Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-2 Encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd November 2004, 23:20   #1  |  Link
Allan_SA
Guest
 
Posts: n/a
TMPGenc Audio

I was using TMPGenc fine previously, before having to reformat my PC. Now, as well as running slower, I am not getting audio in ecoded AVI files (encoded to MPEG). But when I play the original AVI in media player, there IS sound! Why does TMPGenc not encode it? Is it a codec problem?
  Reply With Quote
Old 26th November 2004, 15:11   #2  |  Link
illCP
Registered User
 
illCP's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Germany
Posts: 29
First I would try to increase the priority of the "DirectShow Multimedia File Reader" in "Option"-"Enviromental Setting"-"VFAPI plug-in".

If that doesn't work try using GSpot to find out something about the audio compression used in your AVI-File.

If it's AC3 or MP3 with VBR, TMPGEnc won't be able to decode it. In this case you should demux the audio stream (e.g. with VirtualDub) and transcode it in MP2 with BeSweet or an other audio tool.

/EDIT:

I'm just talking about TMPGEnc 2.5 Plus, but I think all this should be similar in newer versions.
illCP is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.