Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 4th January 2005, 12:00   #1  |  Link
HardyG6
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Germany
Posts: 7
DGBob (50 fps mode) & DirectShowSource - always wrong framerate or speed

This is the script I use for creating 50 fps AVI from interlaced MPEG2 PAL TV:

----------
LoadPlugin("c:\programme\avisynth 2.5\plugins\dgbob.dll")
LoadPlugin("c:\programme\avisynth 2.5\plugins\MPEGDecoder.dll")

#DirectShowSource("d:\test.mpg",fps=25)
MPEGSource("d:\test.mpg")
#AVISource("d:\test.avi")

DGBob(order=1,mode=1,thresh=12,ap=false)
Lanczos4Resize(768,576)
----------

Now I tried using DirectShowSource, because with MPEGSource I first have to extract the MPA audio, convert it to WAV and then add it in VirtualDubMod. ( I used to use MPASource, but MPA to LAME MP3 doesn't work in VDub. )

DirectShowSource is very practical because it opens the audio track, too. It needs the fps parameter, so I set it. But whatever I set in VDub, the output video is either too fast or its fps is too low. When I change no parameters, just switch from using MPEGSource to DirectShowSource, the output video has 50 fps, but plays twice as fast.
How can I fix this? I don't want to do all the extra-work with the audio anymore.
HardyG6 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.