Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17th December 2008, 05:28   #1  |  Link
adrianmak
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 127
is it possible to add null frame ?

I have a VFR h264 mp4 and want to transcode to xvid avi.
since avi does not support vfr so I'm thinking about

say the VFR mp4 has three different frame rate
23.97
29.97
20.00

then I want to normalize the 23.97 fps
so 23.97 keep unchange
29.97 turned to 23.97 by deleting duplicate frame
20.00 , adding null frame to make it 23.97



is it possible ?
adrianmak is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2008, 09:42   #2  |  Link
stickboy
AviSynth Enthusiast
 
Join Date: Jul 2002
Location: California, U.S.
Posts: 1,268
You can't create null frames (it doesn't make sense; AviSynth outputs uncompressed frames), but you use DuplicateFrame to duplicate a frame. (Or if you need to do it a lot, you could use my RemapFrames plug-in.)
stickboy is offline   Reply With Quote
Old 17th December 2008, 15:55   #3  |  Link
Comatose
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 639
DirectShowSource("blah.mp4",convertfps=true,fps=23.976)
Comatose is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.