Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th January 2012, 01:55   #1  |  Link
vincentw56
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 18
Some MKV files lockup Windows Explorer

Sorry, I am a little new to this. Some of the MKV files I have won't play and seem to lockup Windows Explorer. I can't delete them, move them, etc. Could this be a codec issue? Seems weird to me.

Also, if I take one that plays fine, and open it using the mkvtoolnix GUI and merge or edit anything, the resulting MKV file will lockup Windows Explorer.

Any help would be appreciated.

Thanks
vincentw56 is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2012, 01:58   #2  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 13,229
Probably a buggy shell extension

Try to run this command from an (elevated) console:

regsvr32.exe /u shmedia.dll
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2012, 02:12   #3  |  Link
Marin85
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 100
Do you have by any chance DivX thumbnail generator installed?
Marin85 is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2012, 02:23   #4  |  Link
vincentw56
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 18
Tried the unreg command and that .dll isn't on my system (as far as I know). I did a search and didn't find it either.

I have the Divx codec, but I don't have Divx thumbnail generator. At least I don't see it listed anywhere. I only installed the Divx codec, not the full software.
vincentw56 is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2012, 08:02   #5  |  Link
vincentw56
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 18
Looks like it was the Divx codec. I uninstalled it and installed the Community Combined Codec Pack and all is well. The movie wouldn't even play before and now it plays fine. Thanks for the suggestions.
vincentw56 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
mkv, mkvtoolnix

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.