Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 3rd August 2009, 05:55   #11  |  Link
JeffBDVS
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 45
NVBeta4 issue with PureVideo double rate deinterlacing:
  1. Index a 1080i60 AVCHD clip from a Panasonic HMC150
  2. Point an .avs script file to the resulting .dga file
  3. Script Text: DGSource("00014.dga", deinterlace=2)
  4. Load the .avs script into VirtualDub
  5. Check File Information: Verify that frame rate is 59.94fps
  6. Play or scrub in VirtualDub.
Result: only half of the frames play back. At the halfway point, VirtualDub displays a freeze frame for the rest of the clip. When I go to the end of the clip I can get the second half frames to appear if I step or seek backwards. But when I try to play or scrub forward again, the frame just freezes from that point. This issue also shows up in any files exported from VirtualDub. The issue does not occur inside of DGAVCIndexNV during play or preview.

Workaround: Use single-rate PureVideo deinterlacing.

System:
Vista 64 SP2
GTX280 with the 190.38 drivers
VirtualDub 1.8.8/build 30091
AviSynth 2.5.7.0 (MT build)

If you want a sample stream, let me know and I'll email a link to you.

-Jeff
JeffBDVS is offline  
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.