Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24th June 2011, 04:25   #2101  |  Link
Lighto
The Black Reaper
 
Lighto's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 320
.xml chapters created by Chapter Creator is broken.

Current .xml created:
Code:
....
......
.......
</ChapterLanguage>
Working example .xml:
Code:
....
......
.......
<ChapterLanguage>eng</ChapterLanguage>
However a more suitable fix would be to remove the current </ChapterLanguage> generated since Chapter Creator in MeGUI does not allow language to be chosen.
Lighto is offline   Reply With Quote
Old 24th June 2011, 08:25   #2102  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,088
Thanks & fixed in 2036
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2011, 01:09   #2103  |  Link
alexcel
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 56
One-click media info error

Hi:

I am getting an error parsing mediainfo data just at the beginning of the preprocessing phase.

The error says:
"The following error ocurred when trying to get Media info from file E:\xxxxxxxxxxxx\VIDEO_TS\VTS_01_1.VOB. The input string has not the right format"

Log shows nothing

Anyone can help?
alexcel is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2011, 09:04   #2104  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,088
Please post your complete log. This way I can see which version you are using, which indexer, ... and please post the mediainfo of the file as I cannot reproduce the error.

EDIT: I found a way to reproduce the error. You do not need to post the information anymore. Investigating...
EDIT: Ignore the error until a fix is available. It is not causing any problems beside that you need to click on the ok button to proceed.

Last edited by Zathor; 25th June 2011 at 09:32.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2011, 22:27   #2105  |  Link
rtjnyoface
Constantly learning
 
rtjnyoface's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mountain Time, U.S.
Posts: 189
Megui hangs when opening explorer

Megui has been hanging (to the point I have to delete the process) when I use the buttons for opening windows. For instance, if I want to open explorer to search for files; or even if I'm opening up the bit rate calculator. I've been using megui for a loooong time now and only recently has this been happening. It only happens after a certain amount of time though. Any ideas?

win7
megui 2035

Last edited by rtjnyoface; 26th June 2011 at 22:36.
rtjnyoface is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2011, 22:52   #2106  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,426
Yesterday I was encoding some PAL DVDs using the "target playback device" option set to Blu-ray (MeGUI 2035). The output was a 720x576 MKV with an aspect ratio of 16:9. Using the Blu-ray option however resulted in MKVs of the wrong aspect ratio. So I checked the log file. The relevant bits:

---[NoImage] # Set DAR in encoder to 16 : 9. The following line is for automatic signalling
---[NoImage] global MeGUI_darx = 16
---[NoImage] global MeGUI_dary = 9

--[Warning] [25/06/2011 7:37:39 PM] [Blu-ray]: assume --sar 16:11 as only 16:11 or 12:11 are supported with a resolution of 720x576.

So using the Blu-ray target device option I guess it's not possible to encode a 16:9 MKV at 720x576? Is this expected behaviour?

One question regarding the Blu-ray compatibility option if anyone knows the answer....
If I'm encoding to MKV and wish those MKVs to play correctly in an MKV compatible Blu-ray player, should I still worry about the Blu-Ray compatibility option or does it really only apply when wanting to create a Blu-ray compliant disc? If not, are there any specific x264/Blu-ray settings which are generally required for standalone, MKV capable players?

Thanks.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2011, 23:48   #2107  |  Link
pancserzso
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 123
ImageSource fatal error present in 2035.
pancserzso is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2011, 12:59   #2108  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,088
Quote:
Originally Posted by pancserzso View Post
ImageSource fatal error present in 2035.
Sure, as I is hard to fix a problem which I cannot reproduce. Please upload your script and all files necessary to reproduce the problem.

Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
So using the Blu-ray target device option I guess it's not possible to encode a 16:9 MKV at 720x576?
Of course it is. --sar 16:11 is for 16:9 and --sar 12:11 is for 4:3 (http://www.x264bluray.com/home/576p-pal)


Quote:
Originally Posted by hello_hello View Post
If I'm encoding to MKV and wish those MKVs to play correctly in an MKV compatible Blu-ray player, should I still worry about the Blu-Ray compatibility option or does it really only apply when wanting to create a Blu-ray compliant disc? If not, are there any specific x264/Blu-ray settings which are generally required for standalone, MKV capable players
I assume that you will get problems with some players if you do not restrict x264. E.g. with too high vbv values it may not possible to playback the files from a BD. I do not know which is the most compatible setting.

Quote:
Originally Posted by rtjnyoface View Post
Megui has been hanging (to the point I have to delete the process) when I use the buttons for opening windows. Any ideas?
Sadly I have no idea.

Last edited by Zathor; 27th June 2011 at 16:28.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 27th June 2011, 13:21   #2109  |  Link
pancserzso
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 123
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Sure, as I is hard to fix a problem which I cannot reproduce. Please upload your script and all files necessary to reproduce the problem.
Here is it:
http://ifile.it/d5wmsjq

I am using the latest official Avisynth 2.5.8 32-bit, single threaded.
pancserzso is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2011, 06:49   #2110  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,426
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Of course it is. --sar 16:11 is for 16:9 and --sar 12:11 is for 4:3 (http://www.x264bluray.com/home/576p-pal)
I guess I'm missing something then? With a resolution of 720x576 MeGUI was definitely producing an MKV with the wrong aspect ratio. When I disabled the Blu-Ray device compatibility option and added the appropriate x264 parameters manually the aspect ratio was then okay.

What I don't understand (is SAR 16:11 the storage aspect ratio?) is if --sar 16:11 is for 16:9 why was there a warning in the log file and the aspect ratio changed?

"assume --sar 16:11 as only 16:11 or 12:11 are supported with a resolution of 720x576"

Why would there be a need to assume anything if the DAR of 16:9 being set by MeGUI is already correct?
If I cropped a little more so the ouput resolution was 716x572 there'd be a warning in the log file about it not being a resolution supported by Blu-Ray but the encode would go ahead as normal and the aspect ratio would be correct.

For the record with the Blu-Ray compatibility option enabled the output seemed fairly close to 4:3, with it disabled the output was 16:9.
I always disable the ITU resizing option if that makes any difference. I wish MeGUI had an option to disable it by default.

Thanks.

Last edited by hello_hello; 28th June 2011 at 06:52.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 29th June 2011, 02:04   #2111  |  Link
Traps
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 26
Ok does anyone know what the hell is going on. All of a sudden i can't play any videos at all when trying to encode a movie using MeGUI/x264/DGDecNV.

If i'm playing a movie already when pressing start in MeGUI i get a DGMultiSource "Failed to create video decoder (100)" error or DGMultiSource "cuCtxCreate () failed.", after that MeGUI crashes. Sometimes also the screen freezes, goes out and back into Aero, says that Nvidia Driver crashed and recovered successfully.

If i'm already encoding when trying to play a video file it works but when exiting the video player (MPC HC) same thing happens again, Nvidia driver always crashes but MeGUI doesnt crash except Processing rate FPS keeps increasing until it's time for pass2 then it crashes.

I have absolutely no idea what could have caused this to start happening, i've never had any problems like this and i havent changed any settings or hardware.
Traps is offline   Reply With Quote
Old 30th June 2011, 18:02   #2112  |  Link
rtjnyoface
Constantly learning
 
rtjnyoface's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Mountain Time, U.S.
Posts: 189
The avisynth creator keeps saying I may not have a yv12 decoder for some reason. This has only happened recently. Any ideas?

Reinstalled megui and fullyupdated
Win7
rtjnyoface is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2011, 02:10   #2113  |  Link
nibus
Telewhining
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 275
Why does MeGUI crash when trying to encode anything with 854 pixels wide?

Code:
[Error] [7/1/2011 10:21:39 AM] An error occurred: avis [error]: unsupported input format (DIB )
x264.exe itself can encode the avs script just fine, but I think vfw4x264.exe doesn't like it for some reason.
nibus is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2011, 02:33   #2114  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 619
One-click video extraction

Hi, i am trying extract video stream using one-click mode. However, megui show a error of resize and is because to create avs file, it automatically adds line LanczosResize(0,0)

Log:
Code:
[Error] Log for job8 (oneclick, Title_3.mpg -> )
-[Information] [03/07/2011 3:20:42] Started handling job
-[Information] [03/07/2011 3:20:42] Preprocessing
-[Information] [03/07/2011 3:20:42] OneClick processing started
-[Information] [03/07/2011 3:20:42] Processing thread started
-[Information] [03/07/2011 3:20:42] Desired size: 0 bytes
-[Information] [03/07/2011 3:20:42] Split size: 
-[Information] [03/07/2011 3:20:43] Auto-detect aspect ratio now: True
-[Information] [03/07/2011 3:20:43] Aspect ratio: 1,367
-[Information] [03/07/2011 3:20:43] Output resolution: 0x0
-[Information] [03/07/2011 3:20:43] Automatic deinterlacing: False
-[Information] [03/07/2011 3:20:43] Generated Avisynth script
--[NoImage] LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\dgindex\DGDecode.dll")
--[NoImage] DGDecode_mpeg2source("E:\DBZ\DBZ1_3\013\Title 3.d2v", info=3)
--[NoImage] LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\avisynth_plugin\ColorMatrix.dll")
--[NoImage] ColorMatrix(hints=true, threads=0)
--[NoImage] #deinterlace
--[NoImage] #crop
--[NoImage] LanczosResize(0,0) # Lanczos (Sharp)
--[NoImage] #denoise
-[Error] [03/07/2011 3:20:44] An error occurred
--[Error] [03/07/2011 3:20:44] Exception message
---[NoImage] The file E:\DBZ\DBZ1_3\013\Title 3.avs cannot be opened.
---[NoImage] Error message for your reference: Resize: Width must be greater than 0.
---[NoImage] (E:\DBZ\DBZ1_3\013\Title 3.avs, line 7)
--[Error] [03/07/2011 3:20:44] Stacktrace
---[NoImage]    en MeGUI.JobUtil.GetAllInputProperties(UInt64& nbOfFrames, Double& framerate, Int32& framerate_n, Int32& framerate_d, Int32& hRes, Int32& vRes, Dar& dar, String video)
---[NoImage]    en MeGUI.JobUtil.getInputProperties(UInt64& nbOfFrames, Double& framerate, String video)
---[NoImage]    en MeGUI.OneClickPostProcessing.StartPostProcessing()
--[Error] [03/07/2011 3:20:44] Inner exception
---[Error] [03/07/2011 3:20:44] Exception message
----[NoImage] Resize: Width must be greater than 0.
----[NoImage] (E:\DBZ\DBZ1_3\013\Title 3.avs, line 7)
---[Error] [03/07/2011 3:20:44] Stacktrace
----[NoImage]    en MeGUI.AviSynthClip..ctor(String func, String arg, AviSynthColorspace forceColorspace, AviSynthScriptEnvironment env)
----[NoImage]    en MeGUI.AvsFile..ctor(String script, Boolean parse)
----[NoImage]    en MeGUI.JobUtil.GetAllInputProperties(UInt64& nbOfFrames, Double& framerate, Int32& framerate_n, Int32& framerate_d, Int32& hRes, Int32& vRes, Dar& dar, String video)
---[Error] [03/07/2011 3:20:44] Inner exception: null
-[Information] [03/07/2011 3:20:44] Job completed
I like do question, if i need extract video stream of mpeg, why must I use mkv,mp4 or avi container? I hope that in m2v extension would be more correct

Thanks

EDIT: Only success when i enabled "Dont encoded video".
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite

Last edited by Overdrive80; 3rd July 2011 at 21:46.
Overdrive80 is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2011, 18:51   #2115  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,426
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Of course it is. --sar 16:11 is for 16:9 and --sar 12:11 is for 4:3 (http://www.x264bluray.com/home/576p-pal)
I think the penny has finally dropped after thinking about my problem for a while (It's still regarding the use of the Blu-ray target device option when encoding DVDs, but it only applies to output resolutions of 720x576 or 720x480).
In my initial post I said that when encoding 16:9 video the output was fairly close to 4:3. So now what I'm thinking is happening is this....

When encoding 16:9 video using the Blu-ray target device option and a resolution of 720x576 the following warning appears in the log file:
"[Warning] [4/07/2011 3:09:04 AM] [Blu-ray]: assume --sar 16:11 as only 16:11 or 12:11 are supported with a resolution of 720x576."

What I'm now thinking is despite the warning saying it's assuming 16:11, it's actually assuming/using 12:11, hence my 16:9 encodes being also 4:3. According to MPC my 16:9, 720x576 encodes have a 785:576 aspect ratio.

I didn't have a ripped NTSC DVD on my hard drive, so I tested using a PAL DVD but cropped until the resolution was 720x480. First I set the input aspect ratio as 4:3, then tried again using 16:9.
NTSC DVD encodes seem to have the opposite problem to PAL DVD encodes. As with PAL 4:3 & 16:9 encodes, in both cases the warning in the log file was exactly the same (only NTSC the same):
"[Warning] [4/07/2011 3:38:39 AM] [Blu-ray]: assume --sar 40:33 as only 40:33 or 10:11 are supported with a resolution of 720x480." and the resulting aspect ratio was 109:60.

So for a resolution of 720x576 the log file always tells you 16:11 is being assumed regardless of the input aspect ratio but the output aspect ratio is always 4:3. The output aspect ratio is correct if the input aspect ratio is 4:3 but incorrect when it's 16:9.

For a resolution of 720x480 the log file always tells you 40:33 is being assumed regardless of the input aspect ratio and the output aspect ratio is always 16:9. The output aspect ratio is correct if the input aspect ratio is 16:9 but incorrect when it's 4:3.

At least that's how it appears to be working for me....

Last edited by hello_hello; 3rd July 2011 at 21:50.
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2011, 12:35   #2116  |  Link
Emp3r0r
Registered User
 
Emp3r0r's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Alabama, USA
Posts: 769
I'm working on some GUI prototypes that would make my workflow more efficient. Here is a mockup:



* Combine queue, tool launcher, and status into job listing
* Expand to see details
* Support job templates that have predefined tasks
* Subsequent tasks can accept input file names from pending tasks
* Auto file name, chapter names
* Auto zones from chapters, auto intro/credit
* Auto subs for movies with forced subs
* Confirm result and cleanup task

I'll be refining the mockup so please let me know your thoughts.
__________________
ChapterGrabber - add names to your chapters | AtomSite - open source AtomPub server
Emp3r0r is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2011, 23:23   #2117  |  Link
JoeH
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 251
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
That's the reason why I do not use the newer MT builds anymore. The MT builds crash e.g. when the deinterlacing detection is running for AVI files. I have not tried it yet with threads=1.
That's too bad - the MT versions are so much faster. I notice it especially since I "mount" indexed H264 files as AVI files and then edit them in Sony Vegas, where the thumbnail painting is probably 3x faster with the MT versions.

Would it be better to go back to the last stable MT build? Or is there something in the latest non-MT builds that is important for some users? If so, not a big deal, just kind of a bother to have to replace it manually every once in a while.
JoeH is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2011, 23:30   #2118  |  Link
JoeH
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 251
@Emp3r0r
That looks pretty nice. Congrats! I especially like the idea of "subsequent tasks can accept input file names from pending tasks". That would be very handy.

I don't quite understand how you would combine the tool launcher into the job listing. Would the jobs still be a tab on the MeGUI screen? If so, I don't see the need, as the tools are always available.

One thing I would like to see, in an ideal world, would be the possibility for you to set all those TSMuxer options within MeGUI, for muxing in SRT files as subtitles and outputting a Bluray structure (and setting the font size, etc. of the subtitles). I never mentioned this before because it seemed a little much to ask, but I see you mention the "auto subs" and thought I'd throw out the idea anyway.

Are you one of the active developers, or just putting together ideas?
JoeH is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2011, 11:22   #2119  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,426
Quote:
Originally Posted by JoeH View Post
I notice it especially since I "mount" indexed H264 files as AVI files and then edit them in Sony Vegas, where the thumbnail painting is probably 3x faster with the MT versions.
Off topic I know, but you've made me curious. What's the process for "mounting" an indexed h264 file as an AVI? Is it something that's be usable with other programs aside from Sony Vegas?
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2011, 16:22   #2120  |  Link
MajorX
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 52
I just installed megui. I try to update it, but 8 files aren't updated.

Quote:
Connecting to server: http://megui.xvidvideo.ru/auto/
There are 8 files which can be updated.
Updating core. File 1/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\megui-core_2035.zip. Deleting file.
Error: Could not unzip core. Deleting file. Please run updater again.
Error: Could not delete file E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\megui-core_2035.zip
Error: Failed to install file core with error: CouldNotUnzip.
Updating data. File 2/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\megui-data_2019.zip. Deleting file.
Error: Could not unzip data. Deleting file. Please run updater again.
Error: Could not delete file E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\megui-data_2019.zip
Error: Failed to install file data with error: CouldNotUnzip.
Updating libs. File 3/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\megui-libs_0_3_5.zip. Deleting file.
Error: Could not unzip libs. Deleting file. Please run updater again.
Error: Could not delete file E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\megui-libs_0_3_5.zip
Error: Failed to install file libs with error: CouldNotUnzip.
Updating sevenzip. File 4/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\sevenzip_9.20.zip. Deleting file.
Error: Could not unzip sevenzip. Deleting file. Please run updater again.
Error: Could not delete file E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\sevenzip_9.20.zip
Error: Failed to install file sevenzip with error: CouldNotUnzip.
Updating sevenzipsharp. File 5/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\sevenzipsharp_0.64.zip. Deleting file.
Error: Could not unzip sevenzipsharp. Deleting file. Please run updater again.
Error: Could not delete file E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\sevenzipsharp_0.64.zip
Error: Failed to install file sevenzipsharp with error: CouldNotUnzip.
Updating updatecopier. File 6/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\updatecopier_1_1.zip. Deleting file.
Error: Could not unzip updatecopier. Deleting file. Please run updater again.
Error: Could not delete file E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\updatecopier_1_1.zip
Error: Failed to install file updatecopier with error: CouldNotUnzip.
Updating audio. File 7/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\audio_presets_v17.zip. Deleting file.
Error: Could not install module 'audio'.
Error: Failed to install file audio with error: CouldNotInstall.
Updating TXviD. File 8/8.
Error: Could not unzip E:\Me\megui\MeGUI_2028_x86(2)\update_cache\xvid_profiles_11.zip. Deleting file.
Error: Could not install module 'TXviD'.
Error: Failed to install file TXviD with error: CouldNotInstall.
Update completed
Error: Files which have been not sucessfully updated: 8
Help!
MajorX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.