Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 5th April 2017, 20:01   #43241  |  Link
strumf666
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 94
Latest post in that thread is over 2 years old...
strumf666 is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2017, 20:11   #43242  |  Link
digitech
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 54
Quote:
Originally Posted by StinDaWg View Post
That's a very old version reviewed (from 2014), the last one is 3.0.0.1, im trying the free version right now and have no complains, just the message that appears from now and then, but it will be no longer once i buy it, maybe you should try it and see if it fits your needs.
That's my last post about Dmitrirender so we can go back on topic
digitech is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2017, 20:13   #43243  |  Link
Q-the-STORM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by digitech View Post
That's a very old version reviewed (from 2014), the last one is 3.0.0.1
The 3.0.0.1 update is from 2015, while SVP's last update was today... Don't think many people will buy software that basically is abandonware...
Q-the-STORM is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 00:30   #43244  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,230
Quote:
Originally Posted by Q-the-STORM View Post
Don't think many people will buy software that basically is abandonware...
OT discussion over.

Quote:
Originally Posted by bcec View Post
What level of NNEDI3 neurons does NGU-AA roughly corresponds to in terms of image quality? For instance, NGU-AA (very high) ~= NNEDI3 256? NGU-AA (high) ~= NNEDI3 128? etc
Comparable like that for the most part, depends on what you're looking for, with some content you won't see much of a difference. Since I use mine for anime it's about natural appearance of low resolution aliased lines.
I quite like the high or very high settings with extra sharpness, not a fan of the low setting but hey it does run real time on low end integrated graphics.. Try doing that with NNEDI3.

I wouldn't rule out Super-XBR from the game either.

Last edited by ryrynz; 6th April 2017 at 00:37.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 09:29   #43245  |  Link
kopija
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 34
Sorry for OT question.
Is it possible to install Nvidia driver only and then somehow disable those pesky features like adaptive contrast and video enhancements that are only configurable through Nvidia Control Panel?
Thanks.
kopija is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 09:34   #43246  |  Link
Ver Greeneyes
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 445
Quote:
Originally Posted by kopija View Post
Is it possible to install Nvidia driver only and then somehow disable those pesky features like adaptive contrast and video enhancements that are only configurable through Nvidia Control Panel?
I'm pretty sure installation of the control panel is integrated with installation of the driver itself. But I don't think adaptive contrast is on by default. Video enhancements are I suppose, you could get around that by disabling DXVA decoding if your CPU is good enough.
Ver Greeneyes is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 09:57   #43247  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,715
Only "Use inverse telecine" is on by default in the Nvidia drivers, everything defaults to "Use the video player setting".
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 15:11   #43248  |  Link
Budtz
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 138
cpu usage with 4k hdr

I tried running a few 4k hdr files. I have a Haswell 4 core cpu at 4.3ghz but it just maxes out the cpu and I get stutters. Is there any way to run this stuff or do I need a kaby lake. I use lav filters and use cuvid with the 4k box enabled but I don’t know if that helps with these files. is it couse my 1060gtx cant decode it?

Also, I have the default hdr settings but faces seem to be very red. Colors are off somehow with hdr it seems. I have a non hdr tv but shouldn’t madvr convert it?
__________________
http://hometheatersettings.com - how to setup htpc and more

Last edited by Budtz; 6th April 2017 at 15:14.
Budtz is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 15:19   #43249  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,494
GTX 1060 should be fine. Update LAV + madvr to latest versions and reset the settings. Set LAV Video to use DXVA2 (copy-back) and tick the "(UHD) 4K" and "HEVC" checkboxes. In madvr settings go "devices">[your display]>"hdr" and set display nits until it fits your screen. Video is HEVC, right? If it doesn't look right post a sample. Maybe the file is broken or something.
sneaker_ger is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 21:49   #43250  |  Link
XMonarchY
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 489
I am sure nobody cares about my ignorant FYI inputs as everyone thinks they are purely user-errors, but after I cleanly installed the new Windows 10 Pro x64 Creator's Update, I started seeing many dropped/repeated frames and glitches with settings that always produced none of those issues. This affected only Exclusive Fullscreen mode with ANY settings (including frame-ahead settings) in madVR during playback of normal 1080p 23.976p content on my 1080p HDTV at 23.970Hz for normal 23.976/24p content, but there were no frame drops/repeated or glitches on my 120Hz monitor in Exclusive Fullscreen mode! Window mode (or non-exclusive Fullscreen mode) was not affected.

On my TV at 23.970Hz it would always show "1 dropped/repeated frame every 5-30 seconds" regardless of madVR, ReClock (official or beta), LAV Filters (official or nightly) or MPC-HC x86 (official or nightly) settings. I mean I tried many MANY settings in madVR and ReClock and none did anything helpful, although I noticed that ReClock would always say it is using CINEMA 24p/24Hz adaptation for regular/normal 23.976p content and oddly it detected my 23.970Hz refresh rate as 24.000Hz for hardware display. I don't remember if that was the case before.

I figured that maybe the issue is in refresh rates and I finally fixed this issue for Exclusive Fullscreen by removing 1080p23 entry from madVR as a possible refresh rate (even though my TV shows 23Hz, 24Hz, 29Hz, 30Hz, 59Hz, and 60Hz for possible refresh rates) and leaving 1080p24 at the lowest possible refresh rate to be used for 23p/24p content. Now it says "1 frame drop every 2-3 hours, even at very-high quality GPU-demanding settings). I don't know what this means, but if you suddenly find yourself in a similar situation, see if using 24.000Hz instead of 23.970Hz solves the issue.

Also, NVidia just released new drivers (381.62) with official support for Creator's Update - so maybe something did change in Creator's Update that earlier NVidia drivers (378.92) did not support or worked-well with.
__________________
8700K @ 5Ghz | ASUS Z370 Hero X | Corsair 16GB @ 3200Mhz | RTX 2080 Ti @ 2100Mhz | Samsung 970 NVMe 250GB | WD Black 2TB | Corsair AX 850W | LG 32GK850G-B @ 165Hz | Xonar DGX | Windows 10 LTSC 1809
XMonarchY is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 22:52   #43251  |  Link
nussman
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 212
Did you tried 23p without reclock?
nussman is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 23:20   #43252  |  Link
cyber201
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 32
Hi to all. Finally Windows 10 Creators Update is out and the new nVidia Driver with WDDM 2.2 are out.
The new driver are 381.65.
But with Kodi + madvr settings for passthrough the HDR metadata don't work.
My tv Samsung KS8000 don't change into HDR mode.

Maybe a new version of madvr can fix this?
Thanks a lot

Last edited by cyber201; 6th April 2017 at 23:28.
cyber201 is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2017, 23:38   #43253  |  Link
XMonarchY
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 489
Quote:
Originally Posted by nussman View Post
Did you tried 23p without reclock?
Yeap and I tried with MPC-HC x64 too, but at 23Hz setting there is constant and consistent frame drop and glitching.

I just used DDU to cleanly get rid of old drivers and installed the new ones - the problem is still there, but I guess I do not mind it since 24.000Hz and 23.970Hz are so close and neither are 23.976Hz, so ReClock is necessary.

With new drivers I also noticed that in some games, I can now only select 59.97Hz refresh rate instead of the usual 60Hz. I think its Creator's Update that messed something up...
__________________
8700K @ 5Ghz | ASUS Z370 Hero X | Corsair 16GB @ 3200Mhz | RTX 2080 Ti @ 2100Mhz | Samsung 970 NVMe 250GB | WD Black 2TB | Corsair AX 850W | LG 32GK850G-B @ 165Hz | Xonar DGX | Windows 10 LTSC 1809
XMonarchY is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2017, 01:20   #43254  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,837
Quote:
Originally Posted by cyber201 View Post
But with Kodi + madvr settings for passthrough the HDR metadata don't work.
My tv Samsung KS8000 don't change into HDR mode.
HDR metadata pass-through is not supported yet.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2017, 06:59   #43255  |  Link
nsnhd
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 91
Quote:
Originally Posted by cyber201 View Post
Hi to all. Finally Windows 10 Creators Update is out and the new nVidia Driver with WDDM 2.2 are out.
The new driver are 381.65.
But with Kodi + madvr settings for passthrough the HDR metadata don't work.
My tv Samsung KS8000 don't change into HDR mode.

Maybe a new version of madvr can fix this?
Thanks a lot
Someone on avsforum managed to do that:
Quote:
Did the Windows 10 and NVIDIA updates, and confirmed HDR working on my B6P via MPC-HC and madVR using HDR passthrough and a 1060 card. The desktop looks like crap - *way* too blue - so the next order of business is hunting down some HDR mode settings.
http://www.avsforum.com/forum/465-hi...-hdr-pc-3.html
nsnhd is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2017, 08:40   #43256  |  Link
cyber201
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by nsnhd View Post
Someone on avsforum managed to do that:

http://www.avsforum.com/forum/465-hi...-hdr-pc-3.html
The problem is that HDR mode is ON or OFF manually by Windows Screen Settings.
If I turn it ON, all content show in HDR mode. Normal video, windows dekstop and all color are washed. But if I disable the HDR mode in windows, all content is show in normal mode.
MADVR is always setup to passthrough HDR content to the display.
The switch from HDR on and off is not automatically.
cyber201 is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2017, 11:20   #43257  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,837
This just enables HDR output mode, it does however not actually achieve metadata pass-through. madVR is not setup to do that yet.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2017, 21:33   #43258  |  Link
Cinemancave
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 30
What does MadVR do with the HDR metadata? I've tried playing back HDR content with the "passthrough option" and it looks really good when the display is in HDR mode, so if MadVR isn't passing it through, what conversion is taking place?

Last edited by Cinemancave; 7th April 2017 at 21:37.
Cinemancave is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2017, 21:51   #43259  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,715
Using passthrough no conversion is taking place but it also doesn't send the metadata, madVR is simply discarding it/not sending it. You would need to manually configure your display to match the metadata, if possible.
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2017, 23:02   #43260  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,837
Your TV probably uses some default metadata if none is send, which can look OK, but may not be perfect at all times.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.