Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th January 2024, 17:26   #4821  |  Link
Khun_Doug
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 100
I know this is a late reply to the post. It is possible the build of the plugin is not compatible with your CPU. What you can try is renaming the failed plugin to something to save it. Then copy the plugin from the working version and put that in the folder where the newer plugin is failing. You can also check details on the file to see if there is a version difference. My best guess is that something in the compilation is not compatible with your hardware.

An alternate possibility is that some other plugin that shader-x64 requires is missing. You should do some research on the plugin and see if it requires something extra to be functional. It may be that in the previous build that helper dll was included, but was omitted from the build you are using.
Khun_Doug is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2024, 16:23   #4822  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 308
Version 2.34.0 is released.
https://github.com/staxrip/staxrip/releases/tag/v2.34.0
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2024, 09:56   #4823  |  Link
Bluedraft
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 27
@Khun_Doug Thanks for reply but it has nothing to do with my hardware (Ryzen 7, 32GB, 3060ti with the latest drivers), I've installed all Visual C++ libraries from 2010 to 2022 and latest DirectX and JRE. It's a staxrip problem.

I tried returning to v2.12 and it works perfect, all versions that came after freezes or crash with SMDegrain, MDegrain, CASm LSFMod and probably more filters, at least in my system.
The problem it's related to missing dependencies, it was introduced in v2.13 and apparently not completely fixed in v2.14 (although in the changelog of 2.14 say "Fix AVS SMDegrain not working properly due to missing dependencies (#931)").
A fix for this would be nice though, I'm using Staxrip on Windows 10 64bits.
Bluedraft is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2024, 01:26   #4824  |  Link
lordalibaski
Registered User
 
Join Date: May 2016
Posts: 88
@Bluedraft

You are not the only person who as seen this happen, I tried it myself a couple of years ago and using any of those filters either froze or crashed staxrip but not all the time which I found strange.

Though I have just tried SMDegrain on the latest version of Staxrip and on the same system Ryzen 7 1st gen 1700 and it froze for about 10 seconds but eventually loaded, but on trying to add the job it froze again for another couple of seconds but did eventually start. I won't be using it because it seems to be a very slow process and I don't really need it when all I do is convert old VHS rips.
lordalibaski is offline   Reply With Quote
Old 31st January 2024, 11:38   #4825  |  Link
whiteshark99
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 26
hi all i'm using staxrip v2.34

to cut a long story short i had a fresh install of windows 10 now i get this error message when i try to convert to vp9 format.

thanks.


Error Video encoding VP | VP9 (v2.34.0)

Video encoding VP | VP9 returned exit code: -1313558101 (0xB1B4B1AB)


----------------------- Video encoding VP | VP9 -----------------------

ffmpeg N-113112-gf5f414d9c4-x64-gcc13.2.0

"D:\Portable Apps\StaxRip-v2.34.0-x64\Apps\FrameServer\AviSynth\ffmpeg.exe" -i "D:\Converting Testing\Media\John Wick 2 (2017)_temp\John Wick 2 (2017)_new.avs" -c:v libvpx-vp9 -pass 1 -b:v 600k -f rawvideo -passlogfile "D:\Converting Testing\Media\John Wick 2 (2017)_temp\John Wick 2 (2017)_new_2pass" -an -y -hide_banner NUL

[in#0 @ 000001c9f14199c0] Error opening input: Unknown error occurred
Error opening input file D:\Converting Testing\Media\John Wick 2 (2017)_temp\John Wick 2 (2017)_new.avs.
Error opening input files: Unknown error occurred

StaxRip.ErrorAbortException: Video encoding VP | VP9 returned exit code: -1313558101 (0xB1B4B1AB)


----------------------- Video encoding VP | VP9 -----------------------

ffmpeg N-113112-gf5f414d9c4-x64-gcc13.2.0

"D:\Portable Apps\StaxRip-v2.34.0-x64\Apps\FrameServer\AviSynth\ffmpeg.exe" -i "D:\Converting Testing\Media\John Wick 2 (2017)_temp\John Wick 2 (2017)_new.avs" -c:v libvpx-vp9 -pass 1 -b:v 600k -f rawvideo -passlogfile "D:\Converting Testing\Media\John Wick 2 (2017)_temp\John Wick 2 (2017)_new_2pass" -an -y -hide_banner NUL

[in#0 @ 000001c9f14199c0] Error opening input: Unknown error occurred
Error opening input file D:\Converting Testing\Media\John Wick 2 (2017)_temp\John Wick 2 (2017)_new.avs.
Error opening input files: Unknown error occurred


at StaxRip.Proc.Start() in D:\Code\Github\staxrip\staxrip\Source\General\Proc.vb:line 353
at StaxRip.ffmpegEnc.Encode(String args) in D:\Code\Github\staxrip\staxrip\Source\Encoding\ffmpegEnc.vb:line 151
at StaxRip.ffmpegEnc.Encode() in D:\Code\Github\staxrip\staxrip\Source\Encoding\ffmpegEnc.vb:line 134
at System.Threading.Tasks.Parallel.<>c__DisplayClass4_0.<Invoke>b__0()
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw()
at StaxRip.GlobalClass.ProcessJob(String jobPath) in D:\Code\Github\staxrip\staxrip\Source\General\GlobalClass.vb:line 379

Last edited by whiteshark99; 31st January 2024 at 12:24.
whiteshark99 is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2024, 20:23   #4826  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 308
Version 2.35.0 is released.
https://github.com/staxrip/staxrip/releases/tag/v2.35.0
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2024, 23:00   #4827  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 758
Man don't install it. So many new bugs with 2.35. It seems they completely broke the parsing file name system.
I'm opening an SDR file and it wants to extract it as Dolby Vision just because I have DELAY in an audio file name!

I'm so frustrated. More and more they break basic necessary stuff that worked correctly before. I will no longer install a new version.
What was the last stable version? I don't remember any more.

I have to say that I have a complete clean install.
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 7th February 2024, 10:11   #4828  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 758
and now Media Info Source File is added twice to the log

log file:

System Environment
Media Info Source File <----------------
Demux MKV

Configuration
Media Info Source File <----------------
AviSynth Script

I opened a ticket and it was closed immediately not at least allowing it open for few hours for discussion.

He says This is intended as the first one is read out when you open the source file and the second time is when you start the processing.

Which makes no sense to me.
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 9th February 2024, 09:00   #4829  |  Link
DMD
Registered User
 
DMD's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Italy
Posts: 259
Good morning.
In my configuration with version 2.35 it happened to me 2 times with the x265 encoding during processing crashes.
Also since I set the pc has work at night, I always select the hibernate command for the end of the processes, well even in this case I end up the next morning with a warning message that the processing is terminated at 98.5% and that some frames have not been processed.
Which in the previous version never happened to me, the operating system and the various software did not change.
Today I downgraded to version 2.34 and so far everything is running smoothly
I can't give an explanation and I have no idea why this is happening, this is the first time it has happened with the latest release.
__________________
my PC with Ryzen 7950X

Last edited by DMD; 9th February 2024 at 09:04.
DMD is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2024, 16:56   #4830  |  Link
Khun_Doug
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 100
There are a few possibilities for the error. The first thing I would try is copying the x265.exe from the working version and putting that in place of the version that faults. That would show if x265.exe is the culprit. It's possible there are changes in the newer x265.exe that are tripping up your hardware.

Another thing to check only applies to systems that have been overclocked. It's common that an overclock has not been thoroughly tested. Since x265 can stress the CPU, a faulty overclock can easily break x265. If you are overclocking the CPU / motherboard, I would highly recommend stress testing for stability with tools such as Primes95 and Cinebench. If those crash / fail, the overclock is not stable.
Khun_Doug is offline   Reply With Quote
Old 10th February 2024, 19:06   #4831  |  Link
DMD
Registered User
 
DMD's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Italy
Posts: 259
My system is not in overckloc is by default withhardware as in signature.
I did other testing by setting in StaxRip the selection to avx512 and replaced the default installed .exe encoder (avx2) with "3.5+153+15-813ccbff0-.Mod-by-Patman.-x64-avx512-msvc1937" and set the hibernate command as I often do overnight .
I verified for the same file it was faster, about 2% and completed without any problem.
At this point I don't know whether to deselect avx512 and leave Patman's avx2 encoder.
I will do more processing to test stability, and if I still get error messages, however I use a CPU cooler with ARCTIC Liquid Freezer II 280 A-RGB.
By all means, I reserve the right to perform more tests with default encoder (avx2) by unchecking the avx512 option.



__________________
my PC with Ryzen 7950X

Last edited by DMD; 10th February 2024 at 20:02.
DMD is offline   Reply With Quote
Old 14th February 2024, 23:19   #4832  |  Link
DMD
Registered User
 
DMD's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Italy
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by Khun_Doug View Post
There are a few possibilities for the error. The first thing I would try is copying the x265.exe from the working version and putting that in place of the version that faults. That would show if x265.exe is the culprit. It's possible there are changes in the newer x265.exe that are tripping up your hardware.

Another thing to check only applies to systems that have been overclocked. It's common that an overclock has not been thoroughly tested. Since x265 can stress the CPU, a faulty overclock can easily break x265. If you are overclocking the CPU / motherboard, I would highly recommend stress testing for stability with tools such as Primes95 and Cinebench. If those crash / fail, the overclock is not stable.
After several tests and a few days of losing my mind to figure out where the cause was, I discovered via stress test with AIDA64 it was not completing the test on both cache and RAM.
Having 4 memory sticks set to the maximum frequency @6000 MHz despite the EXPO certification (for Ryzen cpu).
By decreasing the frequency @5600MHz the test was passed and the x265 ecoding was completed without problems.
Fortunately so far the system is stable.
I did not think this problem could be caused by RAM instability.
Doing further research I learned that EXPO certification at maximum frequency refers to 2 sticks, using 4 sticks the maximum working frequency must be reduced to ensure system stability.
__________________
my PC with Ryzen 7950X
DMD is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2024, 10:30   #4833  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 308
Version 2.36.0 is released.
https://github.com/staxrip/staxrip/releases/tag/v2.36.0
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2024, 14:18   #4834  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 758
If we have 2.35, do we have to clean install?
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2024, 14:53   #4835  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 308
No idea, i just posted the news here.
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2024, 20:33   #4836  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 758
This is a forum. I'm obviously asking everyone. Anyone who knows. I already copied over my old one. I didn't do clean install this time. We will see.
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2024, 23:20   #4837  |  Link
Morku
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 208
Quote:
Please check out the Changelog as always to know what has changed and start with fresh settings to avoid side effects.
When it works, it works. Otherwise test with fresh settings.
Morku is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2024, 21:00   #4838  |  Link
Atlantis
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 758
No problems so far.
Atlantis is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2024, 20:36   #4839  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 308
Version 2.37.0 is released.
https://github.com/staxrip/staxrip/releases/tag/v2.37.0
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2024, 21:45   #4840  |  Link
Joekiwi
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 14
virus detected

Thanks for the quick updating , and the better handling of DV
Windows Defender canx download from github pointed source - 64 installer as virus detected
Joekiwi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.