Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > DV

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27th May 2005, 03:04   #1  |  Link
gavo
intel codec family
 
gavo's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: In a desert
Posts: 295
dv captureing problems

Hey,

I got a Cannon Elura 70 mini dv. It didnt however have firmwire. It just has a strange usb. I want and brought the usb and I not sure know what I need to install to get it to capture vice usb.
__________________
You can take away my SIG but you can't take away my pride as a NOOBIE!
gavo is offline   Reply With Quote
Old 27th May 2005, 04:30   #2  |  Link
b00zed
Person
 
b00zed's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Asstralia
Posts: 111
You can't capture DV over USB.

According to Canon's Website it has firewire. It does however specify "DV Terminal: Special 4-pin connector (IEEE1394 compliant)" on the specifications page, so that may explain the "strange USB" you've found.
__________________
Would you like some candy little girl?
b00zed is offline   Reply With Quote
Old 27th May 2005, 06:39   #3  |  Link
gavo
intel codec family
 
gavo's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: In a desert
Posts: 295
interesting, thanx I guess that cord almost impossible to find.
__________________
You can take away my SIG but you can't take away my pride as a NOOBIE!
gavo is offline   Reply With Quote
Old 27th May 2005, 12:46   #4  |  Link
jggimi
Moderator Emeritus
 
jggimi's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: The NW corner of Lake Erie
Posts: 5,555
Moved to DV forum.
__________________
"It is easier for a camel to pass through the eye of a needle if it is lightly greased."
Kehlog Albran, The Profit
jggimi is offline   Reply With Quote
Old 27th May 2005, 14:35   #5  |  Link
communist
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,156
Quote:
Originally posted by gavo
I guess that cord almost impossible to find.
No I think thats just a standard firewire cable. There are 2 type of connectors: 4pin and 6pin. Usually 1394 pci cards ship with a 4->6pin cable allowing you to instantly plugin devices.
communist is offline   Reply With Quote
Old 28th May 2005, 08:20   #6  |  Link
bb
Moderator
 
bb's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 2,665
gavo,

if you don't have firewire on your PC, then you won't be able to capture DV. USB capturing, which some camcorders provide, is for photos only.

bb
bb is offline   Reply With Quote
Old 30th May 2005, 02:05   #7  |  Link
eb
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Poland
Posts: 515
using simple web camera, USB, VirtualDubMod, video with up to 5 frames/second is captured as video with compressing.
I am not sure that this can help, but may be

eb
eb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.