Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Development

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2nd September 2015, 22:31   #1  |  Link
zerowalker
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,100
Avisynth not detected by Virtualdub (manual installation)

I can't get Virtualdub to detect Avisynth on my compiled version of Avisynth+.

Everything else seem to work as well as plugins, but Virtualdub doesn't.

If i install Avisynth+ via the installer it does work, so clearly i am missing something.

Thanks
zerowalker is offline   Reply With Quote
Old 2nd September 2015, 22:45   #2  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,717
Quote:
Originally Posted by zerowalker View Post
I can't get Virtualdub to detect Avisynth on my compiled version of Avisynth+.
Can you elaborate on "manual installation"?
Quote:
Originally Posted by zerowalker View Post
Everything else seem to work as well as plugins
How do you determine that?

Last edited by Groucho2004; 2nd September 2015 at 22:52.
Groucho2004 is offline   Reply With Quote
Old 2nd September 2015, 23:06   #3  |  Link
zerowalker
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,100
Manual i mean that i simply compiled Avisynth+ myself, and used regedit to add the paths (i hope).

I am able to use Avspmod and Media Players fine as far as i can tell.
zerowalker is offline   Reply With Quote
Old 2nd September 2015, 23:10   #4  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,717
Quote:
Originally Posted by zerowalker View Post
Manual i mean that i simply compiled Avisynth+ myself, and used regedit to add the paths (i hope).
You'll have to be more specific than that. I suggest you have a look at this thread to see what's necessary to "install" Avisynth manually.
Groucho2004 is offline   Reply With Quote
Old 3rd September 2015, 04:07   #5  |  Link
raffriff42
Retried Guesser
 
raffriff42's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,377
You need to register avisynth.dll as a COM server. Apply Avisynth's .reg file - after replacing "%INSTALLDIR%" with your path. It should work, as avs+ has the same GUID, and its DLL is also called avisynth.dll.

A better plan would be to build your own setup program. It's not that hard! Get the Inno Setup quick start pack. Open avisynth+.iss in Inno Script Studio. Review the settings, hit Build.
raffriff42 is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2015, 06:11   #6  |  Link
zerowalker
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,100
I have both 32bit and 64bit Avisynth+, the Avisynth.dll is in there respective System32 SysWoW64 folder.

Here is my Registry paths for the plugins.

Quote:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Avisynth]
"plugins64+"="R:\\Avisynth\\Avisynth+\\plugins64"
"PluginDir2_5"="R:\\Avisynth\\Avisynth+\\plugins64"
@="R:\\Avisynth\\Avisynth+"
"plugindir+"="R:\\Avisynth\\Avisynth+\\plugins32"
I tried applying the .reg file and did the appropriate modifications to it without any results.

Both 32bit and 64bit Media Players can used Avisynth and plugins (Directshow tested) fine.

But Virtualdub doesn't even detect the Avisynth at all.

I must be missing something, i checked the other thread but it's playing with Paths which i think i don't need when it comes to Avisynth itself as it's in the System32/64 folders?
Or Perhaps Virtualdub isn't looking there, but then again the Avisynth+ installations doesn't seem to add anything there if i remember correctly. Or perhaps i forgot to look;p

thanks
zerowalker is offline   Reply With Quote
Old 4th September 2015, 07:48   #7  |  Link
Groucho2004
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,717
Your problem is probably related to the old reg file for 32 Bit OS versions which does not write directly to the "WOW6432" nodes in the registry. Some 64 Bit OS versions redirect automatically, some don't.

Try creating the reg file as Manolito did here.
Groucho2004 is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2015, 11:29   #8  |  Link
zerowalker
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,100
Well i ended up using the Avisynth+ installation then replacing the files etc;p
zerowalker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.