Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > Advanced authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30th September 2002, 19:28   #1  |  Link
Bruce Leroy
Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 47
Compiling subtitles in Maestro

Hello,

I have a rather unique problem. I've done several searches on sub-titles, and maestro but this problem just doesn't seem to come up.

I recently did the movie Amelie using Robshot's method. I loaded my encoded assets and audio (yes I did a dropdown for subtitles)
Everything works ok, I compile the DVD. The Subtitles work fine in
the ifoedit dvd player. However, when I burn the final dvd using
NERO 5.8.8.0, the subtitles don't work on my set top player.

If anyone has any suggestions, I would appreciate it.

Thanks in advance.
Bruce Leroy is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2002, 21:39   #2  |  Link
slk001
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 399
Did the subtitles work using PowerDVD? How are you trying to turn them on?
slk001 is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2002, 17:08   #3  |  Link
Bruce Leroy
Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 47
i did not try it in power dvd. I burnt the disc. On my set top player, the subtitles just don't work.... I used IFOupdate to put the
main movie back with the other original files... (yes, without importing the "0" VOB file) I checked the files using ifoedit's player. I used the subtitle drop down box and it worked fine....
Then I burnt with Nero 5.8.8.0 as usuall. The movie, menu and extras
work great... but the subtitles just won't show up. I re-burnt the movie without extras and the subtitles show up fine. (authored in maestro) I don't know why ifoupdate makes the sub-titles disappear.

Well, thanks in advance people.
Bruce Leroy is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2002, 20:01   #4  |  Link
Milky Man
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 12
Sorry for stupid question. Did you import subtitles to DVD Maestro? Did you compile DVD with subtitles? Subtitles should be in vob file with video and audio, IMHO. If you compiled without them, so you will not have subtitles.
Milky Man is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2002, 21:09   #5  |  Link
Bruce Leroy
Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 47
Yes I import the subtitles in maestro before compiling. As I have said, once using ifoupdate I have a directory <4.7 gig... it plays fine in ifo-edit's movie player (subtitles and all) But after burning,
they do not show up... strange.
Bruce Leroy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.