Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th January 2002, 15:50   #1  |  Link
ppera2
Registered User
 
ppera2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Lands of confusion
Posts: 1,217
ChangeFPS( ) - bug ?

When I use ChangeFPS(25) command in AVISynth for 23.976 source it produces same number of frames, shorter lenght: 1:24:59 from source of 1:28:36 . But it is only in VDub's file information.
In praxis it produces choppy movement what is expected by description and same time duration.
Actually information is same as when perform AssumeFPS() command, but it should be same duration as source and 4.2709 % more frames.

It looks for me as bug. Or I didn't correct understood how this command works ?

I write it after I worked on NTSC to PAL conversion. This wrong duration and framecount information confused me lot.
With AssumeFPS() command it worked well.
ppera2 is offline   Reply With Quote
Old 29th January 2002, 14:48   #2  |  Link
taudule
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: France
Posts: 47
About the same here :
ChangeFps(25) on an 29.97 source, and the resulting movie is too long. It has black frames at the end.

o.
taudule is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.