Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th July 2020, 15:06   #21  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
July 06 2020 update to version 2.5.0.
Added: Video scan type detection (interlaced or progressive)
Modified: FFmpeg folder path.
Bugs corrected.
At the first start you have to specify ffmpeg.exe location path.

Last edited by ProWo; 7th July 2020 at 21:32.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2020, 09:18   #22  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
July 14 2020 update to version 2.5.2.
Added: DVD movie rip implemented (unprotected DVD's only). Point to the desired VTS and the entire movie will be ripped and imported.
Many small improvements.
Read the HowTo.txt
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2020, 22:04   #23  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
July 16 2020 update to version 2.5.3.
Fixed: A major bug when loading videos without duration information.
Read the HowTo.txt

Last edited by ProWo; 16th July 2020 at 22:07.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2020, 10:16   #24  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
July 27 2020 update to version 2.5.4.
Added: Audio Stream Language Info on Audio conversion.
Added: Audio DTS Output.
Improved: Video Stream Interlacing Detection.
Fixed: minor bugs.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 31st July 2020, 08:49   #25  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
July 31 2020 update to version 2.5.5.
Improved: Many fine tunings.
Fixed: minor bugs.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2020, 12:24   #26  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
August 06 2020 update to version 2.5.6.
Improved: Detection of ffmpeg.exe, ffprobe.exe, ffplay.exe.
Improved. Error handling.
Fixed: minor bugs.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2020, 17:15   #27  |  Link
De-M-oN
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Germany
Posts: 153
The audio section should offer

FLAC
Opus
OGG

There is no sense to put WAV in an encoding, with existence of FLAC.

So I recommend to add these 3 further major codecs.

Offer also more video encoders, especially NVEnc encoding.
De-M-oN is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2020, 20:28   #28  |  Link
stax76
Registered User
 
stax76's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: On thin ice
Posts: 6,837
Hello ProWo,

if you are looking for a website for your project I would like to suggest github, if open source would be an option.

It could make sense to bundle all dependencies, it's easier for people to get started and ensures that the ffmpeg built has all features you are using enabled.
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2020, 08:51   #29  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by De-M-oN View Post
The audio section should offer
FLAC
Opus
OGG
There is no sense to put WAV in an encoding, with existence of FLAC.
My project is meant to be a simple GUI, not a competition to Handbrake or others, so that even inexperienced users can get along with it and have the most necessary tools available. Wav as output has the purpose to allow various manipulations with all audio editors.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 11th August 2020, 08:54   #30  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
Hello ProWo,

if you are looking for a website for your project I would like to suggest github, if open source would be an option.

It could make sense to bundle all dependencies, it's easier for people to get started and ensures that the ffmpeg built has all features you are using enabled.
Hi stax76,
thanks for your input, I'll think about it.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 12th August 2020, 18:36   #31  |  Link
mbcd
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 173
Crashes directly on specifying sourcefile: "No given filename" on Process()

Code:
************** Ausnahmetext **************
System.InvalidOperationException: Der Prozess kann nicht gestartet werden, da ein Dateiname nicht angegeben wurde.
   bei System.Diagnostics.Process.Start()
Seems maybe ffmpeg.exe is not located.
mbcd is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2020, 14:42   #32  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by mbcd View Post
Crashes directly on specifying sourcefile: "No given filename" on Process()

Code:
************** Ausnahmetext **************
System.InvalidOperationException: Der Prozess kann nicht gestartet werden, da ein Dateiname nicht angegeben wurde.
   bei System.Diagnostics.Process.Start()
Seems maybe ffmpeg.exe is not located.
What version?
Try the latest beta.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2020, 16:10   #33  |  Link
mbcd
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 173
On both, beta and stable ... x86 and x64

Very courious behaving:
It starts only if I use it from inside the "download" folder, but not from any another drive (with full permissions).

But after a message that the stream must be copied because of a missing framerate (mkv) the UI is freezing ... and copying of these video is never completed ...
mbcd is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2020, 16:20   #34  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by mbcd View Post
On both, beta and stable ... x86 and x64

Very courious behaving:
It starts only if I use it from inside the "download" folder, but not from any another drive (with full permissions).

But after a message that the stream must be copied because of a missing framerate (mkv) the UI is freezing ... and copying of these video is never completed ...
Try to delete this folder: C:\Users\user\AppData\Local\clever_FFmpeg_GUI.
user=your user name on windows
Then restart clever FFmpeg-GUI.
If you use the 64 bit version you must also use 64 bit ffmpeg.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2020, 18:59   #35  |  Link
mbcd
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 173
Thank you for answering.

I respected verions of x86 and x64, that should not be a problem here.

Deleted folders in AppData.
Worked for one time, until this coying ... btw: ffmpeg has no problems with this file started manually by cmd.

Now clever_FFmpeg_GUI wont work again.
So I deleted again folder in AppData.
But on restarting clever_FFmpeg_GUI it even does not ask again for some location of ffmpeg.exe, and again this exception on loading a sourcefile appears. Folder with executable of clever_FFmpeg_GUI does not contain any ffmpeg.exe.

Lets see if others have same problems ...
mbcd is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2020, 20:13   #36  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by mbcd View Post
But on restarting clever_FFmpeg_GUI it even does not ask again for some location of ffmpeg.exe, and again this exception on loading a sourcefile appears. Folder with executable of clever_FFmpeg_GUI does not contain any ffmpeg.exe.
Lets see if others have same problems ...
Download the latest static build for your architecture (x64 or x86) from this page.
https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
Extract the file wherever you want. It will create a folder with a name like ffmpeg-20200812-bb59bdb-win64-static, with a bin subfolder; in this bin subfolder are the three files clever FFmpeg-GUI needs.
Delete the folder C:\Users\xxx\AppData\Local\clever_FFmpeg-GUI (where xxx=your user name on windows) again. The first time you start clever FFmpeg-GUI, navigate to the above bin folder in the folder browser. That's it. Now everything should work fine.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2020, 10:09   #37  |  Link
mbcd
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 173
All this I did before ...

- Dowmloaded static build from Zeroane
- Extracted them to e:\ffmpeg-20200812-4ed6bca-win64-static
- Removed "clever_FFmpeg_GUI" from "C:\Users\XXXXX\AppData\Local"
- Extracted actual clever_FFmpeg_GUI-beta to "e:\clever_ffmpeg_gui_newest_beta"

Started "E:\clever_ffmpeg_gui_newest_beta\x64\clever FFmpeg GUI.exe"

And again ... no question for a location to the bin-folder of ffmpeg.
Opening a sourcefile results in exception again -> "No filename specified".

This is the only file in appData: "user.config":

Code:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
    <configSections>
        <sectionGroup name="userSettings" type="System.Configuration.UserSettingsGroup, System, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" >
            <section name="clever_FFmpeg_GUI.My.MySettings" type="System.Configuration.ClientSettingsSection, System, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" allowExeDefinition="MachineToLocalUser" requirePermission="false" />
        </sectionGroup>
    </configSections>
    <userSettings>
        <clever_FFmpeg_GUI.My.MySettings>
            <setting name="spos_x" serializeAs="String">
                <value>175</value>
            </setting>
            <setting name="spos_y" serializeAs="String">
                <value>209</value>
            </setting>
        </clever_FFmpeg_GUI.My.MySettings>
    </userSettings>
</configuration>
As I said before, there must be some bad bug.
Where is path to ffmpeg saved? I dont see it in that user.config. And its not asked again ... so it must be saved somewhere ...
Should the be an file for Application Settings too? I dont see anyone.
mbcd is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2020, 11:01   #38  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
Quote:
This is the only file in appData: "user.config":
Delete this file and restart clever FFmpeg-GUI.
(This file should have been in the C:\Users\XXXXX\AppData\Local\clever_FFmpeg_GUI folder).

Last edited by ProWo; 15th August 2020 at 07:16.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2020, 14:32   #39  |  Link
ProWo
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 297
August 18 2020 update to version 2.5.7.
Improved: Deinterlacing (Yadif: frame/frame, field/frame, interlaced marked frames only).
Improved. Error handling.
Added: Encode interlaced video as interlaced.
Fixed: minor bugs.
ProWo is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2020, 10:24   #40  |  Link
mbcd
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 173
Quote:
Originally Posted by ProWo View Post
Delete this file and restart clever FFmpeg-GUI.
(This file should have been in the C:\Users\XXXXX\AppData\Local\clever_FFmpeg_GUI folder).
Sorry, still not working for me even with latest update.

As I said before:
- Removed "clever_FFmpeg_GUI" from "C:\Users\XXXXX\AppData\Local"

There is no folder of clever_FFmpeg_GUI anymore in my appdata, but it still does not ask for a new path on restart.

You should take a look at my posted user.config.
You dont see "ffmpegPath" in there, you dont get questions about that?

Ive had a quick look into your sourcecode (as good as decompiling works), its definied to be in there, so there seems something going wrong. Some entries are missing in my user.config, every time its created.
Thats why I asked where you store path to ffmpeg ...
mbcd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.