Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24th September 2011, 17:59   #10141  |  Link
benjyv
Registered User
 
benjyv's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 212
Ups , who's fartin' here ???
benjyv is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 00:35   #10142  |  Link
microhunt
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
MKV Container

Is it possible with Ripbot to have completely lossless conversion. Like could you use a custom CQ level of below 18?. I am currently using a program called Bytecopy which offers 100% lossless conversion. I do not care at all about file size as some movies could could be between 20gb - 35gb. Is there any custom settings I could use as I think the user interface on Ripbot264 is amazing! However I want completely Lossless conversion
microhunt is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 00:47   #10143  |  Link
klopsknoedel
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 95
That's what I love to see too.
Copy the Video and Audio - Source to merge them in an mkv-file.

For now I have to do it this way:

1. Demux the Main-Movie: adding the *.pls (use RipBot to find the correct main-movie-one) to tsmuxer
2. Get the chapters out of tsmuxer and copy/paste them into a .txt-file
3. convert the chapters with "TxtToChap"
4. load the converted chapter-file in mkvmerge -> Chapter Editor -> load
5. save the chapters for use in mkv: mkvmerge -> Chapter Editor -> save
6. add the saved chapter-xml in mkvmerge -> Global -> Chapter-File
7. Add your source-files in mkvmerge as usual
8. set language for audio- and sup-file
9. set forced-flag to the sup-stream if needed

RipBot allready have the ability to do all those anoying steps automatically, The only things which has to be added is "Copy Video-Stream" and the abillity to force subtitles. And that's it.
klopsknoedel is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 01:18   #10144  |  Link
rc71
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by Fartingbob View Post
Sorry but i dont always want my PC to sleep when its idle, sometimes i do though and that is why i asked this question. If ripbot has the ability to turn off the PC when it is finished, surely adding sleep, lock, hibernate functions is possible, and wont hurt it.
Dude that's built into windows. It's best to learn about the sleep settings on your PC than adding another piece of software to do what Windows already does.

All you have to is set the idle time. When the programs are idle for the set time, your machine will go to sleep. That goes for HD.

I know Ripbot is done because my PC is asleep.
rc71 is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 06:41   #10145  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 417
Quote:
Originally Posted by microhunt View Post
Is it possible with Ripbot to have completely lossless conversion. Like could you use a custom CQ level of below 18?. I am currently using a program called Bytecopy which offers 100% lossless conversion. I do not care at all about file size as some movies could could be between 20gb - 35gb. Is there any custom settings I could use as I think the user interface on Ripbot264 is amazing! However I want completely Lossless conversion
If you're ripping Blurays or DVDs then use makeMKV, it will losslessly copy the video and audio streams you want in to a MKV container.
__________________
A Man Eating Duck
AMED is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 08:53   #10146  |  Link
klopsknoedel
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 95
Quote:
Originally Posted by AMED View Post
If you're ripping Blurays or DVDs then use makeMKV, it will losslessly copy the video and audio streams you want in to a MKV container.
... including chapters? Because that's what I'm after. Everything else i can do with mkvmerge 5 Final
klopsknoedel is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 09:05   #10147  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 417
Quote:
Originally Posted by klopsknoedel View Post
... including chapters? Because that's what I'm after. Everything else i can do with mkvmerge 5 Final
According to the MakeMKV frontpage
Quote:
Reads DVD and Blu-ray discs
Reads Blu-ray discs protected with latest versions of AACS and BD+
Preserves all video and audio tracks, including HD audio
Preserves chapters information
Preserves all meta-information (track language, audio type)
Fast conversion - converts as fast as your drive can read data.
No additional software is required for conversion or decryption.
Available for Windows, Mac OS X and Linux
Functionality to open DVD discs is free and will always stay free.
All features (including Blu-ray decryption and processing) are free during BETA.
__________________
A Man Eating Duck

Last edited by AMED; 28th September 2011 at 09:12.
AMED is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 09:07   #10148  |  Link
muhadi
Registered User
 
muhadi's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 25
Hi, how to make the video brighter? My new player is too dark a picture show when I need to convert videos to add brightness with help of filters that can be done?
muhadi is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 09:22   #10149  |  Link
hoju3508
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Austin, TX
Posts: 197
This is a nice little GUI that uses eac3to to demux into MKV:

Another EAC3to GUI Plus
__________________
http://valid.canardpc.com/cache/banner/1756465.png
hoju3508 is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 11:34   #10150  |  Link
benjyv
Registered User
 
benjyv's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 212
Quote:
Originally Posted by muhadi
Hi, how to make the video brighter?
try to clean the screen !!

benjyv is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 13:26   #10151  |  Link
LigH
German doom9/Gleitz SuMo
 
LigH's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany, rural Altmark
Posts: 4,739
@ benjyv:

Not funny. Try to be helpful instead of sarcastic. Please.
__

@ muhadi:

Not as simple as it seems. Some users prefer technically correct conversions via ITU-R matrices, PC/TV scale (coring), etc.; if you don't care too much about that, you may want to compare the AviSynth functions Levels(gamma) and Tweak(contrast, brightness).

But I can't help you about how to use them in RipBot264.
__________________

German doom9 / Gleitz video board
CQME – change the Matrix!
BeSweet 1.5b31 All In One | HeadAC3he 0.24a13

Rémoulade is spoiled
LigH is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2011, 15:10   #10152  |  Link
pacaveli211
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 412
Quote:
Originally Posted by LigH View Post
@ benjyv:

Not funny. Try to be helpful instead of sarcastic. Please.
benjyv's a tool, but you're in the wrong place (the internet) if you can't handle some sarcasm

Quote:
Originally Posted by muhadi
Hi, how to make the video brighter? My new player is too dark a picture show when I need to convert videos to add brightness with help of filters that can be done?
turn the brightness up on your tv / monitor, simple fix
some, more advanced players, will also allow on the fly adjustments. VLC, for example, has some video filtering such as brightness/contrast/sharpness, etc
pacaveli211 is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 17:21   #10153  |  Link
rc71
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 121
--- Question ---


Hello everyone. I was wondering if anyone had a ideas on how to do something. I need to DENOISE something, but the ripbot denoise is it's a bit too strong for this file. Is there another way to do a denoise so that I can control the settings a little more?? Maybe some encoder settings like deblocking or something? Thanks

Last edited by rc71; 7th October 2011 at 21:21.
rc71 is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 17:25   #10154  |  Link
rc71
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by muhadi View Post
Hi, how to make the video brighter? My new player is too dark a picture show when I need to convert videos to add brightness with help of filters that can be done?
If you select properties on the main Ripbot screen, it will open up some choices. The third screen has COLORs. Choose TWEAK and there you'll see settings for contrast and hue and brightness.
Good Luck.
rc71 is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 18:19   #10155  |  Link
b66pak
Registered User
 
b66pak's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: The Land Of Dracula (Romania - EU)
Posts: 934
@Atak_Snajpera please consider updating dtsdecoderdll.dll...read here (13 posts)...
_
__________________
if you ask a question and somebody give you the correct answer don't forget to leave a "thank you" note...
Visit The Land Of Dracula (Romania - EU)!
b66pak is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2011, 21:16   #10156  |  Link
rc71
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by b66pak View Post
@Atak_Snajpera please consider updating dtsdecoderdll.dll...read here (13 posts)...
_
While I have had the same issues, the recommendation you have given doesn't seem to be necessary as the version that is recommend is 1.1.0.0 from 2008 which is what ripbot seem to be currently using.

"... And yes - there is a problem. The 1.1.0.0 version of the Arcsoft DTS decoder applies the wrong channel matrix for any 7.1 content (you heard it here first ;-). The 1.1.0.8 is fine regarding any channel layout BUT isn't able to decode 6.1 streams at all. So there you have it - no version works for everything.."

Last edited by rc71; 7th October 2011 at 21:20.
rc71 is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2011, 01:49   #10157  |  Link
7ekno
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 389
Quote:
Originally Posted by rc71 View Post
"... And yes - there is a problem. The 1.1.0.0 version of the Arcsoft DTS decoder applies the wrong channel matrix for any 7.1 content (you heard it here first ;-). The 1.1.0.8 is fine regarding any channel layout BUT isn't able to decode 6.1 streams at all. So there you have it - no version works for everything.."
Keep reading the next page

There are TWO versions of 1.1.0.0, one dated 21-Apr-2008 and one dated 25-Apr-2008 ...

The 21-Apr-2008 version swaps the 7.1 channels, the 25-Apr-2008 version doesn't (ripbot264 is using the 21-Apr-2008 version and hence the channel swap) :P

7ek
7ekno is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2011, 08:51   #10158  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,087
Quote:
The 21-Apr-2008 version swaps the 7.1 channels, the 25-Apr-2008 version doesn't (ripbot264 is using the 21-Apr-2008 version and hence the channel swap) :P
Can somebody send me that correct version ?
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2011, 15:59   #10159  |  Link
god_md5
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 38
can next ver change to use lav splitter, not use haali medoa spiltter??
lav splitter is support well than haali now
god_md5 is offline   Reply With Quote
Old 8th October 2011, 16:32   #10160  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,087
eac3to requires Haali media splitter
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
264, 265, appletv, avchd, bluray, gui, iphone, ipod, ps3, psp, ripbot264, x264 2-pass, x264 gui, x264_64, x265, xbox360

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.