Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26th September 2017, 07:17   #4681  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,587
Quote:
Originally Posted by steakhutzeee View Post
Hi

I use mpc-be with my configuration (signature) on a 1920*1080 full hd monitor.

I tried with ISR, VSFilter and XYSubFilter but i can't see subs in the black bars when i see a movie.

I use madvr and in the zoom settings i've selected to move subs to the bottom.

You know why? Thanks
It works for me with the built in sub renderer. I can take a look at the settings tomorrow.
__________________
Ryzen 5 2600,Asus Prime b450-Plus,16GB,MSI GTX 1060 Gaming X 6GB(v385.28),Win10 LTSB 1607,MPC-BEx64+LAV+MadVR,Yamaha RX-A870,LG OLED65B8(2160p@23/24/25/29/30/50/59/60Hz)
chros is offline   Reply With Quote
Old 27th September 2017, 17:34   #4682  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,259
Quote:
Originally Posted by Grimsdyke View Post
It does not because it always shows GPU !!
This is not true. Sometimes it does not show anything.

Last edited by v0lt; 27th September 2017 at 18:00.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 27th September 2017, 18:50   #4683  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,587
Quote:
Originally Posted by steakhutzeee View Post
I use mpc-be with my configuration (signature) on a 1920*1080 full hd monitor.

I tried with ISR, VSFilter and XYSubFilter but i can't see subs in the black bars when i see a movie.

I use madvr and in the zoom settings i've selected to move subs to the bottom.
OK, here are the working settings for 1080p screen:

madVR - zoom control:
- x disable scaling if image size changes by only: ... 25 lines or less
- x move subtitles: ... to bottom of the screen/window
- x auto detect hard coded black bars
- x notify media player about cropped black bars: ... no more than once every 2 sec
- x keep bars visible if they contain subtitles: ... forever
- x crop black bars

MPC-BE - Options:
- Subtitles:
-- Subtitle renderer: internal subtitle renderer
-- x Prefer external subtitles over embedded subtitles
-- x Use Subresync (this is an amazing feature from Gabest!)
- Subtitles - Rendering:
-- disable here: "Override placement"
-- Sub pictures to buffer: 10
-- Max texture resolution: Desktop
-- x Allow dropping some subpictures if the queue is running late
- Subtitles - Default Style:
-- Screen Alignement & Margins:
--- bottom middle
--- Left, Top, Right: 20
--- Bottom: 9
--- disable here: "Position subtitles relative to the video frame"
-- Border style: Opaque box, border width: 2, Shadow width: 3
-- Colors & Transparency:
--- Primary, Secondary: ~90% ; Outline: ~60% ; Shadow: ~50%
--- disable here: "Link alpha channels"
-- Font: Arial, size: 16 (depends on the size of the screen)

Quote:
Originally Posted by v0lt View Post
This is not true. Sometimes it does not show anything.
I think it works OK (using external LAV filters (copyback direct mode) and madVR), I saw once when LAV reported that copyback is used and MPC-BE didn't display GPU icon: with Ducks.Take.Off.2160p.QHD.CRF25.x264
__________________
Ryzen 5 2600,Asus Prime b450-Plus,16GB,MSI GTX 1060 Gaming X 6GB(v385.28),Win10 LTSB 1607,MPC-BEx64+LAV+MadVR,Yamaha RX-A870,LG OLED65B8(2160p@23/24/25/29/30/50/59/60Hz)

Last edited by chros; 27th September 2017 at 18:55.
chros is offline   Reply With Quote
Old 27th September 2017, 20:41   #4684  |  Link
steakhutzeee
Registered User
 
steakhutzeee's Avatar
 
Join Date: May 2015
Posts: 225
Quote:
Originally Posted by chros View Post
OK, here are the working settings for 1080p screen:

madVR - zoom control:
- x disable scaling if image size changes by only: ... 25 lines or less
- x move subtitles: ... to bottom of the screen/window
- x auto detect hard coded black bars
- x notify media player about cropped black bars: ... no more than once every 2 sec
- x keep bars visible if they contain subtitles: ... forever
- x crop black bars

MPC-BE - Options:
- Subtitles:
-- Subtitle renderer: internal subtitle renderer
-- x Prefer external subtitles over embedded subtitles
-- x Use Subresync (this is an amazing feature from Gabest!)
- Subtitles - Rendering:
-- disable here: "Override placement"
-- Sub pictures to buffer: 10
-- Max texture resolution: Desktop
-- x Allow dropping some subpictures if the queue is running late
- Subtitles - Default Style:
-- Screen Alignement & Margins:
--- bottom middle
--- Left, Top, Right: 20
--- Bottom: 9
--- disable here: "Position subtitles relative to the video frame"
-- Border style: Opaque box, border width: 2, Shadow width: 3
-- Colors & Transparency:
--- Primary, Secondary: ~90% ; Outline: ~60% ; Shadow: ~50%
--- disable here: "Link alpha channels"
-- Font: Arial, size: 16 (depends on the size of the screen)
Thanks! It works!! Why you use this and not any external filter like VSFilter or XYSubfilter?

Can you explain to me what the option you use does? MadVR configuration is not so clear too. If it's not lot of bother Thanks!!
__________________
Intel i5-4590 - MSI R9 270X 2GB - 8GB RAM

Last edited by steakhutzeee; 27th September 2017 at 20:50.
steakhutzeee is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2017, 04:40   #4685  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,259
Quote:
Originally Posted by chros View Post
I saw once when LAV reported that copyback is used and MPC-BE didn't display GPU icon: with Ducks.Take.Off.2160p.QHD.CRF25.x264
I do not confirm this.
MPC-BE 1.5.1 (build 2960) beta, LAV Video Decoder 0.70.2.74-git.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2017, 19:02   #4686  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,587
Quote:
Originally Posted by v0lt View Post
I do not confirm this.
MPC-BE 1.5.1 (build 2960) beta, LAV Video Decoder 0.70.2.74-git.
Today it shows it here as well

Quote:
Originally Posted by steakhutzeee View Post
Thanks! It works!! Why you use this and not any external filter like VSFilter or XYSubfilter?
- I don't like to use any additional filter if a feature can be done within the player itself
- VSFilter is equal to the internal subtitle renderer!
- and the reason is the mentioned SubResync ! (View->SubResync (CTRL+6))

Quote:
Originally Posted by steakhutzeee View Post
Can you explain to me what the option you use does? MadVR configuration is not so clear too. If it's not lot of bother Thanks!!
No worries. I just go through the major ones (you can play with the rest and you'll see the effect):

madVr:
- x disable scaling if image size changes by only: ... 25 lines or less
---- it doesn't turn on the scaling algorithms for small size changes, e.g.: if your display is 1920x1080 and your video file 1904x1064 (e.g. with web-dls)
- x keep bars visible if they contain subtitles: ... forever
---- this is for hardcoded subs in black bar

MPC-BE:
-- x Prefer external subtitles over embedded subtitles
---- it will always select first the external sub (srt) if it exist and you have set a preferred language at "Options -> Playback -> Default track preference; Sub: 'hu hun en eng' "
-- Max texture resolution: Desktop
---- renders the sub at desktop resolution: it will be more finer
--- disable here: "Position subtitles relative to the video frame"
---- since we cropped the possible black bars in madVR it's important to disable this: it will always position relative to the window of the player this way

So, the important settings were to achieve what you wanted:
madVR - zoom control:
- x move subtitles: ... to bottom of the screen/window
- x auto detect hard coded black bars
- x notify media player about cropped black bars: ... no more than once every 2 sec
- x keep bars visible if they contain subtitles: ... forever
- x crop black bars
MPC-BE - Options:
-- Subtitle renderer: internal subtitle renderer
- Subtitles - Rendering:
-- disable here: "Override placement"
-- Screen Alignement & Margins:
--- Bottom: 9
--- disable here: "Position subtitles relative to the video frame"
__________________
Ryzen 5 2600,Asus Prime b450-Plus,16GB,MSI GTX 1060 Gaming X 6GB(v385.28),Win10 LTSB 1607,MPC-BEx64+LAV+MadVR,Yamaha RX-A870,LG OLED65B8(2160p@23/24/25/29/30/50/59/60Hz)

Last edited by chros; 28th September 2017 at 19:05.
chros is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2017, 20:07   #4687  |  Link
steakhutzeee
Registered User
 
steakhutzeee's Avatar
 
Join Date: May 2015
Posts: 225
Quote:
Originally Posted by chros View Post
Today it shows it here as well


- I don't like to use any additional filter if a feature can be done within the player itself
- VSFilter is equal to the internal subtitle renderer!
- and the reason is the mentioned SubResync ! (View->SubResync (CTRL+6))


No worries. I just go through the major ones (you can play with the rest and you'll see the effect):

madVr:
- x disable scaling if image size changes by only: ... 25 lines or less
---- it doesn't turn on the scaling algorithms for small size changes, e.g.: if your display is 1920x1080 and your video file 1904x1064 (e.g. with web-dls)
- x keep bars visible if they contain subtitles: ... forever
---- this is for hardcoded subs in black bar

MPC-BE:
-- x Prefer external subtitles over embedded subtitles
---- it will always select first the external sub (srt) if it exist and you have set a preferred language at "Options -> Playback -> Default track preference; Sub: 'hu hun en eng' "
-- Max texture resolution: Desktop
---- renders the sub at desktop resolution: it will be more finer
--- disable here: "Position subtitles relative to the video frame"
---- since we cropped the possible black bars in madVR it's important to disable this: it will always position relative to the window of the player this way

So, the important settings were to achieve what you wanted:
madVR - zoom control:
- x move subtitles: ... to bottom of the screen/window
- x auto detect hard coded black bars
- x notify media player about cropped black bars: ... no more than once every 2 sec
- x keep bars visible if they contain subtitles: ... forever
- x crop black bars
MPC-BE - Options:
-- Subtitle renderer: internal subtitle renderer
- Subtitles - Rendering:
-- disable here: "Override placement"
-- Screen Alignement & Margins:
--- Bottom: 9
--- disable here: "Position subtitles relative to the video frame"
Thanks! I'm studying this now I asked because last evening I saw a movie, and the image was effectively "zoomed". On certain parts the black bars were cropped effectively. I've seen the difference opening the same file in VLC. This can achieve a worse video quality? This kind of "forced zoom on a video". This is the source of my doubts.

So I effectively need to crop the black bars in the madvr settings? And there is the other command to keep them visible if there are subs. What this is about? If I want always the black bars instead?

My doubt is because black bars are cropped only if i select the option 'if there are big black bars', so i can delete the bars completely, so what's the use of the option 'crop black bars'? i can't see difference if i disable it.

And, can i use these settings with LAV Splitter installed and active?

Hope it's clear :P

Thanks again and again


Inviato dal mio ASUS_Z00LD utilizzando Tapatalk
__________________
Intel i5-4590 - MSI R9 270X 2GB - 8GB RAM

Last edited by steakhutzeee; 28th September 2017 at 20:55.
steakhutzeee is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2017, 19:12   #4688  |  Link
Grimsdyke
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Hannover, Germany
Posts: 151
Chapter markers are still somewhat tricky !! They work for example on Blu-Ray #1 of Nightwish's Vehicle of Spirit but not on BR #2.
Grimsdyke is online now   Reply With Quote
Old 1st October 2017, 12:56   #4689  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,587
Quote:
Originally Posted by steakhutzeee View Post
If I want always the black bars instead?
Well, the idea behind cropping black bars is that video card has less amount of data to deal with. If it's not an issue for you then you don't need this feature in madvr.

Quote:
Originally Posted by steakhutzeee View Post
And, can i use these settings with LAV Splitter installed and active?
That's how I use them (see my signature).

Can you ask the rest of the question in madvr thread since they're not mpc-be related?
__________________
Ryzen 5 2600,Asus Prime b450-Plus,16GB,MSI GTX 1060 Gaming X 6GB(v385.28),Win10 LTSB 1607,MPC-BEx64+LAV+MadVR,Yamaha RX-A870,LG OLED65B8(2160p@23/24/25/29/30/50/59/60Hz)
chros is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2017, 13:42   #4690  |  Link
steakhutzeee
Registered User
 
steakhutzeee's Avatar
 
Join Date: May 2015
Posts: 225
Quote:
Originally Posted by chros View Post
Well, the idea behind cropping black bars is that video card has less amount of data to deal with. If it's not an issue for you then you don't need this feature in madvr.


That's how I use them (see my signature).

Can you ask the rest of the question in madvr thread since they're not mpc-be related?
Sure, and thank you for your help! I solved my issue and... I love subresync feature!

Inviato dal mio ASUS_Z00LD utilizzando Tapatalk
__________________
Intel i5-4590 - MSI R9 270X 2GB - 8GB RAM
steakhutzeee is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2017, 11:24   #4691  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,587
Quote:
Originally Posted by steakhutzeee View Post
Sure, and thank you for your help! I solved my issue and... I love subresync feature!
Good to hear it, enjoy!
__________________
Ryzen 5 2600,Asus Prime b450-Plus,16GB,MSI GTX 1060 Gaming X 6GB(v385.28),Win10 LTSB 1607,MPC-BEx64+LAV+MadVR,Yamaha RX-A870,LG OLED65B8(2160p@23/24/25/29/30/50/59/60Hz)
chros is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2017, 17:43   #4692  |  Link
Klaus1189
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Location: Bavaria
Posts: 863
If I use madvr and enable "delay playback until renderer is full" the taskbar indicator (is it called that way?) displays pause and yellow color progress of file. Is that something that can be fixed? In MPC-BE or madvr?
Klaus1189 is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2017, 23:20   #4693  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,286
Hey Volt, any chance of getting audio info (same as clicking the AUD button) displaying on the OSD via hotkey?
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2017, 02:35   #4694  |  Link
Megalith
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 114
Is there an option to display an audio graph for a video file? It would make finding (seeking to) dialog a lot easier.
Megalith is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2017, 04:26   #4695  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,259
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
Hey Volt, any chance of getting audio info (same as clicking the AUD button) displaying on the OSD via hotkey?
File->Properties.

Quote:
Originally Posted by Megalith View Post
Is there an option to display an audio graph for a video file? It would make finding (seeking to) dialog a lot easier.
No.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2017, 04:27   #4696  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,286
Yeah, I was wanting something a bit tidier than that. Prefer to stay in fullscreen and just use tasteful OSD display rather than have some window come up over the video, plus you need to scroll..
Will you consider?
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 6th October 2017, 04:05   #4697  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,259
@ryrynz
I do not understand your problem. But on the basis of what I understood, my answer is no.
v0lt is offline   Reply With Quote
Old 6th October 2017, 07:11   #4698  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,286
I want without breaking out of full screen mode to tell what the audio output is. This way I can set the receiver to Stereo x7 if the audio is stereo rather than some surround mode. ATM I have to use properties (as you said) and scroll or come out of full screen to click the AUD button. A simple OSD message showing the audio track information is neat and quick. Perhaps along with show name of media file we can include audio info video info as well when file first loads rather than just title only?

Example.

Last edited by ryrynz; 6th October 2017 at 08:08.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 6th October 2017, 08:21   #4699  |  Link
Aleksoid1978
Registered User
 
Aleksoid1978's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Vladivostok
Posts: 2,322
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
I want without breaking out of full screen mode to tell what the audio output is. This way I can set the receiver to Stereo x7 if the audio is stereo rather than some surround mode. ATM I have to use properties (as you said) and scroll or come out of full screen to click the AUD button. A simple OSD message showing the audio track information is neat and quick. Perhaps along with show name of media file we can include audio info video info as well when file first loads rather than just title only?

Example.
No, this information will not be in OSD.
__________________
I7 2600K@4.2 /Asrock P67 Extreme4 Gen 3 /Kingston HyperX 8Gb 1866 (4x2) Kit /OCZ Vertex 3 256Gb /Gigabyte GTX 960 /BenQ EW2430 /LG 47LM620T /Yamaha RX-V471 + NS-555 + NS-C444 + NS-333 + YST-SW215
Aleksoid1978 is online now   Reply With Quote
Old 8th October 2017, 16:07   #4700  |  Link
Zinglar
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Is there a way to start the program with a preset directory where my media files would be found? I tried to do it by starting the program using a shortcut, but it didn't make any difference. File Open File/URL... defaults to Documents on C drive, but I would prefer it to point to a different directory.
Zinglar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.