Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15th November 2010, 07:08   #521  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
Thanks Sirber for anime profiles ...working great.
Waiting for your next release....with u r new release plz update x264 1766 also.

Is it good use more threads in encoding ..new bencos use threads=8 .....old one use threads=3?

@ckmox
Quote:
psy_rd=0.00
Is it good to use psy_rd =0.0 for anime encoding?actually i see many encoders use value like 0.4 or 0.6?

Last edited by Alex_080; 15th November 2010 at 07:48.
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 11:32   #522  |  Link
ckmox
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 136
Quote:
Originally Posted by Alex_080 View Post
Is it good to use psy_rd =0.0 for anime encoding?actually i see many encoders use value like 0.4 or 0.6?
i recommend psy_rd=0.0 because im considering mini-size anime encoding too like if you encountered those 40mb anime rips that has like 250 bitrate only and if you use psy-rd on those kind of rips it will look too noisy so i say psy-rd is just good for video bitrates that is 700 above, and if you notice too psyrd for anime is low at 0.4 or 0.6 instead of 1.0 right? so that means psy-rd is not advisable most of the time in anime atleast imo
ckmox is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 13:13   #523  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by Alex_080 View Post
Thanks Sirber for anime profiles ...working great.
Waiting for your next release....with u r new release plz update x264 1766 also.
I'm using ffmpeg, not x264 (directly). I get my build here:
http://ffmpeg.arrozcru.org/autobuilds/

Quote:
Originally Posted by Alex_080 View Post
Is it good use more threads in encoding ..new bencos use threads=8 .....old one use threads=3?
in that time there were only dual cores, now it goes up to 8
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 15:42   #524  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
i want to use the level option of x264 in FFmpeg and i tried as level=5.1 but it shows parameter error. So can i use this option?
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 15:49   #525  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by Alex_080 View Post
i want to use the level option of x264 in FFmpeg and i tried as level=5.1 but it shows parameter error. So can i use this option?
I have no clue, best ask in this forum.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 18:09   #526  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
Thanks Sirber i found..here is the script for anime i m using now.
Quote:
coder=1
flags=+loop
cmp=+chroma
partitions=+parti8x8+parti4x4+partp8x8+partp4x4+partb8x8
me_method=umh
subq=9
me_range=20
level=51
g=300
keyint_min=25
sc_threshold=40
i_qfactor=0.71
b_strategy=1
psy_rd=0.00
aq_mode=2
aq_strength=0.50

qcomp=0.6
qmin=10
qmax=51
qdiff=4
deblockalpha=1
deblockbeta=1
bf=16
refs=9
directpred=3
trellis=2
flags2=+bpyramid+mixed_refs+wpred+dct8x8-fastpskip
wpredp=2
rc_lookahead=50

Last edited by Alex_080; 15th November 2010 at 18:17.
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 18:14   #527  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
beware that bencos's installer will overwrite the preset you modded next time you update.
I'll add a preset named "custom" what will not be overwritten so you can upgrade safely.
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 15th November 2010 at 18:18.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 18:22   #528  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
Quote:
beware that bencos's installer will overwrite the preset you modded next time you update.
ok Sirber for now i will make a backup copy of this present.
Are u going to add some filters like denoise,sharpen etc.
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 18:29   #529  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by Alex_080 View Post
Are u going to add some filters like denoise,sharpen etc.
very unlikely.
the source files are supposed to be already filtered.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 18:32   #530  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
In some files(*.mkv) (now only 3 files shows like this) the video analysis and encoding done perfectly but when audio extraction start this error shows.
it only happen when audio extracting starts but if i do not click on ok then encoding done successfully.Is this my PC problem?

Last edited by Alex_080; 15th November 2010 at 18:44.
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2010, 18:55   #531  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
could be a bug in ffmpeg, try updating the build: http://ffmpeg.arrozcru.org/autobuilds/
you can right-click on the file in the list, "info" in the menu, then you can see what's inside the mkv (codecs, streams, etc).
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 15th November 2010 at 19:02.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2010, 05:56   #532  |  Link
MajorX
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 52
can i use aviscript(.avs) file as input file in new bencos?
MajorX is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2010, 06:17   #533  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
@MajorX
Quote:
can i use aviscript(.avs) file as input file in new bencos?
i m not expert in use of avs file but i do some test with new bencos and i think it support avs file with avisynth plugins.
i use this script..

Quote:
LoadPlugin("C:\tools\avisynth_plugin\FluxSmooth.dll")
DirectShowSource("C:\Sample.mkv", fps=23.976, audio=true, convertfps=true)
FluxSmoothST(temporal_threshold=7, spatial_threshold=7)
Bencos encode it successfully without any error.But it can't keep the same DAR of output file as in input file.Like the input file have DAR 16:9 but output file have DAR 3:2.
Also there no subtitle in output file.

i try this also
Quote:
LoadPlugin("C:\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("C:\Sample].mkv")
video analysis and encoding done correctly but it shows error when audio extraction start..i don't how add audio in this.
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2010, 19:11   #534  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
there might not be a release in the coming few days, I have to move a lot of code to make the GUI multi-threaded, and keep the single-threaded part working (the current encoding chain).
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2010, 01:53   #535  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
I managed to run ffmpeg inside a thread, but when I start it with "poUsePipes" ffmpeg hangs and output no text, nor encode. Also, the loop "while oCli.Running" seems not working, the thread gets terminated and the process is still running.

what a pain..

[edit]

http://forum.doom9.org/showthread.ph...22#post1458222

[edit 2]

@ckmox looks like you've been through that lol:
http://forum.lazarus.freepascal.org/...c,10922.0.html
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 17th November 2010 at 02:57.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2010, 05:56   #536  |  Link
ckmox
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 136
Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
I managed to run ffmpeg inside a thread, but when I start it with "poUsePipes" ffmpeg hangs and output no text, nor encode. Also, the loop "while oCli.Running" seems not working, the thread gets terminated and the process is still running.

what a pain..

@ckmox looks like you've been through that lol:
http://forum.lazarus.freepascal.org/...c,10922.0.html
ye the horror days, took me like 3 days to run that TThread
just a hint though dont call the main forms TProcess on TThread Execute method/area for example dont do it like this frmMain.oCli.Running instead make a TProcess variable for TThread

one thing i learn is never call frmMain things inside the TThread Execute method/area if you want to call some frmMain parts just make a procedure on TThread and that call Synchronize to it

you can look at the code of cyko on the execute method/area of TThread to know more that i didnt use any frmMain parts on it

if your worried about initializing variables just do it before TThread.Resume command for example the resume command for tthread is part of this procedure (scanThread is the TThread variable in the following)

Code:
procedure TfrmMain.btnEnqueueClick(Sender: TObject);
begin
    scanThread := TMyThread.Create(True);
    scanThread.FreeOnTerminate:=True;
    scanThread.venString := '';
    scanThread.x264String := '';    
    scanThread.ii:= 0;
    scanThread.strScan := TStringlist.Create;
    scanThread.strScan.AddStrings(lstAdd.Items);
    scanThread.sPro := TProcess.Create(nil);
    scanThread.M := TMemoryStream.Create;
    scanThread.BytesRead := 0;
    scanThread.audioCount := 0;
    scanThread.OnTerminate:=@ScanDone;
    scanThread.Resume;     
end;
and ye this question thread of mine is the one help me a lot http://forum.lazarus.freepascal.org/....msg54512.html
i recommend to pay attention more on theo's replies there

EDIT:

this could be helpful too -> http://www.mediafire.com/?9e9g3sbhxxmeeqg
its a program where i practice how to code the TThread named ScanThread

Last edited by ckmox; 17th November 2010 at 06:51.
ckmox is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2010, 13:27   #537  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
the thread seems to run fine, the only problem I had is ffmpeg hang if I use "poUsePipes" inside the thread.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2010, 17:30   #538  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
Can i adjust Display aspect ratio(DAR) in new bencos ....like i want to change 4:3 to 16:9.
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2010, 17:31   #539  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally Posted by Alex_080 View Post
Can i adjust Display aspect ratio(DAR) in new bencos ....like i want change 4:3 to 16:9.
not yet, I'll add the setting.

[edit]

looks like it's the "-aspect" flag, aka "-aspect 4:3" or "-aspect 16:9"
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 17th November 2010 at 17:45.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2010, 17:50   #540  |  Link
Alex_080
User of X264
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 103
Quote:
Originally Posted by Sirber View Post
not yet, I'll add the setting.
ok thanks Sirber i will wait.can i encode a video file that contain no audio track? i do some test and i get some error 'Output file #0 does not contain any stream'.can it mux only video file after encoding video if it not find any audio track?
Alex_080 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
aac, bencos, gui, webm, x264

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.