Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th April 2007, 21:41   #261  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by lucassp View Post
It plays well in Media Player using both source (Direct Show and DGAVCIndex) filters, but encoding fails using DGAVCIndex,
Please give me the x264 command line that fails with the linked stream. Thank you.

Another question: Your log says it encoded 236 frames, and that is how many there are when I play the script in Avisynth. So in what way did encoding fail? Is it just the PPS messages that bother you?

Last edited by Guest; 28th April 2007 at 21:45.
Guest is offline  
Old 28th April 2007, 23:21   #262  |  Link
tomos
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: UK
Posts: 534
all fine on 32 bit vista now. cant get it to work at all on 64 bit vista though. using alpha 4 and dragging and dropping the video onto dgavcindex loads the video fine. it indexes fine but i have no joy at all in opening the AVS file after.

with only the avcsource line in the AVS script i get:

Quote:
there is no function named "AVCSource"
if i use 'load plugin', i get:

Quote:
LoadPlugin: プラグイン読込エラー
reading back to the start of this thread it seems it's because the dll isnt being loaded?

tried various combos of having the dll's in the avisynth folder as i do in 32 bit vista and in win/system32 but no joy.

anyone using Vista x64 with dgavc

alls fine via DSS btw
tomos is offline  
Old 29th April 2007, 01:22   #263  |  Link
Thunderbolt8
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,188
Quote:
Originally Posted by bob0r View Post
Many different satellite streams, all H.264.
If all those work, we are finally getting somewhere with H.264
do you mean with that that mkvmerge has problems with file sizes > 10 gb and therefore this could be part of my problems I posted in the other threads ?
Thunderbolt8 is offline  
Old 29th April 2007, 05:13   #264  |  Link
squid_80
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melbourne, AU
Posts: 1,963
Quote:
Originally Posted by tomos View Post
reading back to the start of this thread it seems it's because the dll isnt being loaded?
tried various combos of having the dll's in the avisynth folder as i do in 32 bit vista and in win/system32 but no joy.
anyone using Vista x64 with dgavc
If you're using a 64-bit version of windows put the dlls in windows\syswow64, not windows\system32.
squid_80 is offline  
Old 29th April 2007, 06:39   #265  |  Link
tomos
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: UK
Posts: 534
doh!

thanks. will gibe that a go

edit
-----

it worked

Last edited by tomos; 29th April 2007 at 06:44.
tomos is offline  
Old 29th April 2007, 19:00   #266  |  Link
lucassp
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Romania, Timisoara
Posts: 223
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Please give me the x264 command line that fails with the linked stream. Thank you.

Another question: Your log says it encoded 236 frames, and that is how many there are when I play the script in Avisynth. So in what way did encoding fail? Is it just the PPS messages that bother you?
Code:
--pass 1 --bitrate 9000 --stats "D:\Codecs\test.stats" --bframes 3 --b-pyramid --subme 1 --analyse none --me dia --threads 2 --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output NUL "D:\Codecs\test.avs"
Code:
 --pass 2 --bitrate 9000 --stats ".stats" --ref 5 --mixed-refs --no-fast-pskip --bframes 3 --b-pyramid --b-rdo --bime --weightb --subme 6 --trellis 2 --analyse all  --8x8dct --threads auto --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "D:\Codecs\test.mp4" "D:\Codecs\test.avs"
The first pass gives me the PPS messages and the second pass doesn't even start. The log that I posted on the 26th April is the log from the first pass.
lucassp is offline  
Old 8th May 2007, 21:23   #267  |  Link
J-Wo
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 213
Great program neuron2. Just wondering if there are any plans in the next release to add usage of a template.avs file in the DGAVCDec program directly. It would work much like template.avs does with DGIndex. Basically my template file would allow DGAVCDec to automatically create an avisynth script file with every project created. For my purposes I would want the script to contain the AVCSource("") line but with the correct filename automatically generated for me.
J-Wo is offline  
Old 8th May 2007, 22:12   #268  |  Link
G_M_C
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,076
Quote:
Originally Posted by J-Wo View Post
Great program neuron2. Just wondering if there are any plans in the next release to add usage of a template.avs file in the DGAVCDec program directly. It would work much like template.avs does with DGIndex. Basically my template file would allow DGAVCDec to automatically create an avisynth script file with every project created. For my purposes I would want the script to contain the AVCSource("") line but with the correct filename automatically generated for me.
If i understand Neuron2's post about this a bit, that he has the idea to get most, if not all, DGIndex features into DGAVCIndex. Might even end up with the same GUI.

And my hope is that in the long run DGIndex, DGAVCIndex (and my utlimate hope for DGVC1Index) will all be integrated into the ultimate tool: DGHDIndex. But thats my hope, and since i dont have a chrystal ball her, i dont know if Neuron2 has the same idea of it (and sadly my programming skillz are not good enough, so that i can help out).

In the mean time i give this opinion on DG(AVC)Index and Neuron2's effords:

Last edited by G_M_C; 8th May 2007 at 22:15.
G_M_C is offline  
Old 8th May 2007, 22:51   #269  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
I already have AVS template generation working in my private build. I want to get DGMPGDec 1.4.9 out first and then I will resume fulltime on DGAVCDec and get out a new alpha.

I doubt that DGMPEGDec and DGAVCDec will merge but you never know.
Guest is offline  
Old 9th May 2007, 22:49   #270  |  Link
Gannjunior
Registered User
 
Gannjunior's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Italy, Genova
Posts: 206
hi big neuron and thanks for your new tool!!

trying to open avc files (.mts) produced by my panasonic HDC-SD1 but when i drop the file into dgavcdec, its not able to open...any suggestion? do you want a little clip?

ciao!
__________________
P6T| 12Gb DDR3| i7-920 D0@3.8Ghz@1.168v+NOCTUA NH-U12P| Liberty 620| Stacker|2xRAID0 (4x500gb) Seag.72k.11| Seag. 500gb 72k.12| Seag. 1.5Tb 72k.11| GTX470@668/1843| U2410 24"| Se7en x64 on VRapt 300gb
Gannjunior is offline  
Old 9th May 2007, 22:53   #271  |  Link
ToS_Maverick
x264 Tester
 
Join Date: Dec 2005
Location: Austria, near Vienna
Posts: 223
i'll ask instead of neuron2, to keep him from asking the same question over and over again:

did you demux the stream? cause avcindex currently only supports .h264 files
ToS_Maverick is offline  
Old 9th May 2007, 23:14   #272  |  Link
Gannjunior
Registered User
 
Gannjunior's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Italy, Genova
Posts: 206
hi maverick...yes... i was reading now that i have to demux...but i'm having some trouble...do i demux it by mencoder? reading here http://forum.doom9.org/showthread.ph...ighlight=avchd , but im not able to get any demux...
__________________
P6T| 12Gb DDR3| i7-920 D0@3.8Ghz@1.168v+NOCTUA NH-U12P| Liberty 620| Stacker|2xRAID0 (4x500gb) Seag.72k.11| Seag. 500gb 72k.12| Seag. 1.5Tb 72k.11| GTX470@668/1843| U2410 24"| Se7en x64 on VRapt 300gb
Gannjunior is offline  
Old 9th May 2007, 23:17   #273  |  Link
lucassp
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Romania, Timisoara
Posts: 223
even if he demuxes the .mts files, he cannot open the .h264 streams with DGAVCIndex because that camcoder records at 1440x1080i.
lucassp is offline  
Old 9th May 2007, 23:48   #274  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by lucassp View Post
even if he demuxes the .mts files, he cannot open the .h264 streams with DGAVCIndex because that camcoder records at 1440x1080i.
That shouldn't be a problem unless it is PAFF. Is that what you are referring to?
Guest is offline  
Old 10th May 2007, 11:49   #275  |  Link
Inventive Software
Turkey Machine
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lowestoft, UK (but visit lots of places with bribes [beer])
Posts: 1,953
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
That shouldn't be a problem unless it is PAFF. Is that what you are referring to?
I thought you'd implemented PAFF support, or at least was working on it....
__________________
On Discworld it is clearly recognized that million-to-one chances happen 9 times out of 10. If the hero did not overcome huge odds, what would be the point? Terry Pratchett - The Science Of Discworld
Inventive Software is offline  
Old 10th May 2007, 12:16   #276  |  Link
lucassp
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Romania, Timisoara
Posts: 223
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
That shouldn't be a problem unless it is PAFF. Is that what you are referring to?
I don't know for sure if it's PAFF It would be useful if Gannjunior could provide us a short stream so we can check.

LE: After some google searches I found that the AVCHD standard encodes only PAFF.

Last edited by lucassp; 10th May 2007 at 12:20.
lucassp is offline  
Old 11th May 2007, 09:17   #277  |  Link
Gannjunior
Registered User
 
Gannjunior's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Italy, Genova
Posts: 206
hi luca,
i'll provide a little "raw" clip from my pana later.

I solved the problem in this way: i passed the raw avc file to nero vision that it should be able to edit avc directly, but, in the facts, it has some problems. However it permits me to get a passage file: infact i can obtain an hd-mpjpeg file that i can work in pinnacle 10.7 (waiting for may 15th the 11 version)..-> new edited mjpeg file that finally i can pass to nero recode or megui to obtain the final hd-avc file edited.
i would like to show the litte 'job'...what subforum could be better? avc-forum?

thanks,
ciao
__________________
P6T| 12Gb DDR3| i7-920 D0@3.8Ghz@1.168v+NOCTUA NH-U12P| Liberty 620| Stacker|2xRAID0 (4x500gb) Seag.72k.11| Seag. 500gb 72k.12| Seag. 1.5Tb 72k.11| GTX470@668/1843| U2410 24"| Se7en x64 on VRapt 300gb
Gannjunior is offline  
Old 11th May 2007, 15:19   #278  |  Link
Deinorius
Najarenthur
 
Deinorius's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Austria (Vienna)
Posts: 202
Is there any documentation about Commandline using of DGAVCIndex?
I would like to use DGAVCIndex in StaxRip per Event Command.

I just can open the file. How can I make the .dga?
Deinorius is offline  
Old 11th May 2007, 15:48   #279  |  Link
Gannjunior
Registered User
 
Gannjunior's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Italy, Genova
Posts: 206
dgavcindex will produce the .dga file..and after you have to load it in avisynth by using dgavcdecode.dll...

----------
for luca and neuron:

here your are a 33" clip as shot from my panasonic HDC-SD1, at 13 mbit HF.

http://www.savefile.com/files/713171

ciao!!
__________________
P6T| 12Gb DDR3| i7-920 D0@3.8Ghz@1.168v+NOCTUA NH-U12P| Liberty 620| Stacker|2xRAID0 (4x500gb) Seag.72k.11| Seag. 500gb 72k.12| Seag. 1.5Tb 72k.11| GTX470@668/1843| U2410 24"| Se7en x64 on VRapt 300gb
Gannjunior is offline  
Old 11th May 2007, 16:55   #280  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by Deinorius View Post
Is there any documentation about Commandline using of DGAVCIndex?
I would like to use DGAVCIndex in StaxRip per Event Command.

I just can open the file. How can I make the .dga?
You'll have to wait for a later version for command line support.
Guest is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.