Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 8th October 2006, 12:34   #1121  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
It should be fixed soon
Sharktooth is offline  
Old 8th October 2006, 12:47   #1122  |  Link
check
phjbdpcrjlj2sb3h
 
check's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western Australia
Posts: 1,692
you can do it manually. read http://mewiki.project357.com/Installation for basic install instructions, and you can grab somewhat out of date versions of required programs from http://mewiki.project357.com/auto . That should tide you over 'til the server gets fixed
check is offline  
Old 8th October 2006, 19:22   #1123  |  Link
parcival
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 32
parcival is offline  
Old 9th October 2006, 16:23   #1124  |  Link
mrdutchie
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Wereldstad
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by check View Post
@Tropican: thanks for the update.

@mrdutchie: You can specify the location of .cqms in the codec config window for xvid, on the second or third page near the bottom.
I did, but I noticed in the Xvid Profiles, I need to changes the paths.
mrdutchie is offline  
Old 9th October 2006, 16:24   #1125  |  Link
mrdutchie
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Wereldstad
Posts: 93
How is this possible.

1. Doesn't playback the Xvid. only black screen, but i do have sound
2. Framerate went from 29.97 to 23.97


Starting job job1 at 3:55:12 PM
encoder commandline:
-AIF=[E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.mpg] -OF=[E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7] -exit -minimize -OM=1 -TN=1
successfully started encoding
Processing ended at 3:55:38 PM
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Log for job job1


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Job completed successfully and deletion of intermediate files is activated
Generating jobs. Desired size: 367001600 bytes
Setting desired size of video to 367001600 bytes
Desired size of this automated encoding series: 367001600 bytes, split size: 0
Autocropping successful. Using the following crop values: left: 2, top: 0, right: 10, bottom: 2.
Automatic deinterlacing was checked. Running now...
Deinterlacing used: edeintted = AssumeTFF().SeparateFields().SelectEven().EEDI2(field=-1)
tdeintted = TDeint(edeint=edeintted,order=1)
tfm(clip2=tdeintted).tdecimate(hybrid=1)
Avisynth script created:
global MeGUI_darx = 0
global MeGUI_dary = 0
DGDecode_mpeg2source("E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.d2v",info=3)
ColorMatrix(hints=true)
edeintted = AssumeTFF().SeparateFields().SelectEven().EEDI2(field=-1)
tdeintted = TDeint(edeint=edeintted,order=1)
tfm(clip2=tdeintted).tdecimate(hybrid=1)
crop( 2, 0, -10, -2)

LanczosResize(640,640) # Lanczos (Sharp)
#denoise
Starting job job2-1 at 3:57:11 PM
encoder commandline:

successfully started encoding
Processing ended at 3:58:45 PM
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Log for job job2-1

Channels=2, BitsPerSample=16, SampleRate=48000Hz
C:\Documents and Settings\Perry\Desktop\Megui\ffmpeg.exe -i - -y -acodec ac3 -ab 128 "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -4ms_0.ac3"FFmpeg version CVS, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard
configuration: --enable-mingw32 --enable-memalign-hack --enable-gpl --enable-a52 --enable-dts --enable-mp3lame --enable-faac --enable-amr_nb --enable-faad --enable-amr_wb --enable-pp --enable-x264 --enable-xvid --enable-theora --enable-libogg --enable-vorbis
libavutil version: 49.0.0
libavcodec version: 51.9.0
libavformat version: 50.4.0
built on May 13 2006 18:31:30, gcc: 4.1.0 [Sherpya]
Input #0, wav, from 'pipe:':
Duration: N/A, bitrate: 1536 kb/s
Stream #0.0: Audio: pcm_s16le, 48000 Hz, stereo, 1536 kb/s
Output #0, ac3, to 'E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -4ms_0.ac3':
Stream #0.0: Audio: ac3, 48000 Hz, stereo, 128 kb/s
Stream mapping:
Stream #0.0 -> #0.0

video:0kB audio:19225kB global headers:0kB muxing overhead 0.000000%


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Job completed successfully and deletion of intermediate files is activated
job job2-1 has been processed. This job is linked to the next job: job2-2
We have an audio job followed by a video job
The audio job is named job2-1. The first video job is named job2-2.Found another video job: job2-3.
The audio job is named job2-1 the first pass job2-2.
The video job has a desired final output size of 367001600 bytes and video bitrate of 700 kbit/s
Found a preceding audio job: 'job2-1'.job2-1 completed successfully, taking size into account...The size is of this track is 19685888 bytes, and the type is AC3. Taking this into account in the bitrate calculation.
Desired video size after substracting audio size is 337797KBs. Setting the desired bitrate of the subsequent video jobs to 2245 kbit/s.
Starting job job2-2 at 3:58:45 PM
encoder commandline:
-i "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.avs" -pass1 "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.stats" -bitrate 2245 -kboost 100 -ostrength 0 -overhead 0 -nopacked -quality 4 -vhqmode 3 -qpel -qmatrix "C:\Documents and Settings\Perry\Desktop\Megui\extra\Didees SixOfNine.cqm" -closed_gop -imax 3 -pmax 4 -max_bframes 1 -bvhq -bquant_ratio 100 -bmax 4 -threads 1
successfully started encoding
Processing ended at 4:25:12 PM
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Log for job job2-2

xvid_encraw - raw mpeg4 bitstream encoder written by Christoph Lampert 2002-2003

Trying to retrieve width and height from input header
Input colorspace is YV12
xvidcore build version: xvid-1.2.0-dev
Bitstream version: 1.2.-127
Detected CPU flags: ASM MMX MMXEXT SSE SSE2 TSC
Detected 1 cpus, using 1 threads.

Tot: enctime(ms) =620376.00, length(bytes) = 1187837521
Avg: enctime(ms) = 21.00, fps = 47.62, length(bytes) = 40208
I frames: 470 frames, size = 110617/51990342, quants = 2 / 2.00 / 2
P frames: 15479 frames, size = 57626/892000689, quants = 2 / 2.00 / 2
B frames: 13591 frames, size = 17941/243846483, quants = 3 / 3.00 / 3
N frames: 1 frames, size = 7/ 7

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Job completed successfully and deletion of intermediate files is activated
job job2-2 has been processed. This job is linked to the next job: job2-3
Starting job job2-3 at 4:25:12 PM
encoder commandline:
-i "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.avs" -pass2 "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.stats" -bitrate 2245 -kboost 100 -ostrength 0 -overhead 0 -nopacked -quality 4 -vhqmode 3 -qpel -qmatrix "C:\Documents and Settings\Perry\Desktop\Megui\extra\Didees SixOfNine.cqm" -closed_gop -imax 3 -pmax 4 -max_bframes 1 -bvhq -bquant_ratio 100 -bmax 4 -threads 1 -avi "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7_Video.avi"
successfully started encoding
Processing ended at 5:34:44 PM
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Log for job job2-3

xvid_encraw - raw mpeg4 bitstream encoder written by Christoph Lampert 2002-2003


Tot: enctime(ms) =3194198.00, length(bytes) = 436415590
Avg: enctime(ms) = 108.12, fps = 9.25, length(bytes) = 14772
I frames: 470 frames, size = 66033/31035898, quants = 2 / 2.98 / 3
P frames: 15479 frames, size = 20601/318894735, quants = 3 / 4.00 / 4
B frames: 13591 frames, size = 6363/86484950, quants = 3 / 4.97 / 5
N frames: 1 frames, size = 7/ 7
Trying to retrieve width and height from input header
Input colorspace is YV12
xvidcore build version: xvid-1.2.0-dev
Bitstream version: 1.2.-127
Detected CPU flags: ASM MMX MMXEXT SSE SSE2 TSC
Detected 1 cpus, using 1 threads.
desired video bitrate of this job: 2245 kbit/s - obtained video bitrate (approximate): 2838 kbit/s
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Job completed successfully and deletion of intermediate files is activated
Found intermediate output file 'E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.stats', deleting...
Deletion succeeded.job job2-3 has been processed. This job is linked to the next job: job2-4
Starting job job2-4 at 5:34:44 PM
encoder commandline:
-v "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7_Video.avi" -a "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -4ms_0.ac3" -o "E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.avi"
successfully started encoding
Processing ended at 5:35:19 PM
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Log for job job2-4

DivXMux: Version 6.1 Build Num: 36
Output File Streams:

TrackId 0: Video Stream: From AVI
Frame Rate: 23.976024
Resolution: 640x640
TrackId 1: Audio Stream: From AC3
SamplesPerSec: 48000
BlockAlign: 1


Creating Index...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Job completed successfully and deletion of intermediate files is activated
Found intermediate output file 'E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.avs', deleting...
Deletion succeeded.Found intermediate output file 'E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7.d2v', deleting...
Deletion succeeded.Found intermediate output file 'E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -4ms.ac3', deleting...
Deletion succeeded.Found intermediate output file 'E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7_Video.avi', deleting...
Deletion succeeded.Found intermediate output file 'E:\Yu-Gi-Oh DVD's\Season 1\Vol 3 7 only 8-9 missing\Episode 7 T01 2_0ch 192Kbps DELAY -4ms_0.ac3', deleting...
Deletion succeeded.

Last edited by mrdutchie; 9th October 2006 at 18:19.
mrdutchie is offline  
Old 9th October 2006, 23:46   #1126  |  Link
check
phjbdpcrjlj2sb3h
 
check's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western Australia
Posts: 1,692
@mrdutchie
1. probably something wrong with your playback setup. What playback filter do you use?
2. This is normal, it's what happens when the framerate is IVTCed. More info here: http://www.doom9.org/synch.htm
check is offline  
Old 10th October 2006, 02:12   #1127  |  Link
fegul
I don't remember you.
 
fegul's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Littleton, Colorado USA
Posts: 32
I may have missed something in the last few pages, but I usually encode the video seperately from the audio and when they are muxed together, they are not in sync anymore. I dont believe I accidentally changed the framerate of the video since it seems to play back smoothly, but how I can I tell for sure what the fps of a DVD is since it could either be 23.97 or 29.97?

EDIT: Actually I used MPC to open the AVS file and dub the encoded audio, and I'm still getting audio that is not in sync. I used MeGUI to create the AVS script, and I simply had the audio encoded with MeGUI too. Why isnt it in sync??
__________________
Bob, I'm going to need you to come in on Saturday mmkay?....

Last edited by fegul; 10th October 2006 at 02:18. Reason: Update
fegul is offline  
Old 10th October 2006, 10:08   #1128  |  Link
check
phjbdpcrjlj2sb3h
 
check's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western Australia
Posts: 1,692
possibly your CPU can't handle whatever filtering you are doing on the avs to transform it in real time? Otherwise, as long as any delay in the audio track's filename is taken into account, you should run into no problems.
check is offline  
Old 10th October 2006, 13:17   #1129  |  Link
fegul
I don't remember you.
 
fegul's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Littleton, Colorado USA
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by check View Post
possibly your CPU can't handle whatever filtering you are doing on the avs to transform it in real time? Otherwise, as long as any delay in the audio track's filename is taken into account, you should run into no problems.
I'm pretty sure its not that since I have a Core 2 Duo e6600 and there is no delay in the filename of the audio. I tried doing everything from scratch, and when I try to encode the video using x264's Automated 2-pass, it gets through the first pass and then the x264 process crashes when it starts the 2nd pass.

I'm going to update x264 and see if that does anything.
__________________
Bob, I'm going to need you to come in on Saturday mmkay?....
fegul is offline  
Old 10th October 2006, 13:26   #1130  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
a x264 crash is probaly a sign of system instability...
Sharktooth is offline  
Old 10th October 2006, 13:44   #1131  |  Link
fegul
I don't remember you.
 
fegul's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Littleton, Colorado USA
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by Sharktooth View Post
a x264 crash is probaly a sign of system instability...
I don't think thats it since everything else runs stable and I've had this up for 5 days at a time and nothing else has crashed. I've worked on projects in Premiere, and encoding to WMV never crashed on me.

Plus it was working on the machine a few weeks ago. I'm not sure if MeGUI downloaded an update for x264 that could be the problem.

This is what the log says;
Code:
Log for job job4-2

avis [info]: 640x352 @ 29.97 fps (231594 frames)
x264 [error]: requested bitrate is too low. estimated minimum is -2147483648 kbps
x264 [error]: x264_encoder_open failed
__________________
Bob, I'm going to need you to come in on Saturday mmkay?....

Last edited by fegul; 10th October 2006 at 13:47. Reason: Log
fegul is offline  
Old 10th October 2006, 14:29   #1132  |  Link
mrdutchie
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Wereldstad
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by check View Post
@mrdutchie
1. probably something wrong with your playback setup. What playback filter do you use?
2. This is normal, it's what happens when the framerate is IVTCed. More info here: http://www.doom9.org/synch.htm
I have tried Xvid 1.12 or 1.20 and some older ones

When I look in my properties for the file, I noticed
that the video is 12Bit Xvid

and when I look at another Xvid file, coded in AutoGK then it's 24Bit Xvid

First I thought the file was playing after using Megui but
it seems like the file ain't moving at all.
I tried Mediaplayer, PowerDVD, NeroVision.

No clue why it ain't working.
mrdutchie is offline  
Old 15th October 2006, 12:52   #1133  |  Link
check
phjbdpcrjlj2sb3h
 
check's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western Australia
Posts: 1,692
Just a note, I changed the addesses in the wiki slightly, the addresses now have the form mewiki.project357.com/wiki/Main_Page where previously they were mewiki.project357.com/Main_Page. Note the old address format still works, all links will be in the new format. This was changed primarily to give a little more flexibility and to allow miscellaneous folders in the root directory to be accessed (provision for an autoupdate mirror and a few other things).
check is offline  
Old 15th October 2006, 17:26   #1134  |  Link
Doom9
clueless n00b
 
Join Date: Oct 2001
Location: somewhere over the rainbow
Posts: 10,570
@fegul: and what would the x264 commandline be?
__________________
For the web's most comprehensive collection of DVD backup guides go to www.doom9.org
Doom9 is offline  
Old 17th October 2006, 19:46   #1135  |  Link
bananacreamandpeca
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 160
Hi

I have some dvd-rips on my HD in ISO format.
Because I do not want to decode everything first (no exrta hd-space),
Can Avisynth be used to feed MeGUI these iso-files?

thanks.

Last edited by bananacreamandpeca; 17th October 2006 at 19:56.
bananacreamandpeca is offline  
Old 17th October 2006, 21:16   #1136  |  Link
FooFighter007
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 41
How about daemon tools to mount these ISOs. Then you might use dgindex for the project file. This can be processed by Avisynth. No extra space is required except for the audio files

Last edited by FooFighter007; 18th October 2006 at 06:41.
FooFighter007 is offline  
Old 17th October 2006, 23:03   #1137  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 4,961
An ISO file is the whole content of a DVD, an "image". Including the "table of content" (the file system, the directory and file structure) in the beginning, and the content of all files following.

AviSynth won't be able to read "a disk as a whole" (and why would anyone write a plugin that should read and understand images?); it can only read "files on a disk" with matching plugins. So it would simply be the best to mount this DVD image in a virtual DVD drive. Several burning tools provide such a tool (e.g. Nero ImageDrive, Alcohol ##%), an there are several special tools for this purpose (Daemon Tools, VirtualCD, ...). They read an image file from a harddisk and pretend to be a real DVD drive.
LigH is offline  
Old 18th October 2006, 23:30   #1138  |  Link
bananacreamandpeca
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 160
Ok. thanks.

can gknot also take/read a whole iso when its mounted and read through avisynth?
bananacreamandpeca is offline  
Old 19th October 2006, 00:25   #1139  |  Link
bananacreamandpeca
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 160
One more thing

I cannot seem to run MeGui.
Its says
---------------------------
megui.exe - Application Error
---------------------------
The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application.
---------------------------
OK
---------------------------

so now what?

I tried to install the net framework whatever.
installation just hanged end nearly gave me a freakin heart attack thinking my windows is now screwed.
jeezus whats this?
framenetwork also needed 280 MB of space???
Luckily i could deintsall the damn thing.
bananacreamandpeca is offline  
Old 19th October 2006, 11:31   #1140  |  Link
check
phjbdpcrjlj2sb3h
 
check's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western Australia
Posts: 1,692
you *need* the .net framework 2.0 to run megui. I'm pretty sure it doesn't take 280mb of space by itself - the download is only 20mb. If it won't install, you've got a problem with your windows.
check is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.