Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19th July 2018, 08:01   #2981  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,661
New QSVEnc v3.08

In order to pass options to the audio encoder.
Example: - audio - codec aac: aac_coder = twoloop

so that profiles can be specified during speech encoding. (- audio-profile)

Added option to specify tier of HEVC. (- tier)

Slightly reduced memory usage at high bit rate.

Improved to be incomplete frame rate in case of variable frame rate and so on.

Improved synchronization when audio starts first.



New NVEnc v4.09

Now --audio-codec can have option to audio encoders.
Example: --audio-codec aac:aac_coder=twoloop

Slightly reduce memory usage, especially encoding with high bitrate.

Add option to add padding to videos. (--vpp-pad)

Improve frame rate detection.

Improve avsync, especially when video has delay.

Add option to specify audio profile, but most of the time it is unnecessary. ( --audio-profile )
__________________
Win 10 x64 (18362.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (436.15)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline   Reply With Quote
Old 19th July 2018, 08:44   #2982  |  Link
thomy21
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 8
@Revan654

Please also update the x264 to the latest version with the next update: 2901

Thanks and great for developing Stax.
thomy21 is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2018, 17:23   #2983  |  Link
lansing
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,151
I was trying out this program but couldn't even successfully load a vapoursynth script. It always returns the error "core is not defined". I searched and found the same complain 2 years ago on the project page. I guess it hasn't been fix for 2 years.

I investigated myself and found that every time I load a vpy script, it will auto create a temp folder and duplicated my script to a temp vpy script with some lines added on the top and the program will run that temp script instead. And that's where the problem came from. From the added lines, there's a few calls to core.std but on top of those calls there is no declaration of the vs object or the core...that's why the "core is not defined" error. This is just so silly.
lansing is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2018, 07:28   #2984  |  Link
stax76
Registered User
 
stax76's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 5,787
Hi everybody,

it's time for me to leave staxrip, shall the gods decide about it's future, I'm out, PEACE!

Last edited by stax76; 21st July 2018 at 08:33.
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2018, 08:47   #2985  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,661
Hope everything is fine for you Frank regarding StaxRip and in general.

Many, many thanks for your time and effort, fixing bugs, replying posts and fulfilling requests.

You were acting as a good paradigm of a developer for the rest to follow.

Have fun whatever you do!
__________________
Win 10 x64 (18362.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (436.15)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2018, 08:57   #2986  |  Link
Yanak
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 267
Hi Stax,

Sad to hear that, still had a tiny hope you will come back to it one of those days.

Thanks a lot for this fantastic tool, thanks for all the help and support you provided, thanks for answering my too numerous questions or requests, thanks for all the things you made me learn while messing with Staxrip, like powershell scripting that i use more often now.

Staxrip is a great tool with a lot of customizations possible, it's really not common nowadays to see such program versatility and open possibilities for the end user to customize it to it's needs or even add some stuff to it while not being it's primary usage, this tool is really outstanding for that.

A big thank you for all Stax, wish you the best for whatever you will do in the future.
Yanak is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2018, 18:00   #2987  |  Link
mcjordan
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 98
Frank, I feel deep regret that you leave us. But I fully understand you.
As time goes on, I have less and less time to deal with my favorite things.
You will remain in my heart with your responsiveness and altruism.
Thank you for everything you did for us!
mcjordan is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2018, 08:04   #2988  |  Link
dev84
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 51
Thank You Frank for years of hard work, i wish You all the best.
You can be sure that Your software will be used for many years to come.
dev84 is offline   Reply With Quote
Old 24th July 2018, 23:23   #2989  |  Link
Lynx_TWO
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 31
nooooooooooooooo

So sorry to see you go Stax! Any chance you'll be working with the new dBpoweramp Video Converter? You'd bring a lot of experience to the table with them

Lynx_TWO is offline   Reply With Quote
Old 25th July 2018, 12:59   #2990  |  Link
Digga
User, Registered
 
Join Date: Jun 2003
Location: on the dock of the bay
Posts: 312
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
it's time for me to leave staxrip, shall the gods decide about it's future, I'm out, PEACE!
I'd like to thank you for the work you put in this project, I have been a longtime user... your work is and was very much appreciated!
IMHO, the GUI is very nice and suits my needs as an educated user (though no pro) in most ways, so thanks again!

Quote:
Originally Posted by thomy21 View Post
Please also update the x264 to the latest version with the next update: 2901
you can easily and without fear of breaking something replace the x264 codec manually by yourself. I've done this a few times already to be up to date with newer encoder versions.
to do so, just replace the executeable located in 'path-to-StaxRip\Apps\x264'. you have to rename your new version to 'x264.exe' or 'x264-10bit.exe', depending on which version you are using (if you don't know which one, replace both, though you prolly are using the more common 'normal' 8-bit version then).
also, make sure to download and use the 64-bit version of x264, unless you are still using an older version of StaxRip with 32-bit support.
there are many places to get a newer version of x264, e.g. here:
http://download.videolan.org/pub/vid...inaries/win64/

for cosmetic reasons, you also may want to edit the version textfile located in 'path-to-StaxRip\Apps' scroll down untill you see 'x264' there on the left and edit the version number on the right to '0.155.2901 8-Bit'. otherwise, the encoding window will still display the older version number IIRC.
__________________
...today I like all colours, like Frans Zimmer.
Digga is offline   Reply With Quote
Old 26th July 2018, 13:04   #2991  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Location: Denmark
Posts: 207
FFmpeg v4.0.2 is released.
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 26th July 2018, 13:50   #2992  |  Link
Yanak
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 267
@Digga : you can edit the version directly from Staxrip ,
go to tools > apps > manage
on the top left in the search field enter x264, select/highlight it on the list of results,
then on top of this window see "version", click on it, enter new version in the little popup and done.

Same for easily locating one .exe or plugin, just need to click on "Explore" at the top after selecting it on the list

Last edited by Yanak; 26th July 2018 at 14:05.
Yanak is offline   Reply With Quote
Old 26th July 2018, 17:19   #2993  |  Link
Khun_Doug
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 74
Enjoy your retirement Frank. It's one of the best jobs I ever had. Unlike me, I hope your retirement does not bring on a sense of boredom.

Revan654, are you still on the list? If so, do you plan to move forward, beyond the 1.8.2.0 release?
Khun_Doug is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2018, 08:54   #2994  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,661
Quote:
Originally Posted by Revan654 View Post
I would try a different demuxing program for pre-process. It seems like Mp4Box isn't getting along with your video file.
Hello.

Your last post here is three weeks ago.

Is everything OK with StaxRip support ?

Are you going to keep on developing on this project ?

You seemed very determined in the beginning and full of energy.

I hope everything is fine.
__________________
Win 10 x64 (18362.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (436.15)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2018, 23:51   #2995  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,661
New NVEncC v4.10

Now progress info shown by NVEncC will consider --trim option.

Avoid freeze with some environments which has OpenCL API causing crush.
__________________
Win 10 x64 (18362.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (436.15)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline   Reply With Quote
Old 28th July 2018, 13:54   #2996  |  Link
Lynx_TWO
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 31
Staxrip Plugin and App updates - one package

Staxrip Updates

UPDATE 07/28/2018 - MP4Box, added required dlls to folder

7zip file, all you have to do is drag and drop the contents into your Staxrip folder and replace original files. The settings texts are there as well so you shouldn't need to manually update the settings in Staxrip.

Disclaimer: none of these have been tested so your mileage may vary with compatibility.

List of updates in this package:


APPS

AviSynth+ 2798 (you'll need to run and install this)
ffmpeg 20180726
FFTW 3.3.8
MediaInfo 0.18.05
mkvextract 25.0.0
mkvmerge 25.0.0
MP4Box 0.7.2-DEV-rev625
QSCEnc 3.08
NVEnc 4.10
ProjectX 0.91.0.10
qaac 2.67
x264 2901
x264 10-Bit 2851
x265 2.8+47


PLUGINS (avs)

masktools2 2.2.17
mClean 3.2
modPlus 2017-10-17
mvtools2 2.7.31
QTGMC 3.358s
RgTools 0.97
SMDegrain 3.1.2.100s
TIVTC 1.0.11


PLUGINS (both)

KNLMeansCL 1.1.1
VSFilterMod 11-12-2017


PLUGINS (vs)

d2vsource 1.1
mvtools 20
nnedi3 11
vcmod r24+ (2017)


RUNTIMES (you'll need to install these)

VapourSynth R44
Python 3.7

Last edited by Lynx_TWO; 28th July 2018 at 16:01.
Lynx_TWO is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2018, 12:30   #2997  |  Link
Magik Mark
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 541
Can somebody help decipher this:

Quote:
Error Video encoding using x265 2.8+56 (1.7.0.6)

Video encoding using x265 2.8+56 failed with exit code: -1073741819 (0xC0000005)

The exit code might be a system error code: The instruction at 0xp referenced memory at 0xp. The memory could not be s.


------------------- Video encoding using x265 2.8+56 -------------------

avs2pipemod[info]: writing 61619 frames of 24000/1001 fps, 1920x1080,
sar 0:0, YUV-420-planar-8bit progressive video.
y4m [info]: 1920x1080 fps 24000/1001 i420p8 unknown frame count
raw [info]: output file: NUL
x265 [info]: HEVC encoder version 2.8+56-613074c6714f
x265 [info]: build info [Windows][MSVC 1914][64 bit] 10bit
x265 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast LZCNT SSSE3 SSE4.2 AVX FMA3 BMI2 AVX2
x265 [info]: Main 10 profile, Level-4 (Main tier)
x265 [info]: Thread pool created using 28 threads
x265 [info]: Slices : 1
x265 [info]: frame threads / pool features : 4 / wpp(17 rows)
x265 [info]: Coding QT: max CU size, min CU size : 64 / 8
x265 [info]: Residual QT: max TU size, max depth : 32 / 1 inter / 1 intra
x265 [info]: ME / range / subpel / merge : hex / 57 / 2 / 2
x265 [info]: Keyframe min / max / scenecut / bias: 23 / 250 / 40 / 5.00
x265 [info]: Lookahead / bframes / badapt : 20 / 4 / 2
x265 [info]: b-pyramid / weightp / weightb : 1 / 1 / 0
x265 [info]: References / ref-limit cu / depth : 3 / on / on
x265 [info]: AQ: mode / str / qg-size / cu-tree : 3 / 1.0 / 32 / 1
x265 [info]: Rate Control / qCompress : ABR-1500 kbps / 0.60
x265 [info]: tools: rd=3 ssim-rd rskip signhide tmvp strong-intra-smoothing
x265 [info]: tools: lslices=6 deblock sao stats-write
avs2pipemod[info]: finished, wrote 36 frames [0%].
avs2pipemod[info]: total elapsed time is 5.167 sec.
avs2pipemod[error]: only wrote 36 of 61619 frames.

at StaxRip.Proc.Start() in D:\Projekte\VS\VB\StaxRip\General\Proc.vb:line 338
at StaxRip.x265Enc.Encode(String passName, String commandLine, ProcessPriorityClass priority) in D:\Projekte\VS\VB\StaxRip\Encoding\x265Enc.vb:line 65
at StaxRip.x265Enc.Encode() in D:\Projekte\VS\VB\StaxRip\Encoding\x265Enc.vb:line 42
at StaxRip.GlobalClass.ProcessVideo() in D:\Projekte\VS\VB\StaxRip\General\GlobalClass.vb:line 225
at System.Threading.Tasks.Parallel.<>c__DisplayClass4_0.<Invoke>b__0()
--- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw()
at StaxRip.GlobalClass.ProcessJob(String jobPath) in D:\Projekte\VS\VB\StaxRip\General\GlobalClass.vb:line 137
__________________
Asus X99 Sabertooth - Xeon E5 2695 - Asus Strix GTX 960 4G - DDR4 16GB Predator - Pioneer KRP 600M (isf calibrated) - Yamaha A3030 - Windows 10 x64 - Kodi with DSplayer - Lav - MadVR - XYsubtitle
Magik Mark is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2018, 16:19   #2998  |  Link
Khun_Doug
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 74
Would you provide some additional information. For instance, please specify the filters and their order. Are you able to successfully preview the video? Are you using VapourSynth or AVS?

FYI, I recently had trouble with almost every encode that used SMDegrain. I wasn't able to determine the exact source. There were newer versions of AviAynth+ and masktool2. Updating both of those resolved the error and I can encode again. If you are using AVS please see if you have latest AviAynth+. Also check the revision(s) of your filters.
Khun_Doug is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2018, 19:07   #2999  |  Link
NikosD
Registered User
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,661
Quote:
Originally Posted by Lynx_TWO View Post
Adding latest versions of the tools/apps used by StaxRip is one thing, but adding the added functionality of those latest versions is another e.g new switches to QSVEnc & NVEnc GUI.

Haven't used latest StaxRip yet, I would like to know which case we are talking about with latest update.
__________________
Win 10 x64 (18362.388) - Core i3-9100F - nVidia 1660 (436.15)
HEVC decoding benchmarks
H.264 DXVA Benchmarks for all
NikosD is offline   Reply With Quote
Old 29th July 2018, 23:15   #3000  |  Link
mironicus
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Problem

Hello,

I tried to encode a video with Staxrip using NVEnc on my laptop that uses Intel HD 630/NVidia GTX 1070 optimus. It does not work because I always get an error message. Also Intel hardware encoding (Intel H264/H265) is not working. Is there a problem that the computer uses two GPUs at the same time?

On my desktop with a single GTX 1050Ti it works.
mironicus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.