Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 4th October 2012, 08:53   #1  |  Link
Chikuzen
typo lover
 
Chikuzen's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 597
HBVFWSource.dll - VFW sourcefilter for HighBitDepth YUV

I wrote a small plugin

HBVFWSource-0.2.2.dll



enjoy!

EDIT:
2012/10/12
updated to 0.2.2
__________________
my repositories

Last edited by Chikuzen; 12th October 2012 at 03:33.
Chikuzen is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 09:33   #2  |  Link
parasa
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Awesome work!
That's exactly what I am waiting for!
parasa is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 13:18   #3  |  Link
Keiyakusha
契約者
 
Keiyakusha's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,567
Hi. Thanks for this plugin, but I have some problems:
HBVFWSource-0.1.0.dll
HBVFWSource-0.1.1.dll

Source is h264 Hi10P. VS produces output as shown in console window. I can't open 1920x1080 video at all - access violation.

P.S. Had hard time uploading images. It seems some hostings don't like doom9 anymore and block links coming from it...
Keiyakusha is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 13:32   #4  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,085
The plugin worked for me but I also I had the same problems when I cropped in the vpy script.

Error 1
Code:
Avisynth read error:
Avisynth access violation at 0x00002023 in c:\HBVFWSource.dll,
attempting to read from 0x04419000
Error 2
Code:
Avisynth read error:
Avisynth access violation at 0x00002023 in c:\HBVFWSource.dll,
attempting to read from 0x04428000
Also when I crop, at the top of the video I see a green line a couple of pixels in height but in full length.
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 14:13   #5  |  Link
Chikuzen
typo lover
 
Chikuzen's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 597
update to 0.1.2

about access violation, I can't reproduce. please give me the sample and .vpy.

about green line, I noticed that, too.
When P016/P010 is read, V-plane will shift under one line.
Although I reread the code, the cause is not known yet
__________________
my repositories

Last edited by Chikuzen; 4th October 2012 at 14:18.
Chikuzen is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 14:29   #6  |  Link
Pat357
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 419
With HBVFWSource v0.1.2 I still get access violation 0x00001FB0 in HBVFWSource.dll.

VPY: test11_10b.vpy
Code:
import vapoursynth as vs
import sys
core = vs.Core(accept_lowercase=True)
core.std.LoadPlugin(r'k:\programs\ffms2-r725-icl\ffms2.dll')
ret = core.ffms2.Source(r"k:\film\10bit\Madoka_opening_10-bit_1080p.mkv")
last = ret
This test11_10b.vpy plays as 1920x1080 H264 Hi10P video in MPC-HC (with Madvr)

AVS :
Code:
LoadPlugin("k:\programs\AviSynth 2.5\special filters\flash3kyuu_deband_1.5.1_x86\flash3kyuu_deband.dll")
LoadPlugin("k:\programs\AviSynth 2.5\special filters\HighBitDepth_VFWSource-0.1.2\HBVFWSource.dll")
# LoadPlugin("")
HBVFWSource("k:\film\Vapoursynth\test11_10b.vpy")
f3kdb_dither(stacked=false, input_depth=10)
info()
What Am I doing wrong ?

Im using AVISynth v2.6.0.3 with the latest "Seth" MT version .DLL.

Last edited by Pat357; 4th October 2012 at 15:04.
Pat357 is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 15:17   #7  |  Link
Chikuzen
typo lover
 
Chikuzen's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 597
ok, reproduced and (maybe) fixed.
I need some more test.
please wait a little.
__________________
my repositories
Chikuzen is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 15:25   #8  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,085
So I think that the access violation is only happening when the video is not mod16.

I loaded my canon dslr video without cropping (1920,1088) and it worked.

I also had another dvd file that was letterboxed and the cropping problem that I had earlier was also solved by cropping to mod16 dimensions.

Unfortunately the green bar is still present.

* Edit*

Too slow, seems Chikuzen might of figured it out.
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 15:55   #9  |  Link
Chikuzen
typo lover
 
Chikuzen's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 597
update.
please try v0.1.3
__________________
my repositories
Chikuzen is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 16:18   #10  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,085
Quickly tried with 1080p file and cropping to non mod16. They both work.
Also, no more green bar. Thanks Chikuzen.

Can't test anymore, gotta get to work.
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 16:46   #11  |  Link
Keiyakusha
契約者
 
Keiyakusha's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,567
Yes, seems to be working now. Thanks!
Keiyakusha is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 16:50   #12  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
If someone's wondering why AvsPmod shows 'YV12' on the status bar, that's a bug and will be fixed.

Thanks Chikuzen!
vdcrim is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 17:16   #13  |  Link
Groucho2004
 
Groucho2004's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3,896
Quote:
Originally Posted by vdcrim View Post
If someone's wondering why AvsPmod shows 'YV12' on the status bar, that's a bug and will be fixed.
From what I can see, AVSPmod simply does not support the new 2.6 interface (AVISYNTH_INTERFACE_VERSION 5). I would hardly call that a bug, rather a limited feature set.
Groucho2004 is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 17:38   #14  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
Quote:
Originally Posted by Groucho2004 View Post
From what I can see, AVSPmod simply does not support the new 2.6 interface (AVISYNTH_INTERFACE_VERSION 5). I would hardly call that a bug, rather a limited feature set.
Let's say 'it will be improved' then
vdcrim is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 21:00   #15  |  Link
Wilbert
Moderator
 
Join Date: Nov 2001
Location: Netherlands
Posts: 6,310
@Chikuzen, great stuff! Would you be willing to open source this plugin and vsavsreader?
Wilbert is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 21:02   #16  |  Link
mastrboy
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 287
Quote:
Originally Posted by Wilbert View Post
@Chikuzen, great stuff! Would you be willing to open source this plugin and vsavsreader?
vsavsreader is open already: https://github.com/chikuzen/VS_AvsReader/
__________________
(i have a tendency to drunk post)
mastrboy is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 21:04   #17  |  Link
VFR maniac
Spinner of yarns
 
VFR maniac's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 164
https://github.com/chikuzen

He has already opened their sources.
__________________
僕と契約して、L-SMASH developerになってよ!
L-SMASH | L-SMASH Works | Opus-in-ISOBMFF specification and reference software
VFR maniac is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2012, 21:50   #18  |  Link
Keiyakusha
契約者
 
Keiyakusha's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,567
Quote:
Originally Posted by Wilbert View Post
@Chikuzen, great stuff! Would you be willing to open source this plugin and vsavsreader?
You can at least check readme.txt before asking.
Keiyakusha is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2012, 03:04   #19  |  Link
Reel.Deel
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Texas
Posts: 1,085
Hi Chikuzen, just out of curiosity, what was causing the access violation problems?
Reel.Deel is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2012, 04:15   #20  |  Link
Chikuzen
typo lover
 
Chikuzen's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 597
Quote:
Originally Posted by Reel.Deel View Post
Hi Chikuzen, just out of curiosity, what was causing the access violation problems?
I was mistaken in calculation of width of U/V plane.
I'm wondering why 0.1.2 was working depending on some case
__________________
my repositories
Chikuzen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.