Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17th April 2009, 11:37   #1  |  Link
masken
uhm... ?
 
Join Date: Oct 2001
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 281
One click solution for MPEG4 encoding?

Hi

Is there any free one click encoding solutions available for making MPEG4 clips?

In my case, I'm looking to encode a simple AVI clip taken with my digital camera for youtube.
masken is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2009, 14:33   #2  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,567
one click solution does not exist!
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2009, 15:08   #3  |  Link
smok3
brontosaurusrex
 
smok3's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,395
how many clicks then?
(i think i got some solutions that work with 9 clicks thought)
__________________
certain other member
smok3 is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2009, 19:17   #4  |  Link
masken
uhm... ?
 
Join Date: Oct 2001
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 281
well "one click" is a definition of easy-to-use applications... I just tried the MeGUI application and quite frankly, from a user friendly "just-want-to-open-my-video-file-and-convert-it-to-MPEG4" perspective it's quite hopeless. There isn't even an option to open an existing video file. So I'm just wondering if there's any easier, free apps available?

I just read this thread where a "one click" guide has been made... and it's 80 pages! Somewhere on page 1, the one click got lost...

Last edited by masken; 17th April 2009 at 19:20.
masken is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2009, 19:34   #5  |  Link
Inspector.Gadget
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,618
Quote:
There isn't even an option to open an existing video file.
Nonsense.
Inspector.Gadget is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2009, 19:34   #6  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
@masken:

also, "i just want to..." does not exists. you have two choices: to learn or not.
everything in the world works like that...

Last edited by Sharktooth; 17th April 2009 at 20:17.
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 06:05   #7  |  Link
Gamezcdr
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by masken View Post
There isn't even an option to open an existing video file.
In MeGUI File/Open
Gamezcdr is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 06:54   #8  |  Link
lych_necross
ZZZzzzz...
 
lych_necross's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: USA
Posts: 302
Off the top of my head, I can think of Handbrake and Avidemux. They are about as close to one click as you can get. Personally, I am not a fan of MeGUI (I think the interface is poorly designed). AutoMKV is a nice alternative to MeGUI.
lych_necross is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 08:24   #9  |  Link
masken
uhm... ?
 
Join Date: Oct 2001
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 281
Quote:
Originally Posted by Inspector.Gadget View Post
Nonsense.
The open dialogue defaults to an AVS script... I know you can change this, but I'm referring to ease of use

@lych_necross, yeah I also found HandBrake which is very promising! But it turned out that it either cannot handle mono audio as input, or I've got a codec/filter issue.
masken is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 08:43   #10  |  Link
Dark Shikari
x264 developer
 
Dark Shikari's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 8,688
If you don't want something complex like MeGUI, use something simple like Ripbot264.

It's really not hard folks: if you don't want something complicated, don't use something complicated.
Dark Shikari is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 22:06   #11  |  Link
masken
uhm... ?
 
Join Date: Oct 2001
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 281
Turned out that HandBrake had a known bug/limitation, it doesn't handle pcm_u8 audio.

Tried Ripbot264 and get the error message inside Media Player Classic:
Quote:
getinfo.avs
I don't know what "audio" means
E:\temp\Ripbot264temp\job1\getinfo.avs, line 3)
masken is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 22:42   #12  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 7,567
This error is already fixed in my not fully finished v1.14. Wait couple days.
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 02:36   #13  |  Link
Ajax_Undone
I dont care so should you
 
Ajax_Undone's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: In hell next to the boiling pit of Lava...
Posts: 989
Quote:
Originally Posted by Atak_Snajpera View Post
This error is already fixed in my not fully finished v1.14. Wait couple days.
Nice! I will have a modified Install script made by that time.
__________________
My Installer's ||
Ajax_Undone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.