Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > VapourSynth

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th January 2021, 09:14   #121  |  Link
Emulgator
Big Bit Savings Now !
 
Emulgator's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: close to the wall
Posts: 984
Win7U64SP1 with (hopefully) latest .net 4.8.03761, systemwide latest VC++ Redist 2019 (14.28.29325.2)

Trying VSRepoGUI.exe for the first time.
No matter if 32bit or 64 bit, starting VSRepoGUI.exe
from within Vapoursynth portable R52 with internally provided python3.8.7150 and VC++ runtime 2019 (14.28.29334.0) gives

Code:
Problemsignatur:
  Problemereignisname:	CLR20r3
  Problemsignatur 01:	VSRepoGUI.exe
  Problemsignatur 02:	1.0.0.0
  Problemsignatur 03:	b514b7a2
  Problemsignatur 04:	VSRepoGUI
  Problemsignatur 05:	1.0.0.0
  Problemsignatur 06:	b514b7a2
  Problemsignatur 07:	118
  Problemsignatur 08:	6a
  Problemsignatur 09:	N3CTRYE2KN3C34SGL4ZQYRBFTE4M13NB
  Betriebsystemversion:	6.1.7601.2.1.0.256.1
  Gebietsschema-ID:	1031
  Zusatzinformation 1:	0a9e
  Zusatzinformation 2:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Zusatzinformation 3:	0a9e
  Zusatzinformation 4:	0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Ah, handediting vsrepogui.json to my portable path gives at least an assertion window "vsrepogui.json is invalid",
then after confirming the abovementioned crash report window pops up. Continuing.
__________________
"To bypass shortcuts and find suffering...is called QUALity" (Die toten Augen von Friedrichshain)
"Data reduction ? Yep, Sir. We're working on that issue. Synce invntoin uf lingöage..."

Last edited by Emulgator; 11th January 2021 at 09:32.
Emulgator is offline   Reply With Quote
Old 11th January 2021, 10:09   #122  |  Link
ChaosKing
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Germany
Posts: 1,467
I will check later in my VM. How does your vsrepogui.json look like?
Avsrepogui.exe is in the same folder as the python.exe?

EDIT
Can you run "python vsrepo.py update" in console without problems?
__________________
AVSRepoGUI // VSRepoGUI - Package Manager for AviSynth // VapourSynth
VapourSynth Portable FATPACK || VapourSynth Database || https://github.com/avisynth-repository

Last edited by ChaosKing; 11th January 2021 at 10:23.
ChaosKing is offline   Reply With Quote
Old 11th January 2021, 10:22   #123  |  Link
Emulgator
Big Bit Savings Now !
 
Emulgator's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: close to the wall
Posts: 984
Many thanks for looking into it ! Yes, vsrepogui is in the same folder as python.exe.
Just downloaded your Fatpack, it throws the same error, BTW.
Fatpack vsrepogui.json:
Code:
{  
	"Bin":"vsrepo.py",
	"win32": {
	"Binaries":"vapoursynth32\\plugins",
	"Scripts":"..\\Scripts"
	},
	"win64": {
		"Binaries":"vapoursynth64\\plugins",
		"Scripts":"..\\Scripts"
	}
}
My 32-bit standalone .json
(ATM I have no thorough understanding what "binaries" would address: the location of plugins or the VapourSynth.dll
and where this is an example of relative vs. absolute paths...
Code:
{  
   "Bin":"C:\\_PROG\\! Video Tools\\! VapourSynth32-Portable-R52\\vsrepo.py",
   "win32": {
	"Binaries":"abc d\\p32",
	"Scripts":"..\\scripts"
   },
   "win64": {
	"Binaries":"C:\_PROG_64\! Video Tools 64\! VapourSynth64-Portable-R52\\vsrepo\\abc d\\p64",
	"Scripts":"C:\_PROG_64\! Video Tools 64\! VapourSynth64-Portable-R52\\vsrepo\\abc d\\scripts"
   }
}
__________________
"To bypass shortcuts and find suffering...is called QUALity" (Die toten Augen von Friedrichshain)
"Data reduction ? Yep, Sir. We're working on that issue. Synce invntoin uf lingöage..."
Emulgator is offline   Reply With Quote
Old 11th January 2021, 11:50   #124  |  Link
ChaosKing
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Germany
Posts: 1,467
Binaries = plugin path in this context (it overrides the vsrepo parameters: you can check with "vsrepo.py paths)


the \ char needs to be escaped. A valid version should look like this.
Code:
{
   "Bin":"C:\\_PROG\\! Video Tools\\! VapourSynth32-Portable-R52\\vsrepo.py",
   "win32":{
      "Binaries":"abc d\\p32",
      "Scripts":"..\\scripts"
   },
   "win64":{
      "Binaries":"C:\\_PROG_64\\! Video Tools 64\\! VapourSynth64-Portable-R52\\vsrepo\\abc d\\p64",
      "Scripts":"C:\\_PROG_64\\! Video Tools 64\\! VapourSynth64-Portable-R52\\vsrepo\\abc d\\scripts"
   }
}
I tried the latest portable fatpack and it works in my test VM. It downloaded vspackages3.json in my root folder for some reason and I get the message "Could not read/download vspckages.json". I moved it to Vapoursynh64 folder and it started without problems.
I think I need a bat file which changes the directory first to avoid this problem.

"Clr20r3" error on google suggest that it could be a problem with the .net installation.

Btw. what is U in Win7U64SP1? Ultimate?
__________________
AVSRepoGUI // VSRepoGUI - Package Manager for AviSynth // VapourSynth
VapourSynth Portable FATPACK || VapourSynth Database || https://github.com/avisynth-repository

Last edited by ChaosKing; 11th January 2021 at 11:57.
ChaosKing is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2021, 02:05   #125  |  Link
lansing
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,435
For some reason my vsrepogui couldn't open, I have both Python 3.8 and 3.9 installed with 3.9 being the default, while my vseditor is able to run without problem.
lansing is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2021, 11:11   #126  |  Link
ChaosKing
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Germany
Posts: 1,467
See if the new version fixes it for you https://github.com/theChaosCoder/VSR...ses/tag/v0.9.6
__________________
AVSRepoGUI // VSRepoGUI - Package Manager for AviSynth // VapourSynth
VapourSynth Portable FATPACK || VapourSynth Database || https://github.com/avisynth-repository
ChaosKing is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2021, 17:50   #127  |  Link
lansing
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,435
Nope it still doesn't open, it worked if I uninstalled Python 3.9
lansing is offline   Reply With Quote
Old 2nd February 2021, 17:56   #128  |  Link
ChaosKing
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Germany
Posts: 1,467
I see the problem now.
vsrepo can't detect vapoursynth

Code:
.\python.exe .\vsrepo.py update
Could not detect vapoursynth
vsrepogui just assumes when python is found, vsrepo works correctly

=> But it should work in portable mode (not tested yet)

EDIT
portable mode works. Tested with python3.9 embed version.

vsrepogui.json
Code:
{  
   "Bin":"vsrepo.py",
   "win32": {
	"Binaries":"plugins32",
	"Scripts":"Scripts",
   },
   "win64": {
	"Binaries":"plugins64",
	"Scripts":"Scripts",
   }
}
__________________
AVSRepoGUI // VSRepoGUI - Package Manager for AviSynth // VapourSynth
VapourSynth Portable FATPACK || VapourSynth Database || https://github.com/avisynth-repository

Last edited by ChaosKing; 2nd February 2021 at 18:02.
ChaosKing is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2021, 00:50   #129  |  Link
jinkazuya
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 107
Does anybody have the detailsharpen plugin for StaxRip VapourSynth? I am just wondering how to import the plugin as well. Thanks.
jinkazuya is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2021, 10:38   #130  |  Link
ChaosKing
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Germany
Posts: 1,467
You can find a vs version here https://github.com/Selur/Vapoursynth...41Fun.py#L2885

Scipts are imported like this: import G41Fun as gf

and then can be used like this: clip = gg.DetailSharpen(clip)

You need to place G41Fun.py inside your python site-packages folder
Code:
C:\Users\<USER>\AppData\Roaming\Python\Python38\site-packages
For Staxrip specific help ask in the Staxrip thread.
__________________
AVSRepoGUI // VSRepoGUI - Package Manager for AviSynth // VapourSynth
VapourSynth Portable FATPACK || VapourSynth Database || https://github.com/avisynth-repository
ChaosKing is offline   Reply With Quote
Old 23rd March 2021, 00:32   #131  |  Link
jinkazuya
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 107
Quote:
Originally Posted by ChaosKing View Post
You can find a vs version here https://github.com/Selur/Vapoursynth...41Fun.py#L2885

Scipts are imported like this: import G41Fun as gf

and then can be used like this: clip = gg.DetailSharpen(clip)

You need to place G41Fun.py inside your python site-packages folder
Code:
C:\Users\<USER>\AppData\Roaming\Python\Python38\site-packages
For Staxrip specific help ask in the Staxrip thread.
Thanks for your help but I cannot see the python directory or folder and besides I do not know what to do with the script. I think I will ask in the Staxrip thread.
jinkazuya is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.