Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26th December 2017, 11:01   #2801  |  Link
Zetti
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 62
x264 r2893 is released.
Zetti is offline   Reply With Quote
Old 26th December 2017, 18:27   #2802  |  Link
suprasaiyan123
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 11
can someone help me out with an issue, staxrip 1.7 specifically using x264 blurs the top and bottom of my encodes for some reason, I can't figure out what the issue is, grainy vids are the worse as the top and bottom few pixels in an encode are completely devoid of grain and stand out like a sore thumb... Any help is greatly appreciated, here are some pics which show the issue https://imgur.com/a/xJMmZ
suprasaiyan123 is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2017, 21:51   #2803  |  Link
Taurus
Registered User
 
Taurus's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Krautland
Posts: 786
@suprasaiyan123:
I can see the washed out borders.
Please save your screenshots as png in the future.
Because jpg compression adds all kind of artefacts to the picture.
Did you crop or upscale the source file?
Maybe a sample from the original and a mediainfo report?
And your settings for x264.
and, and, and.....
Without any more information nobody will/can help you.
Taurus is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2017, 15:42   #2804  |  Link
suprasaiyan123
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Taurus View Post
@suprasaiyan123:
I can see the washed out borders.
Please save your screenshots as png in the future.
Because jpg compression adds all kind of artefacts to the picture.
Did you crop or upscale the source file?
Maybe a sample from the original and a mediainfo report?
And your settings for x264.
and, and, and.....
Without any more information nobody will/can help you.
Thanks for the reply, here is another encode with the same issue https://drive.google.com/drive/folde...VY4RBhEmqW4QDi png files as requested, the same issue is present on the top and bottom of the encode(blurred and blocky) while the rest is almost transparent. The settings on staxrip 1.7, x264, crf 15, very slow, tune grain, 10 bit, high 10, and cropped to 816 height from 1080, everything else remains default for tune grain. source bit rate 37.4mbs, encode is ~10mbs, no upscale.

Last edited by suprasaiyan123; 28th December 2017 at 17:42.
suprasaiyan123 is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2017, 18:07   #2805  |  Link
Taurus
Registered User
 
Taurus's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Krautland
Posts: 786
@suprasaiyan123
I can see the distorted lines on both = original and encoded file
Did you try with different crop parameters or resizers?
And why did you crop down to 816 ?
Did you apply the black bars later on to go back to 1080?
Your stills are perfect 1920/1080 16:9 (with the black borders).
I dont think it is a encoder error.
Your x264 settings should be almost transparent at crf 15.
So we can sort this out.
Any way, this has nothing to do with StaxRip.
Maybe the avisynth or vapoursynth decoder faults on your sources.
Without a sample of your source and your exact avisynth/vapoursynth script nobody can help you.
And mediainfo report of source and encode might be beneficial.
Taurus is offline   Reply With Quote
Old 29th December 2017, 21:35   #2806  |  Link
suprasaiyan123
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Taurus View Post
@suprasaiyan123
I can see the distorted lines on both = original and encoded file
Did you try with different crop parameters or resizers?
And why did you crop down to 816 ?
Did you apply the black bars later on to go back to 1080?
Your stills are perfect 1920/1080 16:9 (with the black borders).
I dont think it is a encoder error.
Your x264 settings should be almost transparent at crf 15.
So we can sort this out.
Any way, this has nothing to do with StaxRip.
Maybe the avisynth or vapoursynth decoder faults on your sources.
Without a sample of your source and your exact avisynth/vapoursynth script nobody can help you.
And mediainfo report of source and encode might be beneficial.
I reinstalled staxrip and avisynth and couldn't fix the issue(happens on 99% of files, more evident on some than others.) It certainly isn't a source issue or lack of bit rate in the encode. Tried an identical encode in Megui and the encode was transparent, there was no issue of the blurring/blockiness on the top and bottom of the encode, so I still can't figure out the problem unfortunately, it's annoying as I really prefer the staxrip GUI
suprasaiyan123 is offline   Reply With Quote
Old 30th December 2017, 23:36   #2807  |  Link
Magik Mark
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 496
I found awasharp2 ported from avisynth to vaporsynth. Can someone tell me the proper syntax so it would work in staxrip?

warp.AWarpSharp2(clip clip[, int thresh=128, int blur=2, int type=0, int depth=16, int chroma=0, int[] planes=<all>, bint opt=True])
__________________
Asus X99 Sabertooth - Xeon E5 2695 - Asus Strix GTX 960 4G - DDR4 16GB Predator - Pioneer KRP 600M (isf calibrated) - Yamaha A3030 - Windows 10 x64 - Kodi with DSplayer - Lav - MadVR - XYsubtitle
Magik Mark is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2018, 04:00   #2808  |  Link
Magik Mark
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 496
Happy new year Stax! How are you doing?
__________________
Asus X99 Sabertooth - Xeon E5 2695 - Asus Strix GTX 960 4G - DDR4 16GB Predator - Pioneer KRP 600M (isf calibrated) - Yamaha A3030 - Windows 10 x64 - Kodi with DSplayer - Lav - MadVR - XYsubtitle
Magik Mark is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2018, 18:52   #2809  |  Link
stax76
staxrip & mpv.net
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,243
Happy new year Mark and everybody, I'm fine thanks. I'm not very exciting about coding at the moment, especially not with VB.NET/WinForms, if somebody 20 years younger wants to step in and maintain staxrip would be best because I don't encode much if anything, otherwise I will maintain it like I promised.
__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
mpv.net player
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2018, 20:12   #2810  |  Link
Yanak
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 158
He's back ,

Happy New Year Stax and all others, good to see you around.

No worries i won't bother you with silly questions or requests, just nice to see you around
Yanak is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2018, 15:37   #2811  |  Link
suckerpuncher
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 8
I jsut updated from the ancient 1.3.7.0 to the latest 1.7.0.4 version and now I'm missing the "Demux and index before creating jobs" options in the file batch menu. Is this on purpose or can I somehow manually enable this option again?
Attachments Pending Approval
File Type: png batch_old.png
suckerpuncher is offline   Reply With Quote
Old 5th January 2018, 22:16   #2812  |  Link
Yanak
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 158
Quote:
Originally Posted by suckerpuncher View Post
I jsut updated from the ancient 1.3.7.0 to the latest 1.7.0.4 version and now I'm missing the "Demux and index before creating jobs" options in the file batch menu. Is this on purpose or can I somehow manually enable this option again?
Hello,

Go to "Project" > "Templates" and select " Manual Workflow"

Then go again to "Project " > " Save as Template " > and tick the " Load template on Startup " Option, and save.


By default it is now set to "Automatic Workflow ", following the steps above and it will be back to manual mode like before
Yanak is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2018, 09:26   #2813  |  Link
suckerpuncher
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Yanak View Post
Hello,

Go to "Project" > "Templates" and select " Manual Workflow"

Then go again to "Project " > " Save as Template " > and tick the " Load template on Startup " Option, and save.


By default it is now set to "Automatic Workflow ", following the steps above and it will be back to manual mode like before
Thanks. I tried it but it still doesn't work.
I even reset the templates to make sure I didn't mess anything up but still after adding files via Files Batch option it just creates a job but doesn't automatically demux and index the files before adding the job.
suckerpuncher is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2018, 13:28   #2814  |  Link
Yanak
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 158
Ah i think i understand now, still cannot see the screenshot you attached to your post, still pending approval,
for the batch mode it seems i can't trigger this either, using manual workflow, having the project option "Hide dialogs for demux" disabled like in the following picture :

+ still in the project settings, the demux options for video and subtitles set to "Show Dialog" but it skips the manual demuxing, not sure if it's on purpose for batch more or if I'm missing something obvious or else.

For now you select batch mode and all is automatically processed once the jobs list is started it seems, not sure how it was done in older versions.

Only Stax could answer this i guess :/

Last edited by Yanak; 6th January 2018 at 13:32.
Yanak is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2018, 14:47   #2815  |  Link
suckerpuncher
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 8
Thanks again. Unfortunately it still won't work. Whether I tick the box from your screenschot or not it still just adds a job. I also set the Demux option on audio and subitles to "All" but still nothing.

Here are 2 screenshots to show which box I mean is missing:

Old:


New:


It seems to be by design. Maybe one day when Stax has the time he can give a short answer or even release something new but until then we have to live with it. No biggie.
suckerpuncher is offline   Reply With Quote
Old 9th January 2018, 04:56   #2816  |  Link
craigpro
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 42
just curious and there are a lot of knowledgeable people here - but with Rigaya's NVencc 3.27 being released - is it as ''good as'' 3.22 and older nvidia drivers where we can use th -weightp option? thank you.
craigpro is offline   Reply With Quote
Old 10th January 2018, 14:06   #2817  |  Link
thomy21
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Hi Stax

Happy New Year to you too.

It's a bad thing that you're not going to continue, the support especially last year was sensational.
I would be very happy if someone would find someone to continue the project. Even if it is only so far that the newest tools and versions are installed. I still need Staxrip every day and that won't change that soon.
thomy21 is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2018, 18:55   #2818  |  Link
Yups
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 192
QSVEnc 2.75 is out.
Yups is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2018, 15:51   #2819  |  Link
Taurus
Registered User
 
Taurus's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Krautland
Posts: 786
Hi,
haven't touched StaxRip for about 4 weeks.
I mainly use it to convert h264 1920x1080 50fps progressive material
from Camcorder quick and dirty to h264 1280x720 50fps progressive.
Using a template for NVEnc with hardware resizing.
All over sudden video playback of the encoded files is stuttering.
Using StaxRip-x64-1.7.0.4-test.
The only thing I have changed are the GPU drivers.
Didn't touch the Stax directory for weeks.
Stuttering occurs on default NVEnc settings and modified ones.
Older encodes with the same settings dont show this behaviour.
Any help for troubleshooting is really appreciated.
Trying newer/older nvidia GPU drivers for now.
Taurus is offline   Reply With Quote
Old 14th January 2018, 16:28   #2820  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 737
Quote:
Originally Posted by Taurus View Post
Hi,
haven't touched StaxRip for about 4 weeks.
I mainly use it to convert h264 1920x1080 50fps progressive material
from Camcorder quick and dirty to h264 1280x720 50fps progressive.
Using a template for NVEnc with hardware resizing.
All over sudden video playback of the encoded files is stuttering.
Using StaxRip-x64-1.7.0.4-test.
The only thing I have changed are the GPU drivers.
Didn't touch the Stax directory for weeks.
Stuttering occurs on default NVEnc settings and modified ones.
Older encodes with the same settings dont show this behaviour.
Any help for troubleshooting is really appreciated.
Trying newer/older nvidia GPU drivers for now.
Try a newer version of NVEnc, it might solve your problem
gonca is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.