Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30th October 2019, 13:07   #1  |  Link
Starduster
Registered User
 
Starduster's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 114
What codec for webm?

On a new Server 2019 and trying to use .avs input to ffmpeg and getting similar, but different, errors on DirectShowSource and FFVideoSource.

sld2=DirectShowSource("8_0_0_2.webm", fps=15, convertfps=True)

Gives the error: The format is not supported and

v=FFVideoSource("8_0_0_2.webm")

Gives the error: Video codec not found. If I switch the sequence so I call FFAudioSource first, I get the error: Access Violation.

I have installed the K-Lite Basic codec pack but I thought that's all I had installed previously. The MediaInfo for the file is:

Format : WebM
Format version : Version 4
File size : 3.17 MiB
Duration : 11 s 939 ms
Overall bit rate : 2 230 kb/s
Writing application : Lavf58.33.100
Writing library : Lavf58.33.100

Video
ID : 1
Format : VP9
Codec ID : V_VP9
Duration : 11 s 939 ms
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
ALPHA_MODE : 1

Audio
ID : 2
Format : Opus
Codec ID : A_OPUS
Duration : 11 s 640 ms
Channel(s) : 1 channel
Channel layout : C
Sampling rate : 48.0 kHz
Bit depth : 32 bits
Compression mode : Lossy
Language : English
Default : Yes
Forced : No


I assume there is a missing codec but this stuff has surprised me before!
__________________
Life is more interesting viewed upside down
Starduster is offline   Reply With Quote
Old 30th October 2019, 15:42   #2  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,563
Quote:
Originally Posted by Starduster View Post
v=FFVideoSource("8_0_0_2.webm")

Gives the error: Video codec not found. If I switch the sequence so I call FFAudioSource first, I get the error: Access Violation.
Can you try the following ffms2 binary?
https://ln2.sync.com/dl/917b6fe60/d9...xwnur-j9bbdfcz
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 31st October 2019, 11:56   #3  |  Link
Starduster
Registered User
 
Starduster's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 114
Excellent!! That worked. I had a fffms2.dll in the plugins directory but it was from 2013. Thanks for the great help!
__________________
Life is more interesting viewed upside down
Starduster is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avisynth, codec, webm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.