Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 8th December 2016, 23:34   #5161  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
MeGUI x64

It has also been updated today (link in the post is still the old one). There are however a few problems.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2016, 16:50   #5162  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4,651
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Please check if the feature works as expected.
PS: The blocking for XP was a minimal work on top. XP is still not supported, but I thought it may not harm to block new updates properly
On XP MeGUI went through a couple of update cycles, from what I could tell mostly downloading and installing the versions of tools it was currently using, except...

For the two current XP concerns, L-Smash and ffmpeg....
L-Smash was replaced with the version I was currently using which is fine because MeGUI couldn't know I'd already done so myself, but it appears ffmpeg 3.1.2 was replaced with version 3.0. The flavour I've been using recently is this one:

ffmpeg.static.2016-08-12-v3.1.2.32-bit.ffmpeg-static-xp-compatible

Thanks.

PS. Will you have read this Zathor, or would you like me to summarise it and add it as an official SourceForge bug report?
http://forum.doom9.org/showthread.ph...33#post1789033
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2016, 18:45   #5163  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
On XP MeGUI went through a couple of update cycles, from what I could tell mostly downloading and installing the versions of tools it was currently using, except...

For the two current XP concerns, L-Smash and ffmpeg....
L-Smash was replaced with the version I was currently using which is fine because MeGUI couldn't know I'd already done so myself, but it appears ffmpeg 3.1.2 was replaced with version 3.0. The flavour I've been using recently is this one:

ffmpeg.static.2016-08-12-v3.1.2.32-bit.ffmpeg-static-xp-compatible
The 3.0 should be the last XP compatible build from Zeranoe. The same build has been around for some time on the dev servers for everyone so it should be "stable" so that it can be freezed forever. I do not plan to upload for XP anymore updates after that freezed state. I only want MeGUI to stay on a "working" level.

Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
PS. Will you have read this Zathor, or would you like me to summarise it and add it as an official SourceForge bug report?
http://forum.doom9.org/showthread.ph...33#post1789033
If that is not a problem for you, yes, but in this case it is not needed as I will restructure the x264 packages and will I am working on it I can also change x265 (again - I did know why I did not wanted to touch the --sar parameter)
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 9th December 2016, 19:48   #5164  |  Link
Danette
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 341
Quote:
Originally Posted by LigH View Post
It depends on both the video format and the handling software. DGMPGDec is so old, the MKV container format was not yet common in these times.
Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
I can't point you to a discussion, but about the only time I've ever indexed raw video streams would be in the case of mpeg2 in an MKV, which I'd extract first. Either that or I'd open the MKV with TSMuxer and remux the video as a TS file first (DGIndex can open them).

Given MakeMKV is commonly use for ripping DVDs these days, maybe MeGUI needs to become more clever with MKV sources containing mpeg2 video. Most Avisynth GUI's assume NTSC/PAL mpeg2 will be in a DGIndex compatible container as that's how it's traditionally been done.
Much thanks to you both. Because of your help, the issues in my OP have been resolved.

I have hundreds of DVD's of NTSC shows I am in the process of backing up in x264. I have used MakeMKV for years for DVD's. I extract the files (m2v, ac3, xml) from those MKV's and have always used DGIndex, along with various AVS script to address the varying issues with telecine, interlacing, etc. and then x264 them. Then I remux.

Although I was uncomfortable with your thoughts about indexing from within the MKV container (as I mentioned), LigH, I went with your reputation and decided to buy DGDecNV. I've just finished some testing with it against the older process I used and you are right: the quality and size seems to be identical. So, no more manual demuxing and muxing. I can now use MeGUI One-Click for a truly one-click procedure using only the MKV container.

I agree with you, hello_hello, that MeGUI would do well to adapt as much as possible to MKV containers (although the process I'm using going forward certainly takes care of it). DVD's still dwarf BD's in production of, at least, TV shows and MakeMKV seems to be the easiest means to simplified backup.

Last edited by Danette; 9th December 2016 at 20:03.
Danette is offline   Reply With Quote
Old 10th December 2016, 21:00   #5165  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Code:
2687 [Update]               added possibility to mark package architectures as "any"
2686 [VobSubber]            switched to VobSub Ripper
                            forced subtitles will be extracted separately if available
                            the track language will be added if multiple track files are used
2685 [x265]                 switched to avs4x26x for x64 on an x86 OS
2684 [Presets]              improved handling of preset selection/saving. Feature request #606
2683 [x264]                 fixed "force sar" option (regression of 2628). Bug #862
2682 [x264] + [x265]        added support for commands leading with a single hyphen (e.g. -D)
2681 [x264]                 removed option to select 32bit x264 on a 64bit OS and merged the 8- and 10-bit packages
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 10:49   #5166  |  Link
mini-moose
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Code:
2687 [Update]               added 2686 [VobSubber]            switched to VobSub Ripper
                            forced subtitles will be extracted separately if available
                            the track language will be added if multiple track files are used
There is an issue I've known from using VSRip in the past. It has issues with extracting the entire vobsubs (only partial subs get extracted), when the movie vobs are not split into 1gb files but on big vob file.
It happened for me usually on feature movies (90mins+), have not encountered it for shorter videos such as tv episodes. This issue does not exist in Vobsub.

Also there seem to be an issue with the feature, megui crashed when no forced subs are found:

Code:
[Information] [12/11/2016 10:39:49 AM] Exception message: Could not find file 'G:\01_VTS_01_2_forced.sub'
-[NoImage]    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
-[NoImage]    at System.IO.FileInfo.get_Length()
-[NoImage]    at MeGUI.VobSubIndexer.writeSubtitles()
-[NoImage]    at MeGUI.VobSubIndexer.secondRunNeeded()
-[NoImage]    at MeGUI.CommandlineJobProcessor`1.proc_Exited(Object sender, EventArgs e)
-[NoImage]    at System.Diagnostics.Process.OnExited()
-[NoImage]    at System.Diagnostics.Process.RaiseOnExited()
-[NoImage]    at System.Diagnostics.Process.CompletionCallback(Object context, Boolean wasSignaled)
-[NoImage]    at System.Threading._ThreadPoolWaitOrTimerCallback.WaitOrTimerCallback_Context(Object state, Boolean timedOut)
-[NoImage]    at System.Threading._ThreadPoolWaitOrTimerCallback.WaitOrTimerCallback_Context_f(Object state)
-[NoImage]    at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
-[NoImage]    at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
-[NoImage]    at System.Threading._ThreadPoolWaitOrTimerCallback.PerformWaitOrTimerCallback(Object state, Boolean timedOut)
--[Information] [12/11/2016 10:39:49 AM] Stacktrace
Fatal error pops up:
Code:
MeGUI encountered a fatal error and may not be able to proceed. Reason: Could not find file 'G:\01_VTS_01_2_forced.sub
That follows with a freeze and crash.

VSRip is also capable of extracting Closed Captions (SRT) streams. It does however produces 4-5 different files in different text codes (UTF, unicode etc), so that can be confusing.

Last edited by mini-moose; 11th December 2016 at 11:18.
mini-moose is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 13:51   #5167  |  Link
LeMoi
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Posts: 367
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
[CODE]2687 [Update]
2681 [x264] removed option to select 32bit x264 on a 64bit OS and merged the 8- and 10-bit packages[/CODE
Since lastest update, i cannot use x264 encoder anymore, I have the following error while encoding a job:
Quote:
[Error] [11/12/2016 13:40:50] Standard error stream
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] raw [info]: 720x304p 1:1 @ 24000/1001 fps (cfr)
-[Warning] [11/12/2016 13:40:52] x264 [warning]: VBV maxrate specified, but no bufsize, ignored
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: using SAR=1/1
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: profile Main, level 3.0
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: frame I:1 Avg QP:27.00 size: 3131
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: frame P:1 Avg QP:26.00 size: 19
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: frame B:2 Avg QP:27.50 size: 16
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: consecutive B-frames: 25.0% 0.0% 75.0% 0.0%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: mb I I16..4: 94.7% 0.0% 5.3%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: mb P I16..4: 0.0% 0.0% 0.0% P16..4: 0.1% 0.0% 0.0% 0.0% 0.0% skip:99.9%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: mb B I16..4: 0.0% 0.0% 0.0% B16..8: 0.0% 0.0% 0.0% direct: 0.0% skip:100.0%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: final ratefactor: 17.61
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 29.1% 5.8% 5.3% inter: 0.0% 0.0% 0.0%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 100% 0% 0% 0%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 75% 0% 25% 0% 0% 0% 0% 0% 0%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 5% 0% 95% 0%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:0.0% UV:0.0%
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] x264 [info]: kb/s:152.58
-[Information] [11/12/2016 13:40:52] encoded 4 frames, 30.08 fps, 152.58 kb/s
-[Warning] [11/12/2016 13:40:52] avs [warning]: Converting input clip to YV12
-[Error] [11/12/2016 13:40:52] avs [error]: }}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}~~}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}~~}}}~~~}}}~~~~~~~~~~~~~~~~~~~€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ occurred while reading frame 4
And if I try to re-enable a job I did yesterday with previous version, I have the following error:
Quote:
--[Warning] [11/12/2016 13:47:27] Standard error stream
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] raw [info]: 720x400p 1:1 @ 24000/1001 fps (cfr)
---[Warning] [11/12/2016 13:47:30] x264 [warning]: VBV maxrate specified, but no bufsize, ignored
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: using SAR=1/1
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: profile Main, level 3.0
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: frame I:1 Avg QP:27.50 size: 13479
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: frame P:1 Avg QP:26.00 size: 145
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: frame B:1 Avg QP:29.00 size: 18
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: consecutive B-frames: 33.3% 66.7% 0.0% 0.0%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: mb I I16..4: 57.9% 0.0% 42.1%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: mb P I16..4: 0.4% 0.0% 0.0% P16..4: 1.6% 0.0% 0.0% 0.0% 0.0% skip:98.0%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: mb B I16..4: 0.0% 0.0% 0.0% B16..8: 0.0% 0.0% 0.0% direct: 0.0% skip:100.0%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: final ratefactor: 25.98
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 60.9% 6.4% 6.4% inter: 0.2% 0.0% 0.0%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 100% 0% 0% 0%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 84% 3% 7% 3% 0% 0% 0% 1% 1%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 4% 0% 96% 0%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:0.0% UV:0.0%
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] x264 [info]: kb/s:872.22
---[Information] [11/12/2016 13:47:30] encoded 3 frames, 1.34 fps, 872.22 kb/s
--[Error] [11/12/2016 13:47:30] Process exits with error: 0xC0000005 STATUS_ACCESS_VIOLATION (-1073741819)
Did I miss something or some new setting?

EDIT : I tried another x264 setting to see if the problem was mine, but I still have an error:
Quote:
-[Error] Log for job155 (video, MOVIE.avs -> )
--[Information] [11/12/2016 13:56:49] Started handling job
--[Information] [11/12/2016 13:56:49] Preprocessing
--[Information] [11/12/2016 13:56:49] Avisynth input script
---[NoImage] DirectShowSource("K:\BDMV\STREAM\00000.m2ts", fps=23.976, audio=false, convertfps=true).AssumeFPS(24000,1001)
---[NoImage] crop(0, 140, 0, -142)
---[NoImage] BicubicResize(720,304,0,0.5)
--[Information] [11/12/2016 13:56:51] resolution: 720x304
--[Information] [11/12/2016 13:56:51] frame rate: 24000/1001
--[Information] [11/12/2016 13:56:51] aspect ratio: 45:19 (2.368)
--[Information] [11/12/2016 13:56:51] custom command line: --level 4.1 --bframes 3 --ref 4 --slices 4 --aud --nal-hrd vbr --b-pyramid strict --keyint 24 --min-keyint 2 --vbv-bufsize 30000 --vbv-maxrate 40000 --weightp 0 --colorprim "bt709" --transfer "bt709" --colormatrix "bt709"
--[Information] [11/12/2016 13:56:51] Job command line: "C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\x264\avs4x26x.exe" --x26x-binary "C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\x264\x264.exe" --level 4.1 --bluray-compat --pass 1 --bitrate 669 --stats "G:\MOVIE\0_MOVIE.stats" --keyint 23 --open-gop --ref 4 --weightp 0 --slices 4 --vbv-bufsize 30000 --vbv-maxrate 40000 --fake-interlaced --colorprim smpte170m --transfer smpte170m --colormatrix smpte170m --pulldown 32 --level 4.1 --min-keyint 2 --sar 1:1 --output NUL "G:\MOVIE\MOVIE.avs"
--[Information] [11/12/2016 13:56:51] Process started
--[Information] [11/12/2016 13:56:51] Standard output stream
---[Information] [11/12/2016 13:57:03] avs [info]: AviSynth 2.58, buildec 22 2008 [08:46:51]
---[Information] [11/12/2016 13:57:03] avs [info]: Video resolution: 720x304
---[Information] [11/12/2016 13:57:03] avs [info]: Video framerate: 24000/1001
---[Information] [11/12/2016 13:57:03] avs [info]: Video framecount: 149894
---[Information] [11/12/2016 13:57:03] avs4x26x [info]: "C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\x264\x264.exe" - --level 4.1 --bluray-compat --pass 1 --bitrate 669 --stats G:\MOVIE\0_MOVIE.stats --keyint 23 --open-gop --ref 4 --weightp 0 --slices 4 --vbv-bufsize 30000 --vbv-maxrate 40000 --fake-interlaced --colorprim smpte170m --transfer smpte170m --colormatrix smpte170m --pulldown 32 --level 4.1 --min-keyint 2 --sar 1:1 --output NUL --frames 149894 --fps 24000/1001 --input-res 720x304 --input-csp i420
--[Error] [11/12/2016 13:56:51] Standard error stream
---[Information] [11/12/2016 13:56:53] raw [info]: 720x304p 1:1 @ 24000/1001 fps (cfr)
---[Information] [11/12/2016 13:56:53] x264 [info]: using SAR=1/1
---[Information] [11/12/2016 13:56:53] x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX
---[Information] [11/12/2016 13:56:53] x264 [info]: profile Main, level 4.1
---[Warning] [11/12/2016 13:57:03] avs [warning]: Converting input clip to YV12
---[Error] [11/12/2016 13:57:03] avs [error]: Error occurred while writing frame 61
---[Information] [11/12/2016 13:57:03] (Maybe x26x closed)
--[Error] [11/12/2016 13:57:03] Process exits with error: 0xC0000005 STATUS_ACCESS_VIOLATION (-1073741819)
--[Information] [11/12/2016 13:57:03] Job completed

Last edited by LeMoi; 11th December 2016 at 14:01.
LeMoi is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 14:59   #5168  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
This should fix the issues:

Code:
2689 [VobSubber]            improved error handling if forced subtitles are not found (regression of 2686)
                            added a warning if VOB file sizes above the specification limit are used
2688 [x264]                 fixed incorrect command line when using a x86 OS (regression of 2681)
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 17:11   #5169  |  Link
LeMoi
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Posts: 367
Thanks for the update. Where can I get it? Using the development server in MEGui settings, latest one is 2687, not 2689!
LeMoi is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 18:33   #5170  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
You have to wait up to 6 hours (depending on your last online update check) or you can get it here:
http://megui.org/auto/megui-core-2689-32.zip
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 19:41   #5171  |  Link
LeMoi
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Posts: 367
Thanks for the link!
Unfortunately I still have an error with a new encode:
Quote:
[Error] [11/12/2016 19:37:44] Standard error stream
-[Information] [11/12/2016 19:37:47] raw [info]: 720x304p 1:1 @ 24000/1001 fps (cfr)
-[Warning] [11/12/2016 19:37:47] x264 [warning]: VBV maxrate specified, but no bufsize, ignored
-[Information] [11/12/2016 19:37:47] x264 [info]: using SAR=1/1
-[Information] [11/12/2016 19:37:47] x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX
-[Information] [11/12/2016 19:37:47] x264 [info]: profile Main, level 3.0
-[Information] [11/12/2016 19:37:47] x264 [info]: final ratefactor: 24.01
-[Warning] [11/12/2016 19:37:47] avs [warning]: Converting input clip to YV12
-[Error] [11/12/2016 19:37:47] avs [error]: occurred while reading frame 0
And with the old one:
Quote:
-[Error] [11/12/2016 19:38:34] Process exits with error: 0xC0000005 STATUS_ACCESS_VIOLATION (-1073741819)
LeMoi is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 20:00   #5172  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Please upload the full log
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 20:15   #5173  |  Link
LeMoi
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Posts: 367
Here it is:
Quote:
[Error] Log
-[Information] Versions
--[Information] [11/12/2016 20:12:17] MeGUI: 2689
--[Information] [11/12/2016 20:12:17] Operating System: Windows 10 Home x64 (10.0.0.14393)
--[Information] [11/12/2016 20:12:17] .NET Framework: 4.0 (4.0.0.0)
--[Information] [11/12/2016 20:12:17] .NET Framework: 4.6.x (4.6.01586)
--[Information] [11/12/2016 20:12:19] AviSynth: 2.5.8.5 (21-12-2008)
--[Information] [11/12/2016 20:12:19] AviSynth portable: 2.6.0.6 (21-09-2015) (active)
--[Information] [11/12/2016 20:12:19] AvisynthWrapper: (02-01-2009)
--[Information] [11/12/2016 20:12:19] Haali Media Splitter: 1.13.138.14 (14-04-2013)
--[Information] [11/12/2016 20:12:19] Haali DSS2: (14-04-2013)
--[Information] [11/12/2016 20:12:19] ICSharpCode.SharpZipLib: 0.85.5.452 (07-08-2008)
--[Information] [11/12/2016 20:12:20] MediaInfo: 0.7.91.0 (01-12-2016)
--[Information] [11/12/2016 20:12:20] MediaInfoWrapper: 0.7.61.0 (06-01-2013)
--[Information] [11/12/2016 20:12:20] MessageBoxExLib: 1.0.2218.28317 (19-12-2008)
--[Information] [11/12/2016 20:12:20] SevenZipSharp: 0.64.3890.29348 (02-01-2011)
--[Information] [11/12/2016 20:12:20] 7z: 9.20 (18-11-2010)
-[Information] Update detection
--[Information] [11/12/2016 20:12:17] Using cached update config and server: http://megui.org/auto/
--[Information] [11/12/2016 20:12:17] No package requires an update
-[Error] Log for job156 (video, MOVIE.avs -> )
--[Information] [11/12/2016 20:12:33] Started handling job
--[Information] [11/12/2016 20:12:33] Preprocessing
--[Information] [11/12/2016 20:12:33] Avisynth input script
---[NoImage] DirectShowSource("K:\BDMV\STREAM\00000.m2ts", fps=23.976, audio=false, convertfps=true).AssumeFPS(24000,1001)
---[NoImage] crop(0, 140, 0, -142)
---[NoImage] BicubicResize(720,304,0,0.5)
--[Information] [11/12/2016 20:12:38] resolution: 720x304
--[Information] [11/12/2016 20:12:38] frame rate: 24000/1001
--[Information] [11/12/2016 20:12:38] aspect ratio: 45:19 (2.368)
--[Information] [11/12/2016 20:12:38] Job command line: "C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\x264\avs4x26x.exe" --x26x-binary "C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\x264\x264.exe" --preset fast --pass 1 --bitrate 669 --stats "G:\MOVIE\0_MOVIE.stats" --keyint 240 --ref 5 --weightp 2 --qpmin 10 --qpmax 51 --vbv-maxrate 25000 --no-mbtree --rc-lookahead 40 --partitions all --sar 1:1 --output NUL "G:\MOVIE\MOVIE.avs"
--[Information] [11/12/2016 20:12:38] Process started
--[Information] [11/12/2016 20:12:38] Standard output stream
--[Warning] [11/12/2016 20:12:38] Standard error stream
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] raw [info]: 720x304p 1:1 @ 24000/1001 fps (cfr)
---[Warning] [11/12/2016 20:12:48] x264 [warning]: VBV maxrate specified, but no bufsize, ignored
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: using SAR=1/1
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: profile Main, level 3.0
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: frame I:1 Avg QP:27.00 size: 3131
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: frame P:2 Avg QP:24.00 size: 2055
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: frame B:5 Avg QP:27.00 size: 16
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: consecutive B-frames: 12.5% 0.0% 37.5% 50.0%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: mb I I16..4: 94.7% 0.0% 5.3%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: mb P I16..4: 27.1% 0.0% 0.0% P16..4: 11.2% 0.0% 0.0% 0.0% 0.0% skip:61.7%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: mb B I16..4: 0.0% 0.0% 0.0% B16..8: 0.0% 0.0% 0.0% direct: 0.0% skip:100.0%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: final ratefactor: 16.24
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 39.2% 8.7% 7.3% inter: 2.3% 1.6% 1.2%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 100% 0% 0% 0%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 75% 0% 25% 0% 0% 0% 0% 0% 0%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 3% 0% 97% 0%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:0.0% UV:0.0%
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] x264 [info]: kb/s:175.58
---[Information] [11/12/2016 20:12:48] encoded 8 frames, 0.96 fps, 175.58 kb/s
--[Error] [11/12/2016 20:12:48] Process exits with error: 0xC0000005 STATUS_ACCESS_VIOLATION (-1073741819)
--[Information] [11/12/2016 20:12:48] Job completed
LeMoi is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 20:28   #5174  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
And the exact same script with the BDMV file did work yesterday? I can encode without issues, but I do not use DirectShowSource. Could you please try another input filter like FFMS or another file?
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 23:46   #5175  |  Link
LeMoi
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Posts: 367
I came back to latest stable release from sf.net, and the 1st pass went fine, but I got an error on 2nd pass.
I've tried 2 files but both of them were m2ts file, i'll try another source or filter to see...

EDIT: I just ran MEGui, it asked me to update to 2689 (while I already did manually 2 hours ago), I did the update and the encode finally started! I hope this time 2nd pass won't fail...
LeMoi is offline   Reply With Quote
Old 11th December 2016, 23:52   #5176  |  Link
mini-moose
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
This should fix the issues:

Code:
2689 [VobSubber]            improved error handling if forced subtitles are not found (regression of 2686)
                            added a warning if VOB file sizes above the specification limit are used
thanks Zathor. I'm not 100% sure when the file size becomes an issue to extract full subs, it only happened to me with full length movies really.
I can try and play around with some files and see if there is a cutoff point.

It appears to be extracting forced subs vobsubs now, whether there are or aren't any (0byte .sub files). Won't that be an issue?
i.e users adding empty subs to their files. If it also extract forced subs for all additional languages there could be a lot of those.

Last edited by mini-moose; 11th December 2016 at 23:59.
mini-moose is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2016, 01:06   #5177  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 6,602
MeGUI still updates a lot faster when you hold down a mouse button in the updater window while it downloads and extracts. Doesn't matter which button, left or right. And it is very obvious for extracting, but also true for downloading. Without pressing a mouse button, the updater idles a lot.
__________________

New German Gleitz board
MediaFire: x264 | x265 | VPx | AOM | Xvid
LigH is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2016, 08:08   #5178  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,408
Quote:
Originally Posted by mini-moose View Post
thanks Zathor. I'm not 100% sure when the file size becomes an issue to extract full subs, it only happened to me with full length movies really.
I can try and play around with some files and see if there is a cutoff point.
Thanks, that would be great

Quote:
Originally Posted by mini-moose View Post
It appears to be extracting forced subs vobsubs now, whether there are or aren't any (0byte .sub files). Won't that be an issue?
i.e users adding empty subs to their files. If it also extract forced subs for all additional languages there could be a lot of those.
These files are already deleted. You do have the deletion of intermediate files enabled, don't you?
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2016, 08:57   #5179  |  Link
mini-moose
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 385
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Thanks, that would be great
Good news. It appears I've been using v1.0.0.6 which has that bug. Was not aware there is a 1.0.0.7 beta (the one you're using) which does not. The warning can be lifted off then. Sorry for misleading.

Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
These files are already deleted. You do have the deletion of intermediate files enabled, don't you?
I do not have that enabled in settings. I assumed it deletes stuff I may like to revisit or reuse, so I never had. For example, video only mkv/mp4 files, I may want to mux them again if I wanted to add or remove something from
the initial mux.

Trying it now, I see it does a nice cleanup. However when multi streams is enabled, all the various vobsubs outputs have the same size, which is identical to single file mode with all the streams included.

I tried a dvd with lots of lang streams. Single file for all is 25mb for .sub, split into langs, each .sub is 25mb too even though it only includes one lang. I'm guessing the pointers on .idx are just for the selected lang but the .sub
maintains the entire bitmap.

I tried a DVD with a closed captions stream in it, it seems the extraction routine goes: Demuxing closed captions -- demuxing vobsubs -- demuxing forced subs.
you end up with all the next files for the CC stream:

Code:
01_VTS_01_1.cc.raw
01_VTS_01_1.cc.srt
01_VTS_01_1.cc.utf16be.srt
01_VTS_01_1.cc.utf16le.srt
01_VTS_01_1.cc.utf8.srt
01_VTS_01_1_forced.cc.raw
01_VTS_01_1_forced.cc.srt
01_VTS_01_1_forced.cc.utf16be.srt
01_VTS_01_1_forced.cc.utf16le.srt
01_VTS_01_1_forced.cc.utf8.srt
That's with deletion of intermediate files enabled. I don't know if you wished to keep those or not. They can be useful, but not all of them are needed + CC never has forced subs, also extracting them adds quite a bit of time to the
process as VSRip runs the extraction process 3 times.

Last edited by mini-moose; 12th December 2016 at 10:10.
mini-moose is offline   Reply With Quote
Old 12th December 2016, 10:03   #5180  |  Link
Glarioo
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 144
I did an x264 encode with the preset=slow setting. That setting now uses me=hex instead of me=umh. I think that also trellis is changed (2 - Always instead of 1 - Final MB). I just wondered why, i thought me=umh gives better quality than me=hex.
Attached Images
 
Glarioo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.