Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd March 2017, 11:24   #42821  |  Link
Damien147
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 275
@hannes69
Yes,something like Madshis monster!
I have no idea how things work.I'm just enjoying the result.I used to be a ''vlc guy'' if you get me but madvr made me ''curious''.Ok,I said nonsense it seems.
Damien147 is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2017, 16:08   #42822  |  Link
IggySLO
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ljubljana, Slovenia
Posts: 4
Is there a way to make the seek bar larger in exclusive mode?

It looks like it has a fixed size and it doesn't scale up on larger screens, so this makes it very small on a 4K tv. This isn't really a big problem, just a bit of a nuisance on the rare occasion when I'm trying to check the time.

This is my 1st post here and I hope this is the right place to ask . madVR is the best!
IggySLO is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2017, 16:54   #42823  |  Link
Damien147
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 275
Right click in desktop--->display settings--->change the size of text,apps,and other items
Set it to 300% for example and check if it fixes things.
Damien147 is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2017, 18:00   #42824  |  Link
IggySLO
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ljubljana, Slovenia
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by Damien147 View Post
Right click in desktop--->display settings--->change the size of text,apps,and other items
Set it to 300% for example and check if it fixes things.
Even if this would make a difference for the seekbar in madVR, I don't think it's the most practical solution.

My PC doubles as a htpc (connected to avr via hdmi) and I don't need everything on my system to be bigger just for this one madVR setting .
IggySLO is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2017, 18:11   #42825  |  Link
Damien147
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 275
300% serves me well for the desktop/browser too.I don't know what else you can do.
Damien147 is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2017, 23:02   #42826  |  Link
jkauff
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Akron, OH
Posts: 434
Quote:
Originally Posted by IggySLO View Post
Even if this would make a difference for the seekbar in madVR, I don't think it's the most practical solution.

My PC doubles as a htpc (connected to avr via hdmi) and I don't need everything on my system to be bigger just for this one madVR setting .
What player are you using? If you forego Full Screen Exclusive mode and instead use windowed mode and just maximize your player, you can take advantage of seek bar customizations within the player (assuming your player has them).
jkauff is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2017, 23:25   #42827  |  Link
70MM
X Cinema Projectionist NZ
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland NZ
Posts: 280
Can someone please explain me something I still dont understand even though I have read the descriptions many many times.....
Im upscaling to 4K and only use Window Mode, I have never understood what Exclusive Mode actually gives me that Window Mode doesn't, can someone explain please?
I know many here only use only Window Mode like myself, but then many others use only Exclusive Mode, why I wonder?
I have tried it many times but always go back to Window Mode as I just dont get it... sorry to be a bit dumb on this one...
70MM is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 01:27   #42828  |  Link
pose
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 69
Quote:
Originally Posted by 70MM View Post
Can someone please explain me something I still dont understand even though I have read the descriptions many many times.....
Im upscaling to 4K and only use Window Mode, I have never understood what Exclusive Mode actually gives me that Window Mode doesn't, can someone explain please?
I know many here only use only Window Mode like myself, but then many others use only Exclusive Mode, why I wonder?
I have tried it many times but always go back to Window Mode as I just dont get it... sorry to be a bit dumb on this one...
Basically it is the most stable mode for madVR.
pose is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 01:29   #42829  |  Link
70MM
X Cinema Projectionist NZ
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland NZ
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by pose View Post
Basically it is the most stable mode for madVR.
Stable in what way please?
If one has no dropped frames etc etc would one still want to use it or just stick with Window mode?
70MM is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 01:41   #42830  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,230
Stable isn't the word I'd use.. More like problem free. Windowed mode behaves just like any other media player renderer. Exclusive mode is a dedicated presentation between madVR and the graphics card. As such the UI changes, the screen blanks when changing mode and you get the ability to display in greater than 8 bit modes. Windowed mode works flawlessly for me and is generally what I'd recommend.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 01:49   #42831  |  Link
70MM
X Cinema Projectionist NZ
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland NZ
Posts: 280
Cant we get higher than 8bit with Window Mode?
ryrynz since you too only use Window Mode is there a reason you havent gone to Exclusive Mode?
If one has problems is that the only reason one would change from Window to Exclusive?
70MM is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 02:08   #42832  |  Link
YxP
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by Georgel View Post
Tested the new NGU in depth and the performance is okay but heats up the GPU quite a bit.
You just love to tick every box there is, don't you? How's the picture quality and performance (and especially the fan) if you just use very high settings? My battlestation HD7850 can do medium with almost minimum fan sound, and I consider this a noisy one. Yours probably can do default-high or default-very high easily.
YxP is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 02:38   #42833  |  Link
valdeski
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by 70MM View Post
Cant we get higher than 8bit with Window Mode?
ryrynz since you too only use Window Mode is there a reason you havent gone to Exclusive Mode?
If one has problems is that the only reason one would change from Window to Exclusive?

I don't know if this has changed recently with a new Nvidia driver update or not but sometime ago Nvidia would only allow 10bit using Exclusive Fullscreen Mode DirectX 11 for Geforce GPUs and reserved true 10bit for Workstations cards(quadro and the like)
valdeski is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 02:40   #42834  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 3,714
Quote:
Originally Posted by 70MM View Post
Cant we get higher than 8bit with Window Mode?
Not with current Windows.

I also always use a windowed mode. Without a display with a native 10-bit panel there is no benefit to FSE for me and the slower initialization and flicker are negatives.
__________________
madVR options explained
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 05:27   #42835  |  Link
Damien147
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 275
Quote:
Originally Posted by YxP View Post
My battlestation HD7850 can do medium with almost minimum fan sound, and I consider this a noisy one.
Why the *uck is polaris so slow?I can do medium only with rx470 in 4k.
Damien147 is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 06:20   #42836  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,978
ask AMD not us.
a 1060 can do 1080 -> UHD with pixart very high (and normal chrome).
huhn is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 10:11   #42837  |  Link
TheShadowRunner
Registered User
 
TheShadowRunner's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 399
Hi madshi, if you have a little time please don't forget the test build with "* last video frame is now remembered for 2 seconds when stopping graph" disabled (for the DVD on XP bug).
__________________
XP SP3 / Geforce 8500 / Zoom Player
TheShadowRunner is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 11:10   #42838  |  Link
strumf666
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by Damien147 View Post
Why the *uck is polaris so slow?I can do medium only with rx470 in 4k.
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
ask AMD not us.
a 1060 can do 1080 -> UHD with pixart very high (and normal chrome).
1060 would be comparable to rx480?
strumf666 is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 12:51   #42839  |  Link
Georgel
Visual Novel Dev.
 
Georgel's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Bucharest
Posts: 196
Quote:
Originally Posted by YxP View Post
You just love to tick every box there is, don't you? How's the picture quality and performance (and especially the fan) if you just use very high settings? My battlestation HD7850 can do medium with almost minimum fan sound, and I consider this a noisy one. Yours probably can do default-high or default-very high easily.
Actually, all settings are turned off... I think there's something off with my cooling....

Reducing banding high / high

Chroma NGU - med

Downscaling SSIM 1D - 100%, scale in linear light

UPscaling NGU MED luma,

doubling Jinc AR, SSIM 1D

Everything else turned off. I also have all trade quality for performance turned off though.

The thing is that the GPU gets hot, not noisy. On P775 you have control of fans like either an auto profile for everyday usage or activate the super cooler max profile.

Activating this super profile sounds like a vacuum cleaner and those settings are the most I can do with the GPU on auto - which is dead silent - without reaching 80C on GPU.

Maybe the fact that the resolution is 2560 * 1440 also plays a role in this .
Georgel is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2017, 13:27   #42840  |  Link
Damien147
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 275
Quote:
Originally Posted by huhn View Post
ask AMD not us.
a 1060 can do 1080 -> UHD with pixart very high (and normal chrome).
They won't answer.I hope it's a driver thing.Can't use pixart very high at all,I get dropped frames in UHD.The best I can go in 4k is ngu(standard) high but there are dropped frames in some occasions.So I settle with med but by reading here med is the ''thin'' line between natural/unnatural.So...all good.I hope NGU is an exception and I won't be slow if another shader comes out.

Quote:
Originally Posted by strumf666 View Post
1060 would be comparable to rx480?
Yes.

Last edited by Damien147; 4th March 2017 at 14:44.
Damien147 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.