Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Announcements and Chat > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th January 2011, 08:40   #1  |  Link
_saiko
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 4
Distorted audio when playing video files

WinXP SP3 and Realtek (ALC888) HD Audio integrated on asrock 4core1333-fullHD board.

When a video is playing sound is distorted. Maybe the best way to describe:it sounds as if somebody is talking in front of a cooling fan
I tried everything, updating drivers, bios, even compared to VLC results.
Also a youtube video acts the same so its not a codec problek.
On the other hand single audio files (winamp, windows sounds..) play fine.
Also an interesting fact: when using MPC with Haali render (usually i use VR9) all is fine.

I dont know what the problem could be.. Would be gratefull if someone could help.
Regards


Nemam pojma koji vrag vise.. pomagajte
_saiko is offline   Reply With Quote
Old 7th January 2011, 13:02   #2  |  Link
7ekno
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 389
Look for a setting in those players that "sound loud" called "Pre-Amplify AC3 by default 20db" ...

Alot of AC3 tracks come pre-amplified so this option no longer applies (but plenty of other AC3 tracks will still need it !) ...

7ek
7ekno is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.