Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 7th April 2022, 06:44   #1  |  Link
ZeB
The man
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sweden
Posts: 25
Corrupted x264 video after Youtube upload

I have a video that gets corrupted on some frames when uploading it on Youtube. Itís a time lapse of jpeg images loaded in Avisynth.

Example:
Frame from my x264 encode:


Same frame from the Youtube video:


There are multiple frames like this, usually a few in row. The example is one of the worst frames.

I basically just followed this guide when encoding:
https://gist.github.com/mikoim/27e4e...b91ff10a2d3678

This is my command line (using ffmpeg):
ffmpeg.exe -i "input.avs" -c:v libx264 -profile:v high -bf 2 -g 25 -preset veryslow -crf 18 -pix_fmt yuv420p -movflags faststart "output.mp4"

I have tried re-encoding and uploading the video multiple times. Higher CRF-values (lower quality video) seems to make less corruption.

Has anyone experienced anything like this before? Is there anything I can change in my encode settings?
ZeB is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.