Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Subtitles

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd January 2002, 00:30   #1  |  Link
endymion
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1
How to enable dvobsub un der Windows Xp pro

Hello

I've just downloaded vobsub 2.06 and I don't understand how to do to enable directvobsub under Xp. In the past, i had windows 98 and with previous version of vobsub (2.02), i used to do the "dvobsub.inf" activation.
but now, i didn't succeed to find this file.
And i try the powernextgen or zoomplayer. boths can not provide dvobsub properties. So i'm quite sure that dvobsub is not well installed.

If someone could help me to do well, it would be very cool.

thanks
endymion is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2002, 04:22   #2  |  Link
Schultz
Registered User
 
Schultz's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Kadena AB, Okinawa Japan
Posts: 408
VobSub comes with its own installer now.. So just run the exe and it will install itself. If you have a movie with subs it should load itself then. also try and run mplayer2 and load the avi file if DirectVobSub loads you should then see a Green Arrow in your tray icon where you can access DVobSub's properties and other filters.
__________________
Schultz
Schultz is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2002, 15:17   #3  |  Link
Jaguarondi
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 7
I just installed Vobsub 2.14 under XP and could not get the green arrow anymore so I switched back to 2.12 and it's okay. Furthermore, I've another computer and 2.12 works fine under 98SE but I could never get it working correctly under XP (vobsub doesn't load, no green arrow).

Is there anyway to verify it's installed correctly?
Jaguarondi is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2002, 17:50   #4  |  Link
alamatula
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Portugal
Posts: 30
Yeah, i got the same problem since i've installed Vobsub 2.14 dunno why but it wont auto-load when i play a movie with subs. I tryed Powerdivx and it will load but that's strange it just do that with powerdivx and i don't want to use that player...can anyone have a solution to this?

THx
alamatula is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2002, 17:53   #5  |  Link
alamatula
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Portugal
Posts: 30
Found this on VobSub 2.14 documentation:
Code:
Q: Just installed DirectX 8.1 or Windows XP (also comes with DX81) and can't run my .sub.avi any longer.
A: It is NOT the problem of dvobsub. The "File Source (async)" filter can't locate the given source avi/wav file because it is now trying to search it in the root directory instead of where it was launched from. (You should know that the file names are saved with full path ordenary, but releaser groups strip the path in order to be able to run it after moving it to another directory or computer.)
Dunno if this is the problem cause i've not done anything else than changing the from version 2.08 to 2.14 and now no subs....
alamatula is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2002, 05:54   #6  |  Link
gabest
Registered User
 
gabest's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 1,459
I'm sure that's not the problem here. Could you try http://vobsub.edensrising.com/get.php/test.exe ?
gabest is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2002, 12:08   #7  |  Link
alamatula
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Portugal
Posts: 30
Thx m8
Well i've installed that and still it doesn't work, if i switch back again to 2.12 seems to be ok.

Thx again and great work u've been doing...
alamatula is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2002, 12:12   #8  |  Link
gabest
Registered User
 
gabest's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 1,459
Under what player is it not loading for you?
gabest is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2002, 12:18   #9  |  Link
alamatula
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Portugal
Posts: 30
Tryed in Media player 8 and media player 6.4
Tryed also PowerDivx but that one loads the subs and seem to display them okay

Last edited by alamatula; 1st May 2002 at 12:27.
alamatula is offline   Reply With Quote
Old 6th September 2002, 16:00   #10  |  Link
Jaguarondi
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 7
I used to have the same problem on winXP pro.
I desinstalled vobsub completely and installed directVobSub 2.18 alone and finally it works.
Jaguarondi is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2002, 23:19   #11  |  Link
CzechRipper
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 21
where can i dl the old versions of vobsub ?
CzechRipper is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.