Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd April 2005, 17:11   #1  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Bug: ATI Multimedia Center break encoding

Quote:
AVS2AVI v1.39x (c) 2002-2004:
Christophe Paris, David Leatherdale, int21h, Moitah
http://www.avs2avi.org/
1pass, bitrate, all defaults. Tryed my custom build and "official p3" build.

From realanime config:
avs2avi .\temp\0.avs 0.avi -l .\profiles\x264.1.cod

Error: Unable to find the state file.

From cmdline (defaults):
avs2avi .\temp\0.avs 0.avi -c x264

Source:
* Filename: "C:\Program Files\RealAnime\temp\0.avs"
* FourCC: YV12
* Frames: 573
* Resolution: 640x480
* Frame rate: 23.976 FPS
Compressor:
* Name: x264 - H264/AVC encoder
* FourCC: X264
Destination:
* Filename: "C:\Program Files\RealAnime\temp\0.avi"

and not encoding

[edit]

Workd through vdub though
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 7th April 2005 at 02:44.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 12:42   #2  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
VP7 fails too. I will format
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 12:59   #3  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
Uhm maybe i have an idea. Check the yv12 handler in the registry.
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 13:33   #4  |  Link
buzzqw
HDConvertToX author
 
Join Date: Nov 2003
Location: Cesena,Italy
Posts: 6,552
on my sistem (p4 winxp sp2) avs2avi 1.39x and rev 184 (p3) runs without problem...

BHH
buzzqw is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 13:48   #5  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Quote:
Originally posted by Sharktooth
Uhm maybe i have an idea. Check the yv12 handler in the registry.
I can't find it. Where is it?

Thanks for your help

[edit]

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\ActiveMovie\devenum\{33D9A760-90C8-11D0-BD43-00A0C911CE86}\yv12

?
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 5th April 2005 at 13:58.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 14:49   #6  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32\vidc.yv12

ensure it's set to xvidvfw.dll or divx.dll
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 15:04   #7  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
It was set to ATI dll, I reinstalled "Helix codecs" but I still get the error.

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm"
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"VIDC.I420"="i420vfw.dll"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.iv41"="ir41_32.ax"
"VIDC.IYUV"="iyuv_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"VIDC.YVYU"="msyuv.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"msacm.msaudio1"="msaud32.acm"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"msacm.iac2"="C:\\WINDOWS\\system32\\iac25_32.ax"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"msacm.l3acm"="C:\\WINDOWS\\system32\\l3codeca.acm"
"wave"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"VIDC.WMV3"="wmv9vcm.dll"
"VIDC.VP40"="vp4vfw.dll"
"msacm.voxacm160"="vct3216.acm"
"MSVideo"="vfwwdm32.dll"
"MSVideo8"="VfWWDM32.dll"
"wave1"="wdmaud.drv"
"midi1"="wdmaud.drv"
"mixer1"="wdmaud.drv"
"aux"="wdmaud.drv"
"vidc.VP70"="vp7vfw.dll"
"vidc.X264"="x264vfw.dll"
"VIDC.FPS1"="frapsvid.dll"
"vidc.VP60"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP61"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP62"="vp6vfw.dll"
"vidc.DIVX"="DivX.dll"
"VIDC.UYVY"="msyuv.dll"
"VIDC.YUY2"="msyuv.dll"
"VIDC.YVU9"="tsbyuv.dll"
"VIDC.VCR2"="ATIVCR2.DLL"
"VIDC.DRAW"="DVIDEO.DLL"
"VIDC.VCR1"="ATIVCR1.DLL"
"VIDC.YV12"="yv12vfw.dll"
"VIDC.YU12"="ATIYUV12.DLL "
"vidc.3IV2"="3ivxVfWCodec.dll"
"wave2"="wdmaud.drv"
"midi2"="wdmaud.drv"
"mixer2"="wdmaud.drv"
"aux1"="wdmaud.drv"
"wave3"="wdmaud.drv"
"midi3"="wdmaud.drv"
"mixer3"="wdmaud.drv"
"aux2"="wdmaud.drv"
"VIDC.MSUD"="msulvc05.dll"
"wave4"="wdmaud.drv"
"midi4"="wdmaud.drv"
"mixer4"="wdmaud.drv"
"aux3"="wdmaud.drv"
"vidc.ffds"="ff_vfw.dll"
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 15:25   #8  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Just tryed at work, and it works.

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"aux"="mmdrv.dll"
"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm"
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"wdmaud.drv"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"msacm.lhacm"="lhacm.acm"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"vidc.I420"="i420vfw.dll"
"msacm.iac2"="C:\\WINNT\\system32\\iac25_32.ax"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"wave"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"vidc.ffds"="ff_vfw.dll"
"VIDC.VP40"="vp4vfw.dll"
"msacm.l3acm"="C:\\WINNT\\system32\\l3codeca.acm"
"VIDC.UYVY"="msyuv.dll"
"VIDC.YUY2"="msyuv.dll"
"VIDC.YVYU"="msyuv.dll"
"vidc.yv12"="yv12vfw.dll"
"vidc.X264"="x264vfw.dll"
"vidc.PNG1"="C:\\WINNT\\system32\\CorePNG_vfw.dll"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"VIDC.WMV3"="wmv9vcm.dll"
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 15:49   #9  |  Link
buzzqw
HDConvertToX author
 
Join Date: Nov 2003
Location: Cesena,Italy
Posts: 6,552
i also have an ati video card (aiw 9700pro) but yv12 is set to xvidvfw.dll

BHH
buzzqw is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 15:59   #10  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Nope, doesn't help. I'll definitly format it tonight. Something more deep might be broken.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 19:45   #11  |  Link
buzzqw
HDConvertToX author
 
Join Date: Nov 2003
Location: Cesena,Italy
Posts: 6,552
try reinstalling directx or media player 10...
BHH
buzzqw is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2005, 20:22   #12  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Reinstalling DX never resolved anything, and I don't have WMP10. Anyway, formating is like 2h, so it's not too bad
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2005, 00:50   #13  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Formated.

Now getting error #1, cannot find state file.
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2005, 01:10   #14  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
ok, that was my fault. Encoding #1 now.

Many thanks to microsoft to have unstable products
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2005, 02:37   #15  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
Crap. Just installed ATI Multimedia Center. Error is back.

[edit]

With producer, files are created and playable. I'll tweak realanime for it. Now testing avs2avi. It's encoding so far.

[edit]

At audio, I got a "chunk viewer" popup
__________________
Detritus Software

Last edited by Sirber; 7th April 2005 at 02:58.
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2005, 20:49   #16  |  Link
buzzqw
HDConvertToX author
 
Join Date: Nov 2003
Location: Cesena,Italy
Posts: 6,552
i had installed 9.03 mmc
BHH
buzzqw is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2005, 23:38   #17  |  Link
Sirber
retired developer
 
Sirber's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Canada
Posts: 8,978
RealAnime is running #1? (avs2avi and producer)
__________________
Detritus Software
Sirber is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2008, 00:22   #18  |  Link
shae
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 301
Unable to find the state file happens to me when the AVS file is not in the current directory. Seems like a bug.
shae is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.