Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th April 2015, 14:27   #4941  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
@mcgills

On ErrorAbortException it should ask to mail me the log file.

@Patman

I tried it with mkv source with and without demuxing using your pattern and it worked every time.

It checks against two letter codes and 'all', everything else gets ignored.
stax76 is offline  
Old 6th April 2015, 15:00   #4942  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
@mcgills

On ErrorAbortException it should ask to mail me the log file.

@Patman

I tried it with mkv source with and without demuxing using your pattern and it worked every time.

It checks against two letter codes and 'all', everything else gets ignored.
Thanks for your quick answer. I think it's better to check three letter because all Subs were tagged with three letter.
For example: ger = German, gez = Ge'ez staxrip checks two letter but "ge" can be these two. I will to add only ger-subs. I'll test it a bit
Patman is offline  
Old 6th April 2015, 15:44   #4943  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
It's a bit complicated as .NET knows neither ger or gez (StaxRip does some mapping here), making a change here would involve some research.
stax76 is offline  
Old 6th April 2015, 16:55   #4944  |  Link
Bob.Dig
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Problems

Hi stax, I have the following problem, which earlier was still, after cutting it gives an error message for the audio encoding and DVB-C HDTV recordings are completely green after encoding and async ...

Quote:
Hi stax, ich hab folgendes Problem, was früher noch ging, nach dem Schneiden gibt es eine Fehlermeldung für das Audio encoding und DVB-C HDTV Aufnahmen sind nach dem encoding komplett grün und async, mit mpg geht es...
Bob.Dig is offline  
Old 6th April 2015, 17:19   #4945  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
Hi, please mail me log file, regarding async, did StaxRip ask to install Haali Splitter?
stax76 is offline  
Old 8th April 2015, 09:58   #4946  |  Link
mcgills
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
@mcgills

On ErrorAbortException it should ask to mail me the log file.

@Patman

I tried it with mkv source with and without demuxing using your pattern and it worked every time.

It checks against two letter codes and 'all', everything else gets ignored.
Hi stax76 thanks for your quick reply.

I didn't have a test already on 1.2.2.2 using x265
but I have encounter another issue using vp9.

Here's the log.. (sorry if I made a mistake I don't know if it is right to post this log like this)
Quote:
------------------------------------------------------------
Environment
------------------------------------------------------------

StaxRip version : 1.2.2.2
OS Name : Windows 7 Professional
OS Type : 64-bit
OS Culture : Filipino (Philippines)
LAV Filters :
AviSynth : AviSynth 2.5

------------------------------------------------------------
.NET
------------------------------------------------------------

v2.0.50727 : 2.0.50727.5420
v3.0 : 3.0.30729.5420
v3.5 : 3.5.30729.5420
v4\Client : 4.5.50938
v4\Full : 4.5.50938
v4.0\Client : 4.0.0.0

------------------------------------------------------------
Source file MediaInfo
------------------------------------------------------------

C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development.mp4

General
Complete name : C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42
File size : 18.8 MiB
Duration : 2mn 8s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 1 232 Kbps
Encoded date : UTC 2014-04-26 21:32:04
Tagged date : UTC 2014-04-26 21:32:04
gsst : 0
gstd : 128080
gssd : B7A0299C5HH1428435194276056
gshh : r1---sn-2aqu-hoae7.googlevideo.com

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=60
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 2mn 8s
Bit rate : 1 038 Kbps
Maximum bit rate : 2 932 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 24.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.047
Stream size : 15.8 MiB (84%)
Tagged date : UTC 2014-04-26 21:32:05

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 2mn 8s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 192 Kbps
Maximum bit rate : 205 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 2.93 MiB (16%)
Title : IsoMedia File Produced by Google, 5-11-2011
Encoded date : UTC 2014-04-26 21:32:05
Tagged date : UTC 2014-04-26 21:32:05


------------------------------------------------------------
AviSynth Filters
------------------------------------------------------------

FFVideoSource("C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development.mp4", cachefile = "C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development temp files\Chicken Embryo Development.ffindex")
AssumeFPS(24.000000)

------------------------------------------------------------
AviSynth Properties
------------------------------------------------------------

source frame count : 3072
source frame rate : 24.000000
source duration : 00:02:08
target frame count : 3072
target frame rate : 24.000000
target duration : 00:02:08

------------------------------------------------------------
Encoding VP9 using ffmpeg
------------------------------------------------------------

"D:\Program Files\StaxRip_1.2.2.1_beta\Applications\ffmpeg\ffmpeg.exe" -i "C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development temp files\Chicken Embryo Development.avs" -c:v libvpx-vp9 -speed 2 -lag-in-frames 25 -crf 30 -b:v 0 -y "C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development.webm"

ffmpeg version N-71120-g56b7aa2 Copyright (c) 2000-2015 the FFmpeg developers
built with gcc 4.9.2 (GCC)
configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-w32threads --enable-avisynth --enable-bzlib --enable-fontconfig --enable-frei0r --enable-gnutls --enable-iconv --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b --enable-libcaca --enable-libdcadec --enable-libfreetype --enable-libgme --enable-libgsm --enable-libilbc --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvidstab --enable-libvo-aacenc --enable-libvo-amrwbenc --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libxavs --enable-libxvid --enable-lzma --enable-decklink --enable-zlib
libavutil 54. 20.101 / 54. 20.101
libavcodec 56. 31.100 / 56. 31.100
libavformat 56. 26.101 / 56. 26.101
libavdevice 56. 4.100 / 56. 4.100
libavfilter 5. 13.101 / 5. 13.101
libswscale 3. 1.101 / 3. 1.101
libswresample 1. 1.100 / 1. 1.100
libpostproc 53. 3.100 / 53. 3.100
C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development temp files\Chicken Embryo Development.avs: Unknown error occurred

------------------------------------------------------------
Error Encoding VP9 using ffmpeg
------------------------------------------------------------

Encoding VP9 using ffmpeg failed with exit code 1

ffmpeg version N-71120-g56b7aa2 Copyright (c) 2000-2015 the FFmpeg developers
built with gcc 4.9.2 (GCC)
configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-w32threads --enable-avisynth --enable-bzlib --enable-fontconfig --enable-frei0r --enable-gnutls --enable-iconv --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b --enable-libcaca --enable-libdcadec --enable-libfreetype --enable-libgme --enable-libgsm --enable-libilbc --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvidstab --enable-libvo-aacenc --enable-libvo-amrwbenc --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libx264 --enable-libx265 --enable-libxavs --enable-libxvid --enable-lzma --enable-decklink --enable-zlib
libavutil 54. 20.101 / 54. 20.101
libavcodec 56. 31.100 / 56. 31.100
libavformat 56. 26.101 / 56. 26.101
libavdevice 56. 4.100 / 56. 4.100
libavfilter 5. 13.101 / 5. 13.101
libswscale 3. 1.101 / 3. 1.101
libswresample 1. 1.100 / 1. 1.100
libpostproc 53. 3.100 / 53. 3.100
C:\Users\mcgills\Desktop\Chicken Embryo Development temp files\Chicken Embryo Development.avs: Unknown error occurred


Start: 4:38:41 PM
End: 4:38:41 PM
Duration: 00:00:00

Last edited by mcgills; 8th April 2015 at 10:03.
mcgills is offline  
Old 8th April 2015, 12:20   #4947  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
VP9 is totally poor documented and has completely hard to use CLI options, I'm *EXTREMELY* disappointed from it, almost as much as from mp4box.

I'll switch from ffmpeg to vpxenc which is slightly better documented and available with newer library version, I hope I'll get it out within 1-2 weeks.

Last edited by stax76; 8th April 2015 at 12:24.
stax76 is offline  
Old 8th April 2015, 14:15   #4948  |  Link
mcgills
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
VP9 is totally poor documented and has completely hard to use CLI options, I'm *EXTREMELY* disappointed from it, almost as much as from mp4box.

I'll switch from ffmpeg to vpxenc which is slightly better documented and available with newer library version, I hope I'll get it out within 1-2 weeks.
Hmm.. Ok stax76 for your quick support. Maybe I stick with x265 for the meantime.
mcgills is offline  
Old 8th April 2015, 19:47   #4949  |  Link
Bob.Dig
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
Hi, please mail me log file, regarding async, did StaxRip ask to install Haali Splitter?
Thanks again for your support.
Bob.Dig is offline  
Old 9th April 2015, 07:58   #4950  |  Link
ShamisOMally
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
VP9 is totally poor documented and has completely hard to use CLI options, I'm *EXTREMELY* disappointed from it, almost as much as from mp4box.

I'll switch from ffmpeg to vpxenc which is slightly better documented and available with newer library version, I hope I'll get it out within 1-2 weeks.
VP9 is amazing, but its encoder is probably the most broken thing I've ever used. The format itself is amazing, but its encoder literally sits around and does nothing all day long.

I can encode a 1 min x265 clip with 16 reference frames, 5 B-frames etc on highest settings in 6 minutes, the same clip running through VP9 encoder set to "Best" and 16 ref frames takes, I kid you not, SEVEN HOURS to process

EDIT: I have to say these random questions whenever I want to make a post is probably the most irritating thing I could possibly think of ever being added to a forum
ShamisOMally is offline  
Old 10th April 2015, 22:22   #4951  |  Link
chagos
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 18
Hi, I have this error using v1.2.2.0:
http://pastebin.com/uV99LXEG


Last edited by chagos; 11th April 2015 at 18:58.
chagos is offline  
Old 12th April 2015, 10:36   #4952  |  Link
Washka
Registered User
 
Washka's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Yugoslavia
Posts: 44
Everytime when i open any mkv file in Latest official StaxRip, OpenCL.dll is missing.
I have ATI installed before in my PC now i have Nvidia but i uninstalled drivers with driver cleaner. Maybe because of that or there is some other solution? I didn`t find anything about that in this thread or help.

edit.
When i try to open a VirtualDubMod.exe without StaxRip he pop-up that error also.

Any way to fix that?

Last edited by Washka; 12th April 2015 at 10:39.
Washka is offline  
Old 13th April 2015, 12:18   #4953  |  Link
Vulpix
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by chagos View Post
Hi, I have this error using v1.2.2.0:
http://pastebin.com/uV99LXEG

I actually had a similar problem before and found out that my RAM was clocked too high (2400Mhz). It sounds stupid, because I ran various day-long tests (linpack, memtest, prime95). If you overclocked your ram then I suggest you try going down with it one step, or maybe increase voltage a bit.

I know it sounds strange but I had the exact same "weird" problems and once I downclocked, they stopped and never ever happened again.
Vulpix is offline  
Old 13th April 2015, 18:03   #4954  |  Link
chagos
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Vulpix View Post
I actually had a similar problem before and found out that my RAM was clocked too high (2400Mhz). It sounds stupid, because I ran various day-long tests (linpack, memtest, prime95). If you overclocked your ram then I suggest you try going down with it one step, or maybe increase voltage a bit.

I know it sounds strange but I had the exact same "weird" problems and once I downclocked, they stopped and never ever happened again.
Nice find Vulpix.


I encounter this error multiple times with the last stable version of StaxRip and with previous versions, on this overclocked system. I have G.Skill F3-2400C10D-16GTX clocked to 2400 MHz.
However, I succeeded to encode what I wanted with x264 x64 10 bit, using v1.2.2.0 of StaxRip.
chagos is offline  
Old 13th April 2015, 20:31   #4955  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
Quote:
Originally Posted by ShamisOMally View Post
VP9 is amazing, but its encoder is probably the most broken thing I've ever used. The format itself is amazing, but its encoder literally sits around and does nothing all day long.

I can encode a 1 min x265 clip with 16 reference frames, 5 B-frames etc on highest settings in 6 minutes, the same clip running through VP9 encoder set to "Best" and 16 ref frames takes, I kid you not, SEVEN HOURS to process

EDIT: I have to say these random questions whenever I want to make a post is probably the most irritating thing I could possibly think of ever being added to a forum
With help of two members I managed to get vpxenc working, GUI needs so time though.

Quote:
Everytime when i open any mkv file in Latest official StaxRip, OpenCL.dll is missing.
I have ATI installed before in my PC now i have Nvidia but i uninstalled drivers with driver cleaner. Maybe because of that or there is some other solution? I didn`t find anything about that in this thread or help.

edit.
When i try to open a VirtualDubMod.exe without StaxRip he pop-up that error also.

Any way to fix that?
I don't know much about this DLL, you can try creating a thread with title 'VirtualDubMod reports OpenCL.dll is missing'.

@all

I've uploaded a new beta release, it has a new comparison tool which is useful to find out which codec or codec settings work best.

1.2.2.2 beta
  • Added support for very long file names by shortening the name of the temp files directory
  • Added codec comparison tool for codec comparisons (Tools/Advanced/Codec Comparison)
  • Added the possibility to show the LAV Filters video decoder configuration (Tools/Advanced/LAV Filters...)
  • Added AVSMeter for benchmarking AviSynth scripts (Tools/Advanced/AVSMeter)
  • Added SincResize AviSynth filter
  • Added vpxenc encoding tool for VP9 encoding and added a command line profile, a GUI will follow soon
  • Improved GUI for QSVEncC (tool for Intel Quick Sync H.264 GPU encoding)
  • Improved x265 GUI, new options added, improved layout, improved help
  • Improved thumbnail generator printing more info
  • Improved MediaInfo Folder View (at Tools/Advanced/MediaInfo Folder View), list of audio codecs, context menu with various options, automatic layout
  • Fixed crash opening MP4 files with EIA-608 subtitles used by Apple
  • Fixed help browser not using word wrap
  • Fixed shutdown not working
  • Updated x265 to version x265 1.6+174
  • Updated QSVEncC to 1.33 (Tool for Intel H.264 GPU encoding)
  • Updated NVEncC to 1.05 (Tool for NVIDIA H.264 and H.265 GPU encoding)
  • Updated ffmpeg

http://sourceforge.net/projects/stax...ta.7z/download

Please note that I take a small PC break, see you guys later!
stax76 is offline  
Old 13th April 2015, 22:35   #4956  |  Link
Patman
Registered User
 
Patman's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 267
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
With help of two members I managed to get vpxenc working, GUI needs so time though.



I don't know much about this DLL, you can try creating a thread with title 'VirtualDubMod reports OpenCL.dll is missing'.

@all

I've uploaded a new beta release, it has a new comparison tool which is useful to find out which codec or codec settings work best.

1.2.2.2 beta
  • Added support for very long file names by shortening the name of the temp files directory
  • Added codec comparison tool for codec comparisons (Tools/Advanced/Codec Comparison)
  • Added the possibility to show the LAV Filters video decoder configuration (Tools/Advanced/LAV Filters...)
  • Added AVSMeter for benchmarking AviSynth scripts (Tools/Advanced/AVSMeter)
  • Added SincResize AviSynth filter
  • Added vpxenc encoding tool for VP9 encoding and added a command line profile, a GUI will follow soon
  • Improved GUI for QSVEncC (tool for Intel Quick Sync H.264 GPU encoding)
  • Improved x265 GUI, new options added, improved layout, improved help
  • Improved thumbnail generator printing more info
  • Improved MediaInfo Folder View (at Tools/Advanced/MediaInfo Folder View), list of audio codecs, context menu with various options, automatic layout
  • Fixed crash opening MP4 files with EIA-608 subtitles used by Apple
  • Fixed help browser not using word wrap
  • Fixed shutdown not working
  • Updated x265 to version x265 1.6+174
  • Updated QSVEncC to 1.33 (Tool for Intel H.264 GPU encoding)
  • Updated NVEncC to 1.05 (Tool for NVIDIA H.264 and H.265 GPU encoding)
  • Updated ffmpeg

http://sourceforge.net/projects/stax...ta.7z/download

Please note that I take a small PC break, see you guys later!
hi stax,

thanks for the new beta! One question: is sincresize filter in the filter selection? Can't see it...
Patman is offline  
Old 13th April 2015, 22:48   #4957  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
I've added SincResize and re-added AviSource but didn't want to reset the profiles so users don't loose customizations, if you want you can reset it either in the profiles editor or at Tools/Advanced/Reset Settings > Filter Profiles

If you reset it in the profiles editor you can copy just new filters and then cancel to copy the new filters into the old profiles.

Last edited by stax76; 14th April 2015 at 10:51.
stax76 is offline  
Old 14th April 2015, 09:16   #4958  |  Link
JohnLai
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 448
stax76, any consideration to include simpleresize filter? This is the most less cpu taxing resizer with some sacrifice on downsizing quality.
JohnLai is offline  
Old 14th April 2015, 11:15   #4959  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,465
I'll look into it but for the rest of the month I'll take a PC break.
stax76 is offline  
Old 14th April 2015, 17:36   #4960  |  Link
Washka
Registered User
 
Washka's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Yugoslavia
Posts: 44
@Stax76
New Beta does not report OpenCL.dll is missing...
Washka is offline  
Closed Thread

Tags
gui, h.264, h.265, hevc, mkv, x264, x265

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.