Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26th August 2021, 08:33   #221  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,134
Quote:
Originally Posted by Pauly Dunne View Post
Wow, I don't understand why that could be an issue.....

I've only got 32Gb, 3600Mhz DDR4.
Can you post your log with AVSMeter or avisynth info tool??
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2021, 08:34   #222  |  Link
Dogway
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,351
This is my plugins list, and I have no problems with any of your examples.

Code:
ConvertStacked.dll
DirectShowSource.dll
ExTools.avsi
FFMS2.avsi
ffms2.dll
ffms2.lib
ffmsindex.exe
ImageSeq.dll
KNLMeansCL.dll
LSFmod.v2.9x.avsi
masktools2.dll
MtModes.r851.avsi
mvtools2.dll
RgTools.dll
SharpenersPack.avsi
Shibatch.dll
SMDegrain v3.2.5d.avsi
TimeStretch.dll
Utils-r41.avsi
Zs_RF_Shared.avsi
I think your problem is something is not updated, namely Zs_RF_Shared? Update to V1.154.
__________________
i7-4790K@Stock::GTX 1070] AviSynth+ filters and mods on GitHub + Discussion thread
Dogway is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2021, 10:04   #223  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
Can you post your log with AVSMeter or avisynth info tool??
Not too sure how to do that...I'll have a look tomorrow.

__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2021, 10:10   #224  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by Dogway View Post
This is my plugins list, and I have no problems with any of your examples.

Code:
ConvertStacked.dll
DirectShowSource.dll
ExTools.avsi
FFMS2.avsi
ffms2.dll
ffms2.lib
ffmsindex.exe
ImageSeq.dll
KNLMeansCL.dll
LSFmod.v2.9x.avsi
masktools2.dll
MtModes.r851.avsi
mvtools2.dll
RgTools.dll
SharpenersPack.avsi
Shibatch.dll
SMDegrain v3.2.5d.avsi
TimeStretch.dll
Utils-r41.avsi
Zs_RF_Shared.avsi
I think your problem is something is not updated, namely Zs_RF_Shared? Update to V1.154.
Excellent...yes I think I am running v1.153.

Will keep you posted, and thankyou so much for your help
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2021, 10:12   #225  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,134
-avsinfo in AVSMeter or you can read here for more details
https://forum.doom9.org/showthread.php?t=174797
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2021, 10:42   #226  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
-avsinfo in AVSMeter or you can read here for more details
https://forum.doom9.org/showthread.php?t=174797
I generally run it within RipBot, so I'm not sure if there are any logs generated, or where they go.

I guess I could run it stand alone (could I ?)
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2021, 16:00   #227  |  Link
StainlessS
HeartlessS Usurer
 
StainlessS's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Over the rainbow
Posts: 10,967
on command line just type path and name eg d:\avsmeter.exe
and produces eg


EDIT: I have "C:\BIN" in my environment variables PATH, so I don't have to put the path the execuatable of avsmeter.
I store my cmd exe's in C:\BIN

__________________
I sometimes post sober.
StainlessS@MediaFire ::: AND/OR ::: StainlessS@SendSpace

"Some infinities are bigger than other infinities", but how many of them are infinitely bigger ???

Last edited by StainlessS; 26th August 2021 at 17:42.
StainlessS is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 02:02   #228  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Hi StainlessS,

But the only info I can get this to display is in the default installation folder, NOT where I have all the "custom" info for RipBot

Got it work, had to copy my custom stuff into the default folder....didn't show any problems, that I could see.
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc

Last edited by Pauly Dunne; 27th August 2021 at 03:43.
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 02:06   #229  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by Dogway View Post
This is my plugins list, and I have no problems with any of your examples.

Code:
ConvertStacked.dll
DirectShowSource.dll
ExTools.avsi
FFMS2.avsi
ffms2.dll
ffms2.lib
ffmsindex.exe
ImageSeq.dll
KNLMeansCL.dll
LSFmod.v2.9x.avsi
masktools2.dll
MtModes.r851.avsi
mvtools2.dll
RgTools.dll
SharpenersPack.avsi
Shibatch.dll
SMDegrain v3.2.5d.avsi
TimeStretch.dll
Utils-r41.avsi
Zs_RF_Shared.avsi
I think your problem is something is not updated, namely Zs_RF_Shared? Update to V1.154.
Hey Dogway,

Well, unfortunately, I was already using v1.154 of Zs RF, so that hasn't fixed the problem.

Now I shouldn't need to run all those plugins you've listed above, but maybe I should add them, and see what happens.


edit :- OK, I've had a win x 1,000....I went thru all your list, and the only one that I hadn't tried was "SharpenersPack.avsi", so I popped that in, and away it went with SMDegrain 3.2.5d.

So now I need to is clean up the mess I've made of all my files & folders, and I should be good to go, and "kedautinh12" gave me a good idea to use avsi's, instead of avs's.

And I'd like to now figure out how to incorporate BM3D....but isn't that only for nVidia GPU's ??
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc

Last edited by Pauly Dunne; 27th August 2021 at 04:11. Reason: more info
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 02:21   #230  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
-avsinfo in AVSMeter or you can read here for more details
https://forum.doom9.org/showthread.php?t=174797
This is the best I could do....

__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc

Last edited by Pauly Dunne; 27th August 2021 at 02:32.
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 02:47   #231  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,134
Quote:
Originally Posted by Pauly Dunne View Post
Hi StainlessS,

But the only info I can get this to dispaly is in the default installation folder, NOT where I have all the "custom" info for RipBot
Transport your filters to default installation folder and check with AVSMeter again
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:01   #232  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
Transport your filters to default installation folder and check with AVSMeter again
Wow, OK, I'll try that, but there's so many of them...

But what is this going to prove ??

It's strange that the scripts I sent Dogway worked for him...
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:06   #233  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,134
To checked what errors in your scripts/filter. And you don't need call them anymore in ripbot (don't need LoadPlugin/Import anymore)
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:10   #234  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
To checked what errors in your scripts/filter. And you don't need call them anymore in ripbot (don't need LoadPlugin/Import anymore)
So you're saying I don't need these anymore ???

#Custom
LoadPlugin("%AVISYNTHPLUGINS%\mvtools\mvtools2.dll")
LoadPlugin("%AVISYNTHPLUGINS%\RgTools\RgTools.dll")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\LSFmod29ex.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\ExTools52.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\SMDegrain325d.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\Zs_RF_Shared.avs")
video=SMDegrain(video,tr=6,thSAD=600,contrasharp=30,prefilter=2,str=1.2,refinemotion=true)

I can't see that working, that's the way RipBot is built
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:15   #235  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
To checked what errors in your scripts/filter. And you don't need call them anymore in ripbot (don't need LoadPlugin/Import anymore)
So far all it's displaying is the filters & scripts info....no other, no errors
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:28   #236  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,134
Quote:
Originally Posted by Pauly Dunne View Post
So far all it's displaying is the filters & scripts info....no other, no errors
Don't have functions duplicate??
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:34   #237  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,134
Quote:
Originally Posted by Pauly Dunne View Post
So you're saying I don't need these anymore ???

#Custom
LoadPlugin("%AVISYNTHPLUGINS%\mvtools\mvtools2.dll")
LoadPlugin("%AVISYNTHPLUGINS%\RgTools\RgTools.dll")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\LSFmod29ex.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\ExTools52.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\SMDegrain325d.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\Zs_RF_Shared.avs")
video=SMDegrain(video,tr=6,thSAD=600,contrasharp=30,prefilter=2,str=1.2,refinemotion=true)

I can't see that working, that's the way RipBot is built
Yeah, i use megui with autoload install folder and don't need use call them with LoadPlugin/Import anymore cause they autoload by avisynth in autoload folder when i put them in it.
Btw, change .avs to .avsi, avs+ only autoload .avsi
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:35   #238  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
Don't have functions duplicate??
None that I noticed...
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 03:39   #239  |  Link
Pauly Dunne
Grumpy Old Man.
 
Pauly Dunne's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Out There....
Posts: 692
Quote:
Originally Posted by kedautinh12 View Post
Yeah, i use megui with autoload install folder and don't need use call them with LoadPlugin/Import anymore cause they autoload by avisynth in autoload folder when i put them in it.
Btw, change .avs to .avsi, avs+ only autoload .avsi
So if "everything" was in one folder, with the .avs's changed to .avsi, and I got the path correct, that would work ???

Could you give me an example of how you've addressed it ??

But what is the advantage of that ??
__________________
Not poorly done, just doin' it my way !!!
Live every day like it's your last, because one day, it will be !! (M$B)
PD Builds, etc

Last edited by Pauly Dunne; 27th August 2021 at 03:44.
Pauly Dunne is offline   Reply With Quote
Old 27th August 2021, 04:42   #240  |  Link
kedautinh12
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2,134
Example: your script
Code:
LoadPlugin("%AVISYNTHPLUGINS%\mvtools\mvtools2.dll")
LoadPlugin("%AVISYNTHPLUGINS%\RgTools\RgTools.dll")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\LSFmod29ex.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\ExTools52.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\SMDegrain325d.avs")
Import("%AVISYNTHPLUGINS%\scripts\extras\Zs_RF_Shared.avs")
video=ffms("...")
video=SMDegrain(video,tr=6,thSAD=600,contrasharp=30,prefilter=2,str=1.2,refinemotion=true)
After you put all plugins/scripts in one autoload folder, you only use this script and it will work
Code:
ffms("...")
SMDegrain(tr=6,thSAD=600,contrasharp=30,prefilter=2,str=1.2,refinemotion=true)
That is what i do with megui
kedautinh12 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avisynth, dogway, filters, hbd, packs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.