Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 ASP

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th January 2004, 19:46   #1  |  Link
Honza
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 29
Problem with decoding using Xvid beta

I have problem with decoding movies created with Nic build 16.7.2003 using Koepi betas.
Problem is only by movies with vhq4. Other setting options has not effect for this problem.
Movies encoded with vhq 4 is possible decode without problems only with Nic build 16.7.2003 and with Nero video decoder. With DivX 5.1.1 appears light fog arround moving objects.
With Koepi beta is I-frame ok a other are with blach squares. Black squares are bigger with each next frame. Next I-frame is ok again etc.

Please is possible do something with this problem. I dont want reencode all movies encoded with vhq4.

Thanks
Honza is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2004, 16:39   #2  |  Link
chilledoutuk
Registered User
 
chilledoutuk's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 334
ok try ffdshow as its a very good playbback filter alternatively try selcting a diferent colour space for the overlay in the decoders configuration.
chilledoutuk is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2004, 18:38   #3  |  Link
Honza
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 29
with ffdshow is it ok Thanks

but i have question Will future version of Xvid support movies with this option?
Honza is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2004, 19:37   #4  |  Link
cweb
Registered User
 
cweb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Pandorica
Posts: 527
Doesn't ffdshow have problems decoding the latest XviD betas?
Correct me if I'm wrong, or if it's been updated..
cweb is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2004, 19:40   #5  |  Link
OBcecado
LuLz
 
Join Date: Oct 2002
Location: Portugal
Posts: 113
Afaik the only problem is when the source is encoded with packed bitstream which ffdshow is unable to decode properly, and it's set as default in beta 3, so it's something to look at before encoding


Greetz.
OBcecado is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2004, 11:38   #6  |  Link
biosbhai
Registered User
 
biosbhai's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
I have this problem too. that is why i still dont use Selam yet. I hope ffdshow works
biosbhai is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2004, 14:57   #7  |  Link
Leak
ffdshow/AviSynth wrangler
 
Leak's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Austria
Posts: 2,441
Quote:
Originally posted by biosbhai
I have this problem too. that is why i still dont use Selam yet. I hope ffdshow works
Uh... how about using Selam and just turning off packed bitstream? It's not as if packed bitstream worked any different in the previous versions, it just wasn't turned on by default.

np: Lawrence - If You Can't Understand (The Absence Of Blight)
Leak is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2004, 17:04   #8  |  Link
biosbhai
Registered User
 
biosbhai's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Quote:
Originally posted by Leak
just turning off packed bitstream?
np: Lawrence - If You Can't Understand (The Absence Of Blight)
Forgive me if I am a n00b, but isnt packed bitstream an option used during encoding? What does it have to do with videos encoded using Nic's 16.7.2003 build and VHQ4 not being able to be played in Selam?
biosbhai is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2004, 18:16   #9  |  Link
Honza
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 29
Quote:
Originally posted by biosbhai
I have this problem too. that is why i still dont use Selam yet. I hope ffdshow works
Yes ffdshow works without problem and nero video decoder too, but I hope that Xvid 1.0 final will be compatible
Honza is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2004, 21:41   #10  |  Link
Leak
ffdshow/AviSynth wrangler
 
Leak's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Austria
Posts: 2,441
Quote:
Originally posted by biosbhai
Forgive me if I am a n00b, but isnt packed bitstream an option used during encoding? What does it have to do with videos encoded using Nic's 16.7.2003 build and VHQ4 not being able to be played in Selam?
Mainly because I was thinking you weren't using Selam for ENcoding. As long as you don't use packed bitstream when encoding, you should be able to play the result with both XviD and ffdshow (modulo some version-dependent bugs)...

np: Jah Wobble & Deep Space - Hartlepool (Largely Live In Hartlepool And Manchester)
Leak is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2004, 17:13   #11  |  Link
biosbhai
Registered User
 
biosbhai's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Thanks, I will try Selam + ffdshow and post the results
biosbhai is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.