then close it

Script:
Code:
DGSource("C:\Video\Video.dgi",fieldop=0, deinterlace=1)
crop(18, 36, -10, -8)
Spline36Resize(768,576) # Spline36 (Neutral)
Levels(5, 1, 255, 0, 255)
SmoothContrast(contrast=0.1, sat=0.2)
LSFmod(defaults="slow")
KNLMeansCL(D=1, A=1, h=4.5)
GPU Caps Viewer Report: http://pastebin.com/5DPK2Wqt

I have tried both clean installation of windows and drivers

Last working release is v0.6.11
Xebika is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2015, 22:20   #557  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Xebika View Post
AviSynth 2.6 x86

I think maybe it approaches freezes then crash, and didn't have any choices then close it

Script:
Code:
DGSource("C:\Video\Video.dgi",fieldop=0, deinterlace=1)
crop(18, 36, -10, -8)
Spline36Resize(768,576) # Spline36 (Neutral)
Levels(5, 1, 255, 0, 255)
SmoothContrast(contrast=0.1, sat=0.2)
LSFmod(defaults="slow")
KNLMeansCL(D=1, A=1, h=4.5)
GPU Caps Viewer Report: http://pastebin.com/5DPK2Wqt

I have tried both clean installation of windows and drivers

Last working release is v0.6.11
Since I updated OpenCL APIs from 1.1 to 1.2 you have these problems... Thank you NVIDIA. I have to investigate a bit.
__________________
github.com
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2015, 17:46   #558  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Xebika View Post
AviSynth 2.6 x86

I think maybe it approaches freezes then crash, and didn't have any choices then close it

Script:
Code:
DGSource("C:\Video\Video.dgi",fieldop=0, deinterlace=1)
crop(18, 36, -10, -8)
Spline36Resize(768,576) # Spline36 (Neutral)
Levels(5, 1, 255, 0, 255)
SmoothContrast(contrast=0.1, sat=0.2)
LSFmod(defaults="slow")
KNLMeansCL(D=1, A=1, h=4.5)
GPU Caps Viewer Report: http://pastebin.com/5DPK2Wqt

I have tried both clean installation of windows and drivers

Last working release is v0.6.11
Quote:
Originally Posted by Khanattila View Post
Since I updated OpenCL APIs from 1.1 to 1.2 you have these problems... Thank you NVIDIA. I have to investigate a bit.
I do not see anything strange...
You could try running "OpenCL Device Query" and post the results.
__________________
github.com

Last edited by Khanattila; 19th November 2015 at 17:50.
Khanattila is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2015, 18:06   #559  |  Link
Xebika
Registered User
 
Join Date: May 2014
Location: Denmark
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by Khanattila View Post
I do not see anything strange...
You could try running "OpenCL Device Query" and post the results.

Here: http://pastebin.com/6Ey7bPuA
Xebika is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2015, 23:12   #560  |  Link
Khanattila
Registered User
 
Khanattila's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by Xebika View Post
It really is a problem that I do not understand.

You can try this last attempt: replace "C:\Windows\System32\OpenCL.dll" with "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\OpenCL\OpenCL.dll".

Also you can this program to see if there are all dependencies files.

In some configurations is not used OpenCL.dll in the System32 folder.

(File ==> Open ==> KNLMeansCL.dll)
__________________
github.com
Khanattila is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.