Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD burning

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th September 2003, 11:34   #1  |  Link
136mac
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
burning problem

Wondering if someone can help.....I have used DVDShrink and put all the files created into a "video_ts" folder, then burnt using RECORD NOW MAX.The resulting DVD wouldnt play in my standalone DVD player, but it will play in POWERDVD. Do I also need to burn an empty "audio_ts" folder? Also I read somewhere that these folders need to be uppercase. WIndows explorer won't let me name a folder in all uppercase letters, so what's the go with that?.Hoping someone can help, it's costing me a small fortune in DVD-R's. Thanx in advance
136mac is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2003, 12:36   #2  |  Link
Topaz
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 37
You need both an AUDIO_TS folder and a VIDEO_TS folder even though you only place files in the video folder. They should also both be in uppercase yes.

I would actually recommend you to use the dvd video option in the latest nero for burning dvd movies as a good choice if you are not EXACTLY sure of what you are doing.
Topaz is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2003, 19:47   #3  |  Link
Acide ascorbique
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 31
If you could use lowercase, you probably checked the JOLIET option.
Always uncheck the JOLIET for better compatibility.
Acide ascorbique is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2003, 21:11   #4  |  Link
atreides93
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 948
Ok first of all, no you don't need an audio_ts folder!! Most of my backups don't have one...but it can't hurt...

Second, windows lets you name folders in all capital letters, heck I do it all the time. What are you using windows95?? I can't believe windows explorer is preventing you from doing that...as I said, I do it all the time in Windows2000 and WindowsXP. perhaps you have a virus or a totally screwed up installation of windows.

Third, go get ImageTools. Coujo posts info/links to it in here all the time. It takes a VIDEO_TS folder and burns it to DVD using the proper settings. That way you don't have to fiddle with Nero's settings or anything. By the way if it complains about file re-allocation then quit and run IfoEdit. Use IfoEdit to "GET VTS SECTORS" on the main IFO file. It'll correct sectors on all the ifo files..
atreides93 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.