Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24th January 2022, 02:07   #62681  |  Link
x7007
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 315
Why when I use http://madshi.net/madVRhdrMeasure145.zip it has HDR without enabling AMD/OS TV HDR?? but it uses 8bit. and 0.92.17 works fine with HDR detect and 10bit? using Potplayer
x7007 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2022, 14:43   #62682  |  Link
kasper93
MPC-HC Developer
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 591
Quote:
Originally Posted by aufkrawall View Post
That probably was it. It works again with build 145. Though I'm not sure I'm sold for the recent tonemapping changes.
Can you elaborate? It is good time to voice concerns. But looking at it, it's going really well and madshi has clear plan to consolidate and agree on proper settings. Let's hope he will have enough spare time to keep at it
kasper93 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2022, 16:23   #62683  |  Link
aufkrawall
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,812
I think I missed that some trade quality options were set for HDR. With them unchecked, it actually looks really good (now build 146). The difference between targeting for BT.709 and pure power display gamma curve is btw. very distinct ("display already calibrated" via clamping/calibrating with novideo_srgb).
aufkrawall is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2022, 18:44   #62684  |  Link
sexus
Registered User
 
sexus's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 198
would also be cool to have madvr integrate vulkan rendering ...surely should give big boost in performance

btw still havent figured out how to have BT2020 primaries be autoforced on playback start ...besides using a hotkey ...which sucks
sexus is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2022, 00:21   #62685  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 8,014
look up profiles.

vulkan is not plain faster than DX9.
it's different madVR uses mostly shader and these don't benefit massively from vulkan which uses a completely different shader language so everything has to be rewritten for most likely small gains at best.

there are reasons to do that for feature like dx12 or at least 11 but this is a lot of work.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2022, 15:04   #62686  |  Link
aufkrawall
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,812
You are lucky when you can even successfully switch to fullscreen with mpv Vulkan and AMD's bug infested Windows driver.
aufkrawall is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2022, 21:34   #62687  |  Link
FabioMC
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Iīm running with serious trouble with dolby atmos passthrough using madvr and mpc-hc/mpc-be. If I donīt seek (forward or backward) the audio runs smoothly for about 10min, but whenever I seek the movie it starts skipping and stuttering. Iīve tried almost everything, even a windows 10 and 11 (normal and lite versions) fresh installs. Iīve tried lav audio and mpc audio (mpc-be). The video runs smoothly no drop/rep/glich. It works fine with other audio sources (Dolby Digital+, DTS-HD). It looks like its loosing sync. Anyone can help me ? Do you think itīs something related to hdmi cable quality ? Thanks.

Last edited by FabioMC; 25th January 2022 at 21:43.
FabioMC is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2022, 04:32   #62688  |  Link
dbezerra
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by FabioMC View Post
Iīm running with serious trouble with dolby atmos passthrough using madvr and mpc-hc/mpc-be. If I donīt seek (forward or backward) the audio runs smoothly for about 10min, but whenever I seek the movie it starts skipping and stuttering. Iīve tried almost everything, even a windows 10 and 11 (normal and lite versions) fresh installs. Iīve tried lav audio and mpc audio (mpc-be). The video runs smoothly no drop/rep/glich. It works fine with other audio sources (Dolby Digital+, DTS-HD). It looks like its loosing sync. Anyone can help me ? Do you think itīs something related to hdmi cable quality ? Thanks.
I fixed ATMOS issues by installing the latest Lav Filters :

https://github.com/Nevcairiel/LAVFilters/releases
dbezerra is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2022, 15:49   #62689  |  Link
IngramAU
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 22
wow nice to see others having the same issue. I will try the new LAV.
IngramAU is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2022, 17:24   #62690  |  Link
FabioMC
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by dbezerra View Post
I fixed ATMOS issues by installing the latest Lav Filters :

https://github.com/Nevcairiel/LAVFilters/releases

Did u have the same issues ? Iīve already tried both latest stable and nightly lav builds. No luck.
FabioMC is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2022, 23:04   #62691  |  Link
dbezerra
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by FabioMC View Post
Did u have the same issues ? Iīve already tried both latest stable and nightly lav builds. No luck.
I had sound issues with ATMOS with an earlier version of Lav Filters. At some point the sound would just stop playing in certain titles. Since Nev fixed it, I never had problems again.
dbezerra is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2022, 07:34   #62692  |  Link
IngramAU
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 22
I'm still getting drop outs. Interestingly, I can get through a whole episode of a show and then as the scene changes to credits at the end I will get a drop out. I just can't work out what is the cause.
IngramAU is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2022, 05:07   #62693  |  Link
IngramAU
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 22
Have changed over to new HDMI cables and have MadVr145 going. I have unticked every performance saving option and now I'm getting lots of audio drop outs on this file.

Code:
General
Unique ID                                : 147447891194989394090149118539767442042 (0x6EED6E4EBC7380B57C68AF58A0AB6A7A)
Complete name                            : D:\TV Series Keepers\Yellowstone (2018)\Season 4\Yellowstone (2018) - S04E10 - Grass on the Streets and Weeds on the Rooftops WEBDL-1080p.mkv
Format                                   : Matroska
Format version                           : Version 4
File size                                : 5.10 GiB
Duration                                 : 1 h 16 min
Overall bit rate                         : 9 582 kb/s
Writing application                      : mkvmerge v58.0.0 ('Supper's Ready') 64-bit
Writing library                          : libebml v1.4.2 + libmatroska v1.6.4

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : High@L4
Format settings                          : CABAC / 4 Ref Frames
Format settings, CABAC                   : Yes
Format settings, Reference frames        : 4 frames
Codec ID                                 : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration                                 : 1 h 16 min
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 9 197 kb/s
Nominal bit rate                         : 10 000 kb/s
Width                                    : 1 920 pixels
Height                                   : 960 pixels
Display aspect ratio                     : 2.000
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.208
Stream size                              : 4.89 GiB (96%)
Default                                  : Yes
Forced                                   : No
Color range                              : Limited
Color primaries                          : BT.709
Transfer characteristics                 : BT.709
Matrix coefficients                      : BT.709

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : E-AC-3
Format/Info                              : Enhanced AC-3
Commercial name                          : Dolby Digital Plus
Codec ID                                 : A_EAC3
Duration                                 : 1 h 16 min
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 384 kb/s
Channel(s)                               : 6 channels
Channel layout                           : L R C LFE Ls Rs
Sampling rate                            : 48.0 kHz
Frame rate                               : 31.250 FPS (1536 SPF)
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 209 MiB (4%)
Language                                 : English
Service kind                             : Complete Main
Default                                  : Yes
Forced                                   : No


Using latest NVidia on a 1060GTX. Latest MPC-HC and latest LAV.

Keep in mind that the audio drop out occurs in KODI too which uses it's own internal pathways.
IngramAU is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2022, 15:38   #62694  |  Link
FabioMC
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Iīve finally found out the solution to my case. I think itīs related to the "hdmi arc cycle". In my setup the vga hdmi out is connected to the LG OLED TV and then the HDMI ARC of the TV to the AVR. I think itīs causing the delay. My solution was to use a secondary connection from my vga to the AVR (direct connection), set the resolution to 720p and use it as an extended display. After that I set the default audio to the AVR connection (secondary). Now the audio problems are totally gone.
FabioMC is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2022, 16:03   #62695  |  Link
mclingo
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1,354
the ARC port will only come into play and affect audio coming from your TV, it should not affect audio coming from your HTPC, i'm also using an LG OLED TV from 2015 and I have no issues with ATMOS.
__________________
LG OLED EF950-YAM RX-V685-RYZEN 3600 - 16GBRAM - WIN10 RX 5700 - https://www.videohelp.com/software/madVR/old-versions
mclingo is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2022, 19:57   #62696  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 8,014
depending on how he cabled it it makes sense.
bad implemented arc solution are not rare.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2022, 19:58   #62697  |  Link
FabioMC
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by mclingo View Post
the ARC port will only come into play and affect audio coming from your TV, it should not affect audio coming from your HTPC, i'm also using an LG OLED TV from 2015 and I have no issues with ATMOS.
I donīt know why but I was having several issues with this route:

VGA HDMI 1-> LG OLED C1 -> AVR (VIA ARC)

My solution:

VGA HDMI 1 -> LG OLED C1 (AUDIO DISABLED)
VGA HDMI 2 -> AVR (EXTENDED AND AUDIO DEFAULT)

I know thereīs a route 3 (VGA -> AVR -> TV) but my AVR is not dolby vision compatible.
FabioMC is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2022, 00:52   #62698  |  Link
mclingo
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1,354
Hi, I dont think that is right, I have mine setup as follows.

ARC port on TV is connected to ARC port on receiver, then receiver input is connected to pc.
__________________
LG OLED EF950-YAM RX-V685-RYZEN 3600 - 16GBRAM - WIN10 RX 5700 - https://www.videohelp.com/software/madVR/old-versions

Last edited by mclingo; 30th January 2022 at 00:12.
mclingo is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2022, 09:51   #62699  |  Link
wushantao
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 146
http://madshi.net/madVRhdrMeasure151.zip

151 is out
wushantao is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2022, 10:32   #62700  |  Link
Siso
Soul Seeker
 
Siso's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 724
Quote:
Originally Posted by wushantao View Post
Does it have expiration date?
Siso is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
direct compute, dithering, error diffusion, madvr, ngu, nnedi3, quality, renderer, scaling, uhd upscaling, upsampling

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.