Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26th May 2008, 11:05   #2101  |  Link
Kado
Otaku
 
Kado's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Portugal
Posts: 576
Quote:
Originally Posted by Gawwad View Post
on nvidia 8600GT HD apple trailers (and other HD .mov trailers) do not work with DXVA for some reason

e.g. http://www.jurassicpunk.com/clips/wa...ailer.480p.mov

i renamed the extension to .hdmov

without DXVA:


with DXVA:



on ati HD 2600XT, all HD apple trailers (and other HD .mov trailers) 480p, 720p and 1080p plays perfectly with DXVA
Confirmed for mpc internal dxva, but cyberlink's decoder does not produce that even when using dxva.
__________________
In the school, the three guys met. Their relation had been changed in the season, and turned into three love stories.
Kado is offline  
Old 26th May 2008, 11:14   #2102  |  Link
Kado
Otaku
 
Kado's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Portugal
Posts: 576
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
Probably work only DXVA2 mode - but on XP ModeH264_VLD_NoFGT only DXVA1
Because XP has no dxva2 support.
__________________
In the school, the three guys met. Their relation had been changed in the season, and turned into three love stories.
Kado is offline  
Old 26th May 2008, 12:45   #2103  |  Link
frequenzy
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
System specs:
intel e8200
abit-in73hd w/ onboard video
4GB RAM
vista ultimate x64 sp1
mpc-hc build 518

when I try to play this video (wmv 1080p)
Code:
http://download.microsoft.com/download/9/2/b/92b48c2f-cc5a-4d15-ae40-30ec542db8bb/Dolphins_1080.exe
not fullscreen - works perfectly
fullscreen - lags and stutters

Tried using bsplayer and windows media player - video played fine on fullscreen mode

any ideas??? I would really like to use MPC-HC
frequenzy is offline  
Old 26th May 2008, 12:49   #2104  |  Link
_xxl
ffdshow user
 
_xxl's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Romania
Posts: 818
mpc

Quote:
Originally Posted by Kado View Post
Confirmed for mpc internal dxva, but cyberlink's decoder does not produce that even when using dxva.
Is this encoded with slices?
_xxl is offline  
Old 26th May 2008, 13:02   #2105  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,407
Quote:
Originally Posted by Kado View Post
Why HW Decoding work using Cyberlink H.254/AVC Decoder ???

on FullHD 1920x1080 SpiderMan - CPU load 5-15%, PitInfo - DXVA.

whan use DXVAChecker.exe on XP, it show:

Cyberlink(PDVD7.x) support ModeH264_VLD_NoFGT on DXVA1
Cyberlink(PDVD8.x) support ModeH264_VLD_NoFGT on DXVA2

MPC - Video Decoder support ModeH264_VLD_NoFGT on DXVA1.

But why last build not work on XP - on first post write that on XP - DXVA1+WMR, Overlay

???

to Casimir666 - last build must work on XP on Nvidia or NOT, it work only on DXVA2 ???

P.S. - But DXVA1 fine work on 'right' rip where ref_num<=4. Turns out that(sorry for this English ) last Casimir666 "New release that should solve the macroblocking problem for the nVidia graphics card" work only on VISTA/DXVA2 ??? Can you do it and for DXVA1(XP)

Last edited by Aleksoid1978; 26th May 2008 at 13:26.
Aleksoid1978 is offline  
Old 26th May 2008, 15:11   #2106  |  Link
lexor
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 849
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
P.S. - But DXVA1 fine work on 'right' rip where ref_num<=4.
that can't be right, I have ref=8, bframes=4 (do bframes matter for this?) encode that plays fine on XP with MPC+DXVA1.

On a different note, is anyone maintaining an up-to-date compiles of MPC? I'm interested in trying 523build to see if some of my files may play now that SAR restriction is removed.
__________________
Geforce GTX 260
Windows 7, 64bit, Core i7
MPC-HC, Foobar2000

Last edited by lexor; 26th May 2008 at 15:32.
lexor is offline  
Old 26th May 2008, 15:50   #2107  |  Link
carnage_pl
Registered User
 
carnage_pl's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 66
Can someone tell me what the EVR buffers are and what is the difference between 3 and 20 ?
carnage_pl is offline  
Old 26th May 2008, 16:05   #2108  |  Link
MatMaul
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 402
Quote:
Originally Posted by Gawwad View Post
on nvidia 8600GT HD apple trailers (and other HD .mov trailers) do not work with DXVA for some reason
please test these samples :
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...in_profile.mp4
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...rdel/cavlc.mp4

does it work with earlier revision ?

EDIT :
some sliced samples for testing too :
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...slice_high.mp4
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...slice_main.mp4
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...lice_cavlc.mp4

Last edited by MatMaul; 26th May 2008 at 18:58.
MatMaul is offline  
Old 26th May 2008, 16:36   #2109  |  Link
gngn
the hedgehog
 
gngn's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 163
Quote:
Originally Posted by lexor View Post
that can't be right, I have ref=8, bframes=4 (do bframes matter for this?) encode that plays fine on XP with MPC+DXVA1.

On a different note, is anyone maintaining an up-to-date compiles of MPC? I'm interested in trying 523build to see if some of my files may play now that SAR restriction is removed.
could you please upload a sample of this video with ref=8 ? i am a big anime-fan, so i have a lots of different encoded files, and none with ref>4 will play with MPC-HC. the makroblocking issue of some files is now gone with the r523 that Casimir666 posted.
__________________
Athlonx2@2,9Ghz,2G DDRAM2@800Mhz,WinXPSP3 x86,GF8600GTS-256M,Nvidiadrivers 295.73
latest MPC-HC (MVS2010 SP1, GCC 4.7.1)
VMR9renderless+VMR9MixerMode+YUVMixing,VSync+AccurateVSync,all GPUflushes on
gngn is offline  
Old 26th May 2008, 16:46   #2110  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Dumb question guys: can DXVA be used in Vista64 using Overlay? I know that currently it's not supported though.

Also another question: When playing a file in MPC-HC with Vista 64 at least, changing volume using the keyboard buttons for example results in only changing the volume slider INSIDE MPC-HC, not the master volume of the OS. BSPlayer, WMP, etc. can do it perfectly. Is there any option to enable this? Because when MPC-HC slider is also at its higher value, I have to minimize it and then up the volume, which is annoying as hell.

Thanks for the program
STaRGaZeR is offline  
Old 26th May 2008, 17:34   #2111  |  Link
Casimir666
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 455
Quote:
Originally Posted by Aleksoid1978 View Post
to Casimir666 - last build must work on XP on Nvidia or NOT, it work only on DXVA2 ???
We haven't made test on XP, but it should works (using DXVA1)

Quote:
Originally Posted by carnage_pl View Post
Can someone tell me what the EVR buffers are and what is the difference between 3 and 20 ?
It's the number frames decoded in advanced (to keep playback smooth). In my opinion around 5 for this parameter is a good choice.
__________________
Tired of tearing?
Try this Media Player Classic mod : http://mpc-hc.sourceforge.net
Casimir666 is offline  
Old 26th May 2008, 18:05   #2112  |  Link
Mercury_22
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,132
Any chance for a MPC-HC r523 x64 build ? Please !
Mercury_22 is offline  
Old 26th May 2008, 18:39   #2113  |  Link
Vepar
Registered User
 
Vepar's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Poland
Posts: 10
I have small request to the developers. Could you please include mpc-hc build number somewhere on the about page or window titlebar or just add it to current version. I am really confused which build i currently have

As for DXVA i can confirm that my GPU is correctly recognized (8800gt) and DXVA works under Vista x64 sp1 for most movies that it didnt before but DONT work under XP sp2 (black screen. video not playing)

Also i can confirm that Apple trailers doesnt play (green screen). Tested on Dark Knight trailer.

Anyway, good work guys
Vepar is offline  
Old 26th May 2008, 19:02   #2114  |  Link
Gawwad
newbie
 
Gawwad's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by MatMaul View Post
these 2 samples work perfectly with DXVA using the new release

but they did not work with DXVA using 522 build, because 522 build never supported DXVA with nvidia properly

the new release also didn't play this sample properly with DXVA:
http://rapidshare.com/files/11780178...eview.mkv.html
Gawwad is offline  
Old 26th May 2008, 19:10   #2115  |  Link
MatMaul
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 402
I edit my previous post with new samples
MatMaul is offline  
Old 26th May 2008, 19:46   #2116  |  Link
Vepar
Registered User
 
Vepar's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Poland
Posts: 10
vista x64 sp1 - 8800gt

mpc-hc r522 -> DXVA not used

mpc-hc (the one with GPU detection Casimir posted)

http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...in_profile.mp4
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...rdel/cavlc.mp4

plays fine with DXVA

http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...slice_high.mp4
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...slice_main.mp4
http://www.etud.insa-toulouse.fr/~mv...lice_cavlc.mp4

2/3 of the screen is green
Vepar is offline  
Old 26th May 2008, 19:50   #2117  |  Link
MatMaul
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 402
ok so definitely a bug with slices.
seems to decode properly only the first slice (these samples have 4 slices per frame)
MatMaul is offline  
Old 26th May 2008, 19:53   #2118  |  Link
Gawwad
newbie
 
Gawwad's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 82
they do not work properly with DXVA

this is what i get when i play them with DXVA:



note: i tried the new build with over 70 proper 720p HDRip (from BluRay & HDDVD source), and they all work perfectly with DXVA and nvidia 8600GT
Gawwad is offline  
Old 26th May 2008, 20:13   #2119  |  Link
ghostonline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 41
I have an odd problem. last weekend, my friend showed me a chinese subtitle(*.ass) for the japanese anime 5CM (dvdrip-mkv & bdrip-m2ts).
his pc: q6600, 9800gtx, xp sp2
1. set mpc internal subtitle buffer to 0, and maximum texture resolution to Desktop.
2. output vmr9 renderless, cyberlink pdvd h264 decoder (dxva enabled)

at the end of anime, when the subtitle special effect starts(words fade in, fade away), the render properties shows frames dropped... the cpu usage is only around 16%.. this is a h264 encoded dvdrip-mkv. bdrip version with this same subtitle file only makes frames drop faster....

reduce maximum texture resolution will also reduce number of frames dropped.
this is kind of strange. I don't get why frames get dropped.

I tested on my own setup
qx9650
9800gx2
mpc-hc r523
vista64 sp1 (evr custom pres.)/xp sp2 (vmr9 renderless)

same behavior...
cpu is no where maximized. I just don't get why frames get dropped..
the funny part is: wit dxva enabled, the cpu is only working on subtitle and it still drop frames....
ghostonline is offline  
Old 26th May 2008, 20:32   #2120  |  Link
shaolin95
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 272
Does anyone have the latest r523 (or is it r522) compiled?
shaolin95 is offline  
Closed Thread

Tags
dxva, h264, home cinema, media player classic, mpc-hc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.