Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > New and alternative a/v containers

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 1st July 2010, 16:21   #101  |  Link
GuilhermeAraujo
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 31
Interesting. I didn't know about this compression stuff.
However, I had a 3.81 GB file, then compressed every stream, and got a 3.82 GB!

And I found a bug:
I dragged a file which contain a Title (Segment information > Title, on Header Editor). Then I removed that file, leaving the list empty. Then added more files and muxed.
The title was kept. I believe it was supposed to be removed along with the first file, right?
GuilhermeAraujo is offline  
Old 1st July 2010, 16:24   #102  |  Link
Mosu
MKVToolNix author
 
Mosu's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Braunschweig, Germany
Posts: 3,961
Quote:
Originally Posted by GuilhermeAraujo View Post
Interesting. I didn't know about this compression stuff.
However, I had a 3.81 GB file, then compressed every stream, and got a 3.82 GB!
Don't. Compressing an already compressed stream only makes it worse. There are exceptions, but they are few (e.g. you can usually gain a few bytes compressing MP3 files with RAR). Just let mkvmerge chose what it thinks is best.

Quote:
I dragged a file which contain a Title (Segment information > Title, on Header Editor). Then I removed that file, leaving the list empty. Then added more files and muxed.
The title was kept. I believe it was supposed to be removed along with the first file, right?
That's not a bug but intentional. What you may want is "File -> New". Removing all input files is NOT supposed to clear everything else.
__________________
Latest MKVToolNix is v56.1.0

If I ever ask you to upload something, please use my file server.
Mosu is offline  
Old 1st July 2010, 16:37   #103  |  Link
GuilhermeAraujo
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 31
Oh. I didn't know that file was already compressed. That makes sense now.
Quote:
That's not a bug but intentional. What you may want is "File -> New". Removing all input files is NOT supposed to clear everything else.
I see.
GuilhermeAraujo is offline  
Old 1st July 2010, 17:17   #104  |  Link
Adub
Fighting spam with a fish
 
Adub's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,687
It's already compressed if it uses a codec, like X264 or Xvid. Which is the case for about 99.999% of video files.
__________________
FAQs:Bond's AVC/H.264 FAQ
Site:Adubvideo
Adub is offline  
Old 1st July 2010, 19:24   #105  |  Link
soneca
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Brazil
Posts: 753
Today I used the version 4.1.0 and the result was a mkv with audio mute.
Again tested with versions 4.0.0 and .3.2.0 and audio came back...

Code:
mkvmerge v4.1.0 ('Boiling Point') built on Jul  1 2010 14:37:28
'D:\RECEM_CHEGADA_DEMUX\RECEM_CHEGADA_Track1.h264': Using the AVC/h.264 ES demultiplexer.
'D:\BLU_RAY\AUDIO_DD_DTS\RECEM_CHEGADA_PT.ac3': Using the AC3 demultiplexer.
'D:\RECEM_CHEGADA_DEMUX\RECEM_CHEGADA_Track1.h264' track 0: Using the MPEG-4 part 10 ES video output module.
'D:\BLU_RAY\AUDIO_DD_DTS\RECEM_CHEGADA_PT.ac3' track 0: Using the AC3 output module.
The file 'E:\VIDEOS MKV\RECEM_CHEGADA_TESTE.mkv' has been opened for writing.
'D:\RECEM_CHEGADA_DEMUX\RECEM_CHEGADA_Track1.h264' track 0: Extracted the aspect ratio information from the MPEG-4 layer 10 (AVC) video data and set the display dimensions to 1280/720.
Progress: 0%Progress: 1%Progress: 2%Progress: 3%Progress: 4%Progress: 5%Progress: 6%Progress: 7%Progress: 8%Progress: 9%Progress: 10%Progress: 11%Progress: 12%Progress: 13%Progress: 14%Progress: 15%Progress: 16%Progress: 17%Progress: 18%Progress: 19%Progress: 20%Progress: 21%Progress: 22%Progress: 23%Progress: 24%Progress: 25%Progress: 26%Progress: 27%Progress: 28%Progress: 29%Progress: 30%Progress: 31%Progress: 32%Progress: 33%Progress: 34%Progress: 35%Progress: 36%Progress: 37%Progress: 38%Progress: 39%Progress: 40%Progress: 41%Progress: 42%Progress: 43%Progress: 44%Progress: 45%Progress: 46%Progress: 47%Progress: 48%Progress: 49%Progress: 50%Progress: 51%Progress: 52%Progress: 53%Progress: 54%Progress: 55%Progress: 56%Progress: 57%Progress: 58%Progress: 59%Progress: 60%Progress: 61%Progress: 62%Progress: 63%Progress: 64%Progress: 65%Progress: 66%Progress: 67%Progress: 68%Progress: 69%Progress: 70%Progress: 71%Progress: 72%Progress: 73%Progress: 74%Progress: 75%Progress: 76%Progress: 77%Progress: 78%Progress: 79%Progress: 80%Progress: 81%Progress: 82%Progress: 83%Progress: 84%Progress: 85%Progress: 86%Progress: 87%Progress: 88%Progress: 89%Progress: 90%Progress: 91%Progress: 92%Progress: 93%Progress: 94%Progress: 95%Progress: 96%Progress: 97%Progress: 98%Progress: 99%Progress: 100%Progress: 100%
The cue entries (the index) are being written...
Muxing took 67 seconds.

Last edited by soneca; 1st July 2010 at 19:28.
soneca is offline  
Old 1st July 2010, 19:28   #106  |  Link
LeXXuz
18 years and counting...
 
LeXXuz's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Germany
Posts: 320
Quote:
Originally Posted by LeXXuz View Post
Recently updated from 3.2 to 4.0.

Have there been any changes to the vobsub muxer lately? With 4.0 my media players do not display vobsubs in 1080p anymore. Tracks get recognized, but no subpictures shown.
PC playback still works as usual.

However, same files muxed with 3.2 and everything works fine.
Same Problem with 4.1 now. Any ideas?
LeXXuz is offline  
Old 1st July 2010, 19:34   #107  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,960
I just remuxed some stuff with 4.1 and I'm not seeing an audio mute problem. Everything seems fine for me. I'm simply adding PGS subs from a file back into my MKV's so it's taking an existing one, adding PGS subs to it, and writing it back out. No problems.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline  
Old 1st July 2010, 19:35   #108  |  Link
Mosu
MKVToolNix author
 
Mosu's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Braunschweig, Germany
Posts: 3,961
Quote:
Originally Posted by soneca View Post
Today I used the version 4.1.0 and the result was a mkv with audio mute.
Again tested with versions 4.0.0 and .3.2.0 and audio came back...
Please read http://www.bunkus.org/videotools/mkv...al_compression for an explanation and file a bug report with the vendor(s) of the software/hardware you use for playback (and the demuxer if its separate from the player).
__________________
Latest MKVToolNix is v56.1.0

If I ever ask you to upload something, please use my file server.
Mosu is offline  
Old 1st July 2010, 23:15   #109  |  Link
soneca
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Brazil
Posts: 753
Mosu,

You are right, it was a failure KMPlayer but already been resolved by changing the settings.


Thanks!
soneca is offline  
Old 2nd July 2010, 10:53   #110  |  Link
steelista
Some kind of a fansubber
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 4
Hi,

I've installed an Ubuntu package from http://www.bunkus.org/ubuntu/lucid/binary/i386/ and I can't change the GUI's language. It's always English no matter what i select.
steelista is offline  
Old 2nd July 2010, 21:07   #111  |  Link
Mosu
MKVToolNix author
 
Mosu's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Braunschweig, Germany
Posts: 3,961
Quote:
Originally Posted by steelista View Post
I've installed an Ubuntu package from http://www.bunkus.org/ubuntu/lucid/binary/i386/ and I can't change the GUI's language. It's always English no matter what i select.
Probably because you don't have the locales compiled for the language you're trying to use. Please paste/tell me:

1. the output of the "locale" command,

2. which language you're trying to use,

3. the output of "cat /var/lib/locales/supported.d/*"
__________________
Latest MKVToolNix is v56.1.0

If I ever ask you to upload something, please use my file server.
Mosu is offline  
Old 3rd July 2010, 02:06   #112  |  Link
hubblec4
Matroska find' ich toll
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,180
hi mosu

thanks for this great upgrade

""...
2010-06-18 Moritz Bunkus <moritz@bunkus.org>
* mkvmerge: new feature: Added support for reading PGS subtitles from PGS/SUP files.
..."

this new feature helps me to keep the original bluray.sup's.

I demux a bluray ever with eac3to and i get the sup files with the name of the language like this:
"00019 - 15 - Subtitle (PGS), German, 1685 captions.sup"

when i insert the file to the gui i must select the language manually. It would be nice that the language set automaticly.

hubble

Last edited by hubblec4; 3rd July 2010 at 10:57.
hubblec4 is offline  
Old 3rd July 2010, 21:36   #113  |  Link
GuilhermeAraujo
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 31
Reading info from file name? Yes, would be very interesting. Language and delay.
GuilhermeAraujo is offline  
Old 3rd July 2010, 22:12   #114  |  Link
LeMoi
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: France
Posts: 360
AFAIK delay is already read from filename (at least for audio files), see options.
LeMoi is offline  
Old 3rd July 2010, 22:45   #115  |  Link
Mosu
MKVToolNix author
 
Mosu's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Braunschweig, Germany
Posts: 3,961
mkvtoolnix v4.1.1 released

Hey,

I've released mkvtoolnix v4.1.1 just two days after v4.1.0 due to a serious bug introduced in v4.1.0. If causes mkvmerge to crash with default option in various circumstances, especially when handling MPEG-4 part 2 video tracks.

There are no changes for package maintainers in this release.

Here are the usual links...

...to the home page:
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/

...to the source code:
http://www.bunkus.org/videotools/mkv...-4.1.1.tar.bz2

...to the Windows installer and 7zip archive:
http://www.bunkus.org/videotools/mkv....1.1-setup.exe
http://www.bunkus.org/videotools/mkv...icode-4.1.1.7z

All binaries that I provide myself have already been uploaded.

Here's the full ChangeLog since release 4.1.0:

------------------------------------------------------------
2010-07-03 Moritz Bunkus <moritz@bunkus.org>
* Released v4.1.1.
* mkvmerge: bug fix: Fixed invalid memory access in the header removal compressor. Fix for bug 508.
* mmg: bug fix: mmg will no longer add .mmg files opened by the job runner to the file menu's list of recently opened files. Fix for bug 509.
------------------------------------------------------------

Have fun.
__________________
Latest MKVToolNix is v56.1.0

If I ever ask you to upload something, please use my file server.
Mosu is offline  
Old 4th July 2010, 03:32   #116  |  Link
GuilhermeAraujo
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by LeMoi View Post
AFAIK delay is already read from filename (at least for audio files), see options.
Cool. I'm gonna make some tests :P
GuilhermeAraujo is offline  
Old 4th July 2010, 04:41   #117  |  Link
johnsonlam
Registered User
 
johnsonlam's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Kowloon, Hong Kong
Posts: 167
I got this message frequently, and MMG stopped, how to solve the problem?

"Compression failed: Header removal compression not possible because the buffer contained 1 bytes which is less than the size of the headers that should be removed, 3."

Thanks.
__________________
Hong Kong - International Joke Center (after 1997-6-30)
johnsonlam is offline  
Old 4th July 2010, 10:01   #118  |  Link
Mosu
MKVToolNix author
 
Mosu's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Braunschweig, Germany
Posts: 3,961
Quote:
Originally Posted by johnsonlam View Post
I got this message frequently, and MMG stopped, how to solve the problem?

"Compression failed: Header removal compression not possible because the buffer contained 1 bytes which is less than the size of the headers that should be removed, 3."
Force compression to 'none' for the problematic track. Also I'd like to know how what files and tracks you were muxing. If possible could you upload them to my FTP server? This should not happen, and I'd like to know the reason for it and to fix it.

The lenght, 3, lets me guess that it's a MPEG-4 part 2 video track that's causing the problem.
__________________
Latest MKVToolNix is v56.1.0

If I ever ask you to upload something, please use my file server.
Mosu is offline  
Old 4th July 2010, 22:07   #119  |  Link
woah!
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 435
i dont know why/how but since 4.1.0 or 4.1.1 any mkv i make doesnt play sound on my wd hd live media player. remuxing exact same mkv made with 4.1.0,but using 4.0.0 and plays correctly on the media player?

just a heads up if people ever have an issue like this...
woah! is offline  
Old 4th July 2010, 22:25   #120  |  Link
sneaker_ger
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 5,570
http://www.bunkus.org/videotools/mkv...al_compression
sneaker_ger is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.