Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th May 2007, 20:41   #121  |  Link
Avish
Registered User
 
Avish's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 147
Quote:
Originally Posted by mariner View Post
Hi Casimir666,

Greetings and congratulations to you on the excellent piece of work.

EVR works wonderfully on Xp now, so you can the vista next to it. It would be great to get tearing test workihng with EVR, as reclock does not seem to function with the new renderer.

Once again, well done.

best regards.
Is is possible to add Didee's "Levels" [from ffdshow] as shaders in MPC??
It'll be quiet handy if it's possible!!!

BTW, Thank you very much for this lovely piece of work!!
__________________
i7-2600 | GA-B75-D3V | Tempest EVO | VX450 & XMS3 16GB | SanDisk Extreme 120GB | U2311H | MK520 | MSI GTX750 Ti Gaming | CM Hyper 212+ | APC 1KVA | Xonar DG | SoundSticks III | Win 7 x64

Last edited by Avish; 7th May 2007 at 21:49.
Avish is offline  
Old 7th May 2007, 20:47   #122  |  Link
Rash
Registered User
 
Rash's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 403
DAMN EVR!



I want to believe Microsoft is actually doing something good for us, but then it all proves they are not! With EVR I have the exact same problem I have with WMP, gray bars. Have a look at the screenshot above. The video is widescreen and the bars added are exactely (16,16,16) RGB. If I use ffdshow's level correction + RGB High Quality output I get this weird result.

http://rash.apanela.com/images/wmp_grey_back.jpg

Very, very annoying. Now back to Haali (that is awsome, I am not complaining, really).

The strange thing, though, is that I am still getting the "DVD: Macrovision Fail" error when using Cyberlink Audio Decoder. I don't get this error on KMPlayer (I am using a region free DVD).
Rash is offline  
Old 7th May 2007, 23:16   #123  |  Link
Kado
Otaku
 
Kado's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Portugal
Posts: 576
@mariner
Don't you get tearing as well using EVR on xp with Casimir666's MPC v1.0.6.0?. here it tears a lot. 6800GS PCI-E/FW158.22.

@Casimir666
Internal subtitle engine must be broken or something in your latest version. Using mkv file with embedded ass subtitles. only some parts of the subtitles appear and very rarely.

Last edited by Kado; 7th May 2007 at 23:44.
Kado is offline  
Old 8th May 2007, 05:32   #124  |  Link
B.F.
Registered User
 
B.F.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Russia, Novosibirsk
Posts: 92
Casimir666
In new version I can't see any toolbar and mouse cursor even if I disable "d3d fullscreen" hack.
Pause on LMB click don't work (it enabled in options)
And I have a strange bug about DVD playback.
If I open first IFO file on DVD saved to HDD MPC start to play that DVD. But if I try to do the same thing second time MPC just freese.
B.F. is offline  
Old 8th May 2007, 08:21   #125  |  Link
mariner
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 563
Hi Kado,

On my AGP based entry level system here (both Nvidia and ATI), the main problem with 1920x1080x60fps playback is the massive amount of dropped frames, especially with VMR9. Tearing is not much of an issue once wait_for_vsync is enabled.

On the ATI system, EVR apparently takes care of the dropped frames issue and playback looks smooth. (EVR has not been tested on the Nvidia system yet.) The occasional hick up could be caused by inadequate power supply to the graphics card. Of course we have to wait for Casimir to get the tearing test working with EVR before knowing for sure, as reclock does not seem to function with the new renderer.

Hope this helps.

Last edited by mariner; 8th May 2007 at 10:43.
mariner is offline  
Old 8th May 2007, 09:59   #126  |  Link
Casimir666
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 455
@mariner & kado
I have tearing with EVR on XP too, but not under Vista with latest nVidia driver.
Mariner when you say "Tearing is not much of an issue once wait_for_vsync is enabled" do you mean you activated "Lock back buffer" option? If so you should uncheck it, because this option generate dropped frames.


@B.F
I have freezing problem when closing video sometimes (don't know why yet).
__________________
Tired of tearing?
Try this Media Player Classic mod : http://mpc-hc.sourceforge.net
Casimir666 is offline  
Old 8th May 2007, 10:04   #127  |  Link
mariner
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 563
Hi Casimir666,
Wait_For_vsync usually appears under the 3D settings of the graphics card driver.
mariner is offline  
Old 8th May 2007, 10:25   #128  |  Link
Casimir666
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 455
Quote:
Originally Posted by mariner View Post
Hi Casimir666,
Wait_For_vsync usually appears under the 3D settings of the graphics card driver.
Haa ok this one. I have tried this option when i first look to solve my tearing problems, but i didn't see significants improvements with my 6600GT
__________________
Tired of tearing?
Try this Media Player Classic mod : http://mpc-hc.sourceforge.net
Casimir666 is offline  
Old 8th May 2007, 10:42   #129  |  Link
mariner
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 563
Hi Casimir666,

The boys have only tested EVR on the ATI system, not Nvidia. Will let you know if there is tearing problem.

Sorry for the mix up.
mariner is offline  
Old 8th May 2007, 13:09   #130  |  Link
Kado
Otaku
 
Kado's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Portugal
Posts: 576
I get several results here:
EVR tears no matter what settings I use in nVidia control panel with normal resolution videos.
Tearing is very little no almost none playing AIR HD intro (1920x1080x30fps wmv3 and x.264) with EVR.
Haali and VMR9 plays smoothly, no tearing and no dropped frames.

Anyway my graphics card is being properly supplied with power (enermax liberty 500watts) so I wonder why EVR does not work properly on xp....
Also FRAPS does not display the frame counter when EVR is used...

Last edited by Kado; 8th May 2007 at 13:12.
Kado is offline  
Old 8th May 2007, 16:27   #131  |  Link
Rash
Registered User
 
Rash's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 403
Humm, I wonder what's the matter with EVR. I remember there was a PowerPoint presentation from Microsoft talking about the features of EVR. Sounded promising. So I think either we have been fooled by Microsoft or EVR is too bound by the drivers, and NVIDIA drivers for Vista are horrible.
Rash is offline  
Old 8th May 2007, 17:51   #132  |  Link
Casimir666
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 455
Quote:
Originally Posted by Rash View Post
Humm, I wonder what's the matter with EVR. I remember there was a PowerPoint presentation from Microsoft talking about the features of EVR. Sounded promising. So I think either we have been fooled by Microsoft or EVR is too bound by the drivers, and NVIDIA drivers for Vista are horrible.
I have done some tests with EVR and VMR9 :
- Windows XP + EVR + Forceware 84.43 = black bars
- Windows XP + VRM + Forceware 84.43 = black bars

- Windows XP + EVR + Forceware 93.71 = gray bars (16:16:16) with wash out video
- Windows XP + VMR + Forceware 93.71 = gray bars (16:16:16) with wash out video

Only Haali renderer seem to display video properly with recent nVidia drivers...
__________________
Tired of tearing?
Try this Media Player Classic mod : http://mpc-hc.sourceforge.net
Casimir666 is offline  
Old 8th May 2007, 18:14   #133  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,137
Quote:
Originally Posted by Casimir666 View Post
- Windows XP + VMR + Forceware 93.71 = gray bars (16:16:16) with wash out video

Only Haali renderer seem to display video properly with recent nVidia drivers...
I have black bars with XP, VMR9 and 93.71. Do a search for "VMRCCCSStatus" and "VMRCCStatus". I have them both set to "03 00 00 00". That fixed the gray bar problem for me.
madshi is offline  
Old 8th May 2007, 19:18   #134  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,510
@Casimir666: can you do something about this? http://forum.doom9.org/showthread.ph...958#post973958
And if we are here with the internal subtitle engine:
can you make a patch that the subresync part doesn't erase format tags (eg. italic, etc.) when we save to srt? (it would be very handy)

And thanks for your effort to work on MPC!
chros is offline  
Old 8th May 2007, 19:48   #135  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,510
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
I have black bars with XP, VMR9 and 93.71. Do a search for "VMRCCCSStatus" and "VMRCCStatus". I have them both set to "03 00 00 00". That fixed the gray bar problem for me.
leeperry has pasted the whole info here about the nvidia drivers:
http://forum.doom9.org/showthread.ph...897#post987897
chros is offline  
Old 8th May 2007, 19:55   #136  |  Link
madshi
Registered Developer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,137
Quote:
Originally Posted by chros View Post
leeperry has pasted the whole info here about the nvidia drivers:
http://forum.doom9.org/showthread.ph...897#post987897
He mentions only "VMRCCCSStatus". IIRC I had to change both "VMRCCCSStatus" and "VMRCCStatus". In any case I had a lot of trouble first because I changed only one of those and it didn't work for me.
madshi is offline  
Old 8th May 2007, 20:12   #137  |  Link
Casimir666
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 455
Quote:
Originally Posted by madshi View Post
He mentions only "VMRCCCSStatus". IIRC I had to change both "VMRCCCSStatus" and "VMRCCStatus". In any case I had a lot of trouble first because I changed only one of those and it didn't work for me.
Thanks a lot Madshi it' ok for me too with Windows XP For Vista thoses keys didn't works, will have to wait next drivers
__________________
Tired of tearing?
Try this Media Player Classic mod : http://mpc-hc.sourceforge.net
Casimir666 is offline  
Old 8th May 2007, 20:48   #138  |  Link
arfster
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 169
I've had no tearing with EVR on several displays, using Vista32, 6600gt/7300gs/7300gt/8500gt and 158.xx.

This is quite a major improvement for me, as VMR9 tears like crazy, both in XP and Vista.
arfster is offline  
Old 8th May 2007, 21:15   #139  |  Link
Pyr0
Video N00b
 
Join Date: Jan 2005
Location: U.K.
Posts: 43
Thanks for trying to keep up the MPC development Casimir

Are you guys doing anything special to use EVR in XP ?
I'm currently using Windows XP x64 and the EVR option is greyed out for me

I'm also finding that the "left click to pause" does not always work and sometimes rewinds the video and plays from the beginning

[edit]
Could some kind soul using Vista see if the EVR option stops the screensaver or powersave options from kicking in while media is playing please?
I'd try it myself in Vista, but I only have a slimmed XP 64 installed at the mo while I'm testing some memory

Last edited by Pyr0; 8th May 2007 at 21:20.
Pyr0 is offline  
Old 8th May 2007, 21:23   #140  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,510
Quote:
Originally Posted by vcmfc View Post
bento4: v0.6.3 -> Bento4-0.9.4-002

http://sourceforge.net/projects/bento4/

i update to 0.9.4 is fail.
Can someone make a compile from it? (So I could test with the old movs)

and what did you want to say exactly ?
chros is offline  
Closed Thread

Tags
dxva, h264, home cinema, media player classic, mpc-hc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.