Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > New and alternative a/v containers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16th March 2002, 16:32   #1  |  Link
GoWaN
Registered User
 
GoWaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Hio, Galicia.
Posts: 19
ogg vorbis + xvid seeking problem

Well, doing my first try to these two codecs I ripped my brand new musical dvd from Rage (very recommended ) following the instructions from everwicked.com for the part of the ogg vorbis and doom9.net for the XviD one. And it gave me very good quality but I found a problem when doing several seeks. In one of those seeks the audio kept playing but the image froze, not exactly frozen because it had a bit movement forward and back, just like when the vinylos were scratched. I had to stop and replay the video again to make the image play again.
Tried the video before it was muxed with the audio and it seeked always fine. I just don't know what exactly the problem is at.



P.D. Forgive me for my horrible english.
GoWaN is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2002, 19:12   #2  |  Link
Bluedan
Registered User
 
Bluedan's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: were people always get wet feet
Posts: 328
you have compagnons

same thing with me.
are you using w98 ? There seem to be alot people like us who are running into propblems with an old system like W98(SE) and OGG stream muxing.
Answer to you question is much likely that the DS Filters from Tobias Waldvogel you're using are a bit buggy concerning W98 environment.
Wait till the master fixes his brew...
Bluedan is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2002, 19:20   #3  |  Link
GoWaN
Registered User
 
GoWaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Hio, Galicia.
Posts: 19
Windows XP though . If that is the problem it's a minor one I'll wait and see. The combo looks very good.
GoWaN is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2002, 20:02   #4  |  Link
MaTTeR
AC3 5.1 Addict
 
MaTTeR's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Big Blue Nation_USA
Posts: 2,036
What version of the Ogg DS are you using? 0.9.8.6 is the latest AFAIK.

Which players have you tried? Some users have reported smoother playback after changing the extension to AVI but I can't really confirm this.
__________________
Need AC3 & SPDIF setup info?
MaTTeR is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2002, 20:42   #5  |  Link
yokem55
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 74
I get this as well with xvid+vorbis in the .ogm...after seeking several times successfully, the video locks, but the audio continues on from wherever I seek to. This happens mainly with WMP 6.4 and BSplayer, but zoom player seems to be immune. I'm running win2k with the 0.9.8.6 filter....this was happening also with the 0.9.8.5 filter as well...not sure about earliar versions though...
yokem55 is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2002, 21:01   #6  |  Link
Ripe73
DVDR Freak!
 
Ripe73's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sweden
Posts: 351
HI!

This happens to me to the movie play fine if i dont "jump" and if i seek in different places in the movie the video frezze and the sounds continues.
WIN XP pro
latest Ogg(+sub)filter with MPlayer2
__________________
Drugs,Sex & Encoding
Ripe73 is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2002, 21:40   #7  |  Link
GoWaN
Registered User
 
GoWaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Hio, Galicia.
Posts: 19
To me it happens with the windows media player 6.4 and last bsplayer (I didn't proved zoomplayer). I have last Ogg DS filter.
GoWaN is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2002, 21:58   #8  |  Link
lwk.ms
Guest
 
Posts: n/a
it's like there is an empty (and not "refilled") video buffer or a limited amount of seeks possible with xvid-"avis"...

if i seek several times and the video freezes i try to go back with the slider to the point where the last motion was visible and repeat alt + return (to switch from fullscreen to windowed modus in mplayer 6.4) a few times.
this helps occasionally...

martin
  Reply With Quote
Old 16th March 2002, 22:19   #9  |  Link
GoWaN
Registered User
 
GoWaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Hio, Galicia.
Posts: 19
Well trying to reproduce it in Zoomplayer took me a litle longer but it showed again... I hope they will fix this. Nevertheless I like very much the codec.
GoWaN is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2002, 01:19   #10  |  Link
TobiasWaldvogel
Registered User
 
TobiasWaldvogel's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Madrid (Spain)
Posts: 94
New release

I've found a bug in the playback part of the ogg library (which is developped by http://www.xiph.org) which caused this problem with the seek. In the meanwhile I've added a workaround in the new version. Please try version 0.9.8.7 and tell me if the problem persists.

Best regards,
Tobias
TobiasWaldvogel is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2002, 21:59   #11  |  Link
GoWaN
Registered User
 
GoWaN's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Hio, Galicia.
Posts: 19
Simply amazing. The problem has vanished. An intriguing thing happens now, and it is that sometimes it gives an "overlay failed" error when loading a .ogm in bsplayer. But the media plays fine though. I just don't know if it was something I messed myself or what.


P.D. The ogg splitter is wonderfull. It came like the rain from the sky in August .

P.D. of the P.D. Excuse me for my bad language . My lack of skill in english made me do it

Last edited by GoWaN; 19th March 2002 at 22:12.
GoWaN is offline   Reply With Quote
Old 19th March 2002, 22:06   #12  |  Link
MaTTeR
AC3 5.1 Addict
 
MaTTeR's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Big Blue Nation_USA
Posts: 2,036
@GoWaN
http://forum.doom9.org/forum-rules.htm

#4
Please edit your post.
__________________
Need AC3 & SPDIF setup info?
MaTTeR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.