Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12th January 2010, 00:34   #1201  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Hi i have a little question about lipsync, i have a lipsync issue with my avr-355 about 300ms (the sound comes before video) so it's wierd, on avr, i have set adjust lipsync @ max 180 ms, but i think it doesn't change anything.
If i use HDMI ATI VIDEO directly to my VP, and take sound from my motherboard or Xonar -> lipsync issue is gone.

So the solution that i made is to use Delay option of ffdshow but it doesn't on bitstream sound, i must use AC3 encode on 5.1 multichannel to give AC3 to my AVR.

So my question is Is it possible to add an delay on Bitstream Sound ?
Thx and sorry for HS
Seb.
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.

Last edited by Sebastiii; 13th January 2010 at 13:21.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 02:35   #1202  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Hi guys,
lets refresh the current status on the relationship between ffdshow and AVRs?
Denon needs tulli's override.
Yamaha doesn't?
Pio doesn't need after the latest ffdshow updates afaik?
Sony, what about Sony?
rica is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 02:40   #1203  |  Link
nightfly
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 91
Quote:
Originally Posted by rica View Post
Hi guys,
lets refresh the current status on the relationship between ffdshow and AVRs?
Denon needs tulli's override.
Yamaha doesn't?
Pio doesn't need after the latest ffdshow updates afaik?
Sony, what about Sony?
You mean using ATI graphics right?

As with my Nvidia graphics and Denon 988/2308 I have no issues.
__________________
nvidia gts 450 (270.61), Asus P7H55-M Pro MB, Denon 988 AVR
MPC-HC v.3456: filters: LAV Audio/CUVID/Splitter .35, MadVR .73
nightfly is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 02:43   #1204  |  Link
nightfly
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 91
Quote:
Originally Posted by Sebastiii View Post
Hi for me haali don't work very good
Thx,
Seb.
Damn, I consistently mis-spell that splitter. Yes, Haali. Used to be my preferred splitter when using primarily DVDs - but for HD/BD, it didn't/doesn't work so well.
__________________
nvidia gts 450 (270.61), Asus P7H55-M Pro MB, Denon 988 AVR
MPC-HC v.3456: filters: LAV Audio/CUVID/Splitter .35, MadVR .73
nightfly is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 03:26   #1205  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Quote:
Originally Posted by nightfly View Post
You mean using ATI graphics right?

As with my Nvidia graphics and Denon 988/2308 I have no issues.
Yea, i meant Ati.
But i didn't understand what you mean with "you had no issues with nVidia" ; in HD bitstreaming or video processing? AFAIK it doesn't bitstream even i wish it would.

Last edited by rica; 12th January 2010 at 03:42.
rica is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 08:12   #1206  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Hi Rica,
With HARMAN, i have no PB for now except DTS-HR 7.1 detected in DTS-MA 5.1 with ffdshow.
About PDVD9 or TMT is ok
Thx,
Seb.
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.

Last edited by Sebastiii; 12th January 2010 at 08:16.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 09:05   #1207  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
Quote:
Originally Posted by Sebastiii View Post
Hi i have a little question about lipsync, i have a lipsync issue with my avr-355 about 300ms (the sound comes before video) so it's wierd, on avr, i have set adjust lipsync @ max 180 ms, but i think it doesn't change anything.
If i use HDMI ATI VIDEO directly to my VP, and take sound from my motherboard or Xonar -> lipsync issue is gone.

So the solution that i made is to use Delay option of ffdshow but it works on no bitstream sound, i must use AC3 encode on 5.1 multichannel to give AC3 to my AVR.

So my question is Is it possible to add an delay on Bitstream Sound ?
Thx and sorry for HS
Seb.
Hi,
do you have the problem with the xonar + TMT, or with PowerDVD + ATI ?

Indeed, the audio delay is not managed in bitstream mode but it could be but I rather think there is a problem somewhere :
1/ The sample may not have correctly muxed in the container (unless you play BR m2ts file directly)
2/ It may be a bug from the splitter that does not send the video and audio sample in a synchroneous way
3/ It may be a bug from the audio/video driver that does not encapsulate the audio & video streams correctly in the HDMI format. Maybe trying another audio renderer can solve the issue unless the problem is located onto the driver.
4/ Maybe timestamps have to be managed differently in FFDShow but I doubt that. For bitstream formats the renderer doesn't care about those.
albain is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 09:51   #1208  |  Link
Andy o
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 928
I get a video delay, but it's my system, and only noticeable with 24 Hz refresh. I fix it on the receiver as it doesn't do it by time interval, but by frames (5 frames on mine). So when set to 60 Hz, the delay time is adjusted and everything's always in sync.

Sebastiii does it happen always, with other formats, and bitstreaming with PowerDVD 9 or WinDVD 2010 if you have them?
Andy o is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 13:22   #1209  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
Hey,

I didn't be careful but : I saw that the first buffers that are sent by FFDShow are not present in TMT.
I thought that this was because TMT dropped some or started to stream with a delay but this is not the case.
The buffers that are sent by FFDShow at the beginning are not TrueHD buffers (!)

Sebastii could you send me a link to the startrek sample you used to get the logs ? Thanks
I am also interested in debugview logs with this same sample with FFDShow + MPC

PS : I have sent my receiver to repair, I'm "blind" again lol
albain is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 14:34   #1210  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,785
Quote:
Originally Posted by albain View Post
Hey,

I didn't be careful but : I saw that the first buffers that are sent by FFDShow are not present in TMT.
I thought that this was because TMT dropped some or started to stream with a delay but this is not the case.
The buffers that are sent by FFDShow at the beginning are not TrueHD buffers (!)

Sebastii could you send me a link to the startrek sample you used to get the logs ? Thanks
I am also interested in debugview logs with this same sample with FFDShow + MPC

PS : I have sent my receiver to repair, I'm "blind" again lol
Neat about the buffer. Seb will have to post the sample as I don't have it up there anymore. And that REALLY sucks about your receiver. I need to send mine out, too, but, I'll wait til I get back from vacation.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 16:57   #1211  |  Link
jimwhite
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by albain
PS : I have sent my receiver to repair, I'm "blind" again lol
.... whence you do some of your best work!!
jimwhite is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 18:53   #1212  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Hi all

Thx for answering me
I'll made test tonight to see and describe if i have the pb with Xonar, PDVD, 24Hz
But for me I think the problem is on all the videos that go through my AVR, because when my AVR goes to SAV, i have directly put HDMI on my VP and Sound on AVR via Digital Out -> No Delay.
I'll make this test to, put HDMI to AVR like now and sound from motherboard in Digital (not sound from HDMI like Xonar or HDMI ATI) and see more clearly to define my issue

Thx you
I upload the sample right now
I'll put link when is done and i'll made log for
Quote:
I am also interested in debugview logs with this same sample with FFDShow + MPC
And i hope that your receiver comes quickly and repair of course
Seb.
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 20:07   #1213  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Hi,

The link StarTrek_Clip
Thx
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 20:44   #1214  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Hi again

The debugview log

Debugview-FFDshow-MPC
Bye

I go to test delay audio
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 20:57   #1215  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
Merci Seb,

I am downloading them
albain is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 21:15   #1216  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Je t'en prie Je test toujours my sound

So i think it was worst on 24Hz than 60Hz but i have always a delay, my delay don't comes from now but it's a long time that i have this. Solution No bitstream and reencode by ffdshow or reclock.
But now that bitstream works good héhé, i don't want to bypass it lol.
It's possible to add the same fonction of Delay easyly for bitstream too ? (it's like Lipsync software

Thx i'll test the beta of ATI 10.1 to see if dropout goes out too
Seb.

Edit: i have also with TMT and Sound on motherboard.
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 21:34   #1217  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Damien,

For debugview log, i have maybe something wrong.
I have made it with MPC-HC + FFDshow Audio and Directsound Renderer.
But maybe i must log with MPC-HC - FFDshow Audio with Xonar and Arcsoft Renderer ? (i think yes) i'm lost lol
Seb.
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 21:39   #1218  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
In case of

Debugview-FFDshow-MPC-Xonar-Arcsoft.zip

__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 12th January 2010, 23:55   #1219  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
That's all okay, I think I understand what's going wrong

Here is a new build

Please tell me if this fixes the problem.

If it does not there is another thing that may need to be fixed

Now the buffers are aligned with TMT
albain is offline   Reply With Quote
Old 13th January 2010, 00:06   #1220  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Great i'm testing right now
Big Thx as usual
Seb.
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.