Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD & BD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15th April 2009, 14:05   #1  |  Link
casperse
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 153
Force re-encoding of DVD menu?

Hi All

I have enabled encoding of Menu.... But it only shows up in the editor sometimes?

Is there some kind of limit? Menu = 200MB etc... before you are able to use the slider for the Menu encoding?

I really would like to take a 100MB menu and re-encode it to 50MB
casperse is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 23:46   #2  |  Link
Digga
User, Registered
 
Join Date: Jun 2003
Location: on the dock of the bay
Posts: 312
IIRC DVD-RB only encodes menus that are bigger than 50MB per default (can be changed via ini).
__________________
...today I like all colours, like Frans Zimmer.
Digga is offline   Reply With Quote
Old 20th April 2009, 18:13   #3  |  Link
steptoe
Registered User
 
steptoe's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Posts: 360
I believe if you add both of these, then DVD-RB will encode all video regardless of filesize as it sets the minimum filesize to zero

VTS_MIN_SIZE=0
VTSM_MIN_SIZE=0

The first is to encode all VTS regardless of filesize, the second is to encode all menus again regardless of filesize. I have this set and don't really notice any slow down, but on a source that has a lot of very small VTS's (like an interactive DVD) then you may notice it


You will have to add these yourself into the REBUILDER.INI file in the installation folder as they are 'hidden' settings that are not available via the main interface. Just copy and paste below the [Options] line and you will be okay


At defaults it only encodes video bigger than 50MB (I think its that size), on the understanding that the difference in size wasn't worth the extra time it would take to try and encode something that small and have it only encode to a slightly smaller size
steptoe is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2009, 17:22   #4  |  Link
casperse
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 153
Thanks!!!
casperse is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
menu encoding

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.